10 dingen die ik echt haat.. eehh niet zo leuk vind

“Mam, weet je wat Marietje zei? Ze haat Jantje heel erg”. Met deze mededeling kwam Tijn onlangs thuis. Even for the record… Tijn is 6 en zit in groep 3. Om eerlijk te zijn schrok ik hier best een beetje van. Dus ik vroeg of hij wist wat dat precies betekende als je iemand haat.

Haten
Natuurlijk wist hij dat niet precies, dat is ook logisch (en niet nodig) voor een 6 jarige.  Maar na ons ‘pedagogische’ gesprek, zei hij tegen mij: “Mam, jij zegt toch ook weleens dat je iets haat?” Dus ik met mijn pure onschuld natuurlijk vragen hoe hij daarbij komt, want ik als voorbeeldige moeder zou dat nooit doen, toch? Na 10 minuten kwam ie op een voorbeeld. “Jij zegt echt weleens: ik haat die vrieskou, of ik haat die wind. Of ik haat dat echt.” Ok… daar stond ik met mijn goede gedrag met mijn mond vol tanden… Want dit klinkt inderdaad precies zoals ik het zou zeggen.

Voorbeeld
Zonder dat ik dus echt doorheb wat ik zeg, geef ik niet altijd het goede voorbeeld. En ik moest natuurlijk ook wel lachen ’s avonds erom, maar was ook wel weer een reminder dat ik wat meer stil moet staan bij de dingen die ik zeg ☺ Maar om hier niet een al te pedagogische verantwoorde blog van te maken, even terug naar de dingen die ik niet altijd zo fijn vind… anders gezegd, die ik echt super stom vind en dus ‘haat’. Want iedereen heeft toch zo’n lijstje?

10 dingen die ik echt heel stom vind

 1. De vrieskou dus… en vooral de wind die hoort bij de vrieskou. Of eigenlijk vooral de wind, ik kan gewoon niet goed tegen wind. (beetje rare eigenschap)
 2. Te laat komen. Ik snap het ook nooit zo goed. Je spreekt toch een tijd af. Waarom kom je dan 15 minuten later dan je hebt afgesproken?
 3. Voordringen. Ik vind dat altijd zo asociaal. Als iedereen aan het wachten is dat er dan iemand is die denkt dat hij of zij wel even voor mag. Hoezo?
 4. Dat je dik wordt van wijn drinken.. of sowieso dat er zoveel calorieën zitten in alles wat lekker is. Chocola, patat, mayonaise, wijn… Ik kan nog wel even doorgaan 😉 En dat er mensen bestaan die alles kunnen eten zonder ook maar een gram aan te komen en ik na alleen het ruiken van een patatje het al op buik zie zitten.
 5. Onrecht. Ik kan hier zo slecht tegen…. ik kan ook heel verdrietig worden als ik merk dat iemand zoveel onrecht is aangedaan.
 6. Stof! Ik vind stof zo irritant! Drie keer knipperen met je ogen en al het stof wat net uit je huis is verdwenen is weer terug.
 7. In de file staan op de fiets. (ook met de auto natuurlijk)
 8. Eten om 6 uur. Een beetje een rare misschien, maar ik vind het toch zo stom dat wij in Nederland massaal om 6 uur ‘horen’ te eten. Natuurlijk is het met de kinderen er wel ingeslopen dat we wat eerder eten dan normaal, maar dat om 6 uur eten heb ik nooit begrepen.
 9. Koriander. Dat is toch vies! Ik snap echt niet dat je dit in je eten doet.
 10. Stellen die op social media gesprekken met elkaar gaan voeren en elkaar daar de liefde verklaren.

Conclusie
Ik kan nog wel even doorgaan merk ik ☺ Alles is natuurlijk met een korreltje zout zoals je zult begrijpen en als ik dit lees, word ik er eigenlijk een blij mens van. Want als dit mijn irritaties zijn, dan heb ik het toch best fijn? En een leven zonder irritaties is toch ook niet leuk. Nu alleen Tijn dit nog uitleggen 😉

Wat vind jij heel stom, heb je een hekel aan of irriteer je je aan? Ik ben benieuwd!

Volgende keer is Marija aan de beurt!


We maken regelmatig verschillende lijstjes. Marija heeft hier de voordelen van ouder worden beschreven.  Of wat dacht je van dingen die je vroeger deed toen je nog geen kinderen had. 

Maar we maken ook lijstjes van bijvoorbeeld uitjes om te doen.

 

22 gedachten over “10 dingen die ik echt haat.. eehh niet zo leuk vind

Voeg uw reactie toe

 1. Haha ik vind bijna alles ook stom ja. Te laat komen doe ik nog steeds weleens, al vind ik het bij anderen wel irritant 🙈
  Wat ik ook stom vind? Selderij. En dat mensen soms zo lelijk tegen elkaar doen. Dat we hier niet, net als in het buitenland, rustig wachten op de bus. En dat de zorg wordt uitgekleed met alle nadelen voor onze opa’s en oma’s. Haha kan ook wel ff doorgaan vrees ik.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja met selderij heb ik dat ook! Had het laatst weer geprobeerd omdat het bij een gerecht hoorde, maar had direct weer spijt 😊
   En ook eens met de andere dingen 😇

   Like

 2. Ik vind het stom als dingen kapot gaan terwijl je ze op dat moment nodig hebt. Stom als je iets verkoopt en diegene niet op komt dagen en zo kan ik ook wel een heel a4’tje volschrijven haha. Maar het is wel zo als niets stom is dan zou het leven ook wel een beetje saai zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oooh, nummertje tien! Die is zo killing! Ik denk altijd van: jullie doen zo op social media maar in ’t echt zitten ze meestal te bakkeleien op de bank… Denk dan van; zeg het lekker tegen je man / vriend zelf en laat de rest van de wereld er lekker buiten. Is veel mooier. Irritatie wel ja!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: