Makreel – salade met makreel – recept

Het is inmiddels september wat betekent dat de herfst nu toch begonnen is. Maar de laatste jaren is september altijd een fijne nazomer maand geweest, dus laten we hopen dat dit ook dit jaar zo is. Een voordeel aan een fijne nazomer is, is dat we nog lang salades kunnen eten. En laat ik nou net een heerlijk recept hebben. Een salade met makreel.

Makreel

makreelMakreel is een hele gezonde vis. Ik heb zelfs weleens gelezen dat het de gezondste vette vissoort is die er is. Gelukkig is de tijd voorbij dat we allemaal bang zijn om vetten binnen te krijgen. We hebben vetten nodig en vooral de gezonde vetten. En laat makreel nou net vol zitten met omega 3-vetzuren. Deze vetzuren zijn essentieel voor de ontwikkeling en het behoud van een gezond lichaam. Genoeg lesgegeven over makreel, op naar het recept!

Ingrediënten

Wat heb je allemaal nodig voor een heerlijke gezonde salade met makreel? (2 personen)

  • 200 gram (gerookte) makreel
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 100 gram baby spinazie
  • 2 eieren
  • olijfolie, peper, zout en een beetje mosterd

Hoe maak je het?

makreelVerwarm de oven voor op 180 graden. Snij de courgette in plakjes en leg ze op een bakplaat. Strooi er een beetje zeezout overheen.

makreelSnij de paprika in stukjes, de tomaatjes ook in plakjes en doe ze in een kom.

Zet een pannetje op het vuur en kook de eieren in ongeveer 7 minuten. Als de oven voorverwarmd is, schuif je de bakplaat in de oven en grill je ze in ongeveer 20 minuten.

Maak een dressing met een scheutje olijfolie, mosterd en een beetje peper en zout. Roer alles door elkaar heen.

Doe de babyspinazie in de kom bij de paprika en tomaten en doe de dressing erover heen. Als de courgette klaar is, doe je de courgette er ook doorheen. Pel de eieren, halveer deze en leg deze naast het bord. Doe de makreel in stukjes eroverheen en eet smakelijk maar!

 


Wij maken regelmatig recepten op fitfunfab.nl . Bekijk onze recepten pagina.

Ben jij net zo’n soep lover als wij? Probeer dan ook eens deze lekker soep met linzen, tomaat en paprika.

Bij een soep hoort natuurlijk een lekker broodje of bladerdeeghapje. Lekker voor als je een paar eters krijgt. Zo kun je een gezonde soep en een lekkere

En wat dacht je van ons recept van paella? Heerlijk! Het brengt je echt even naar de zon.

17 gedachten over “Makreel – salade met makreel – recept

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑