Tips tegen waterpokken

Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: de waterpokken. Hopelijk krijgen je kindjes het op jonge leeftijd. Als ze ouder worden krijgen ze er steeds meer last van en gaan ze eraan zitten krabben. Dan ben je verder van huis. Wij hebben samen 4 kinderen, maar 5 keer de waterpokken gehad. Hoe? Dat lees je verderop. Maar we zijn dus inmiddels ervaringsdeskundigen!

Besmettelijk
Waterpokken is een besmettelijke vlekjesvirus. Het virus bevindt zich in de keel. Door hoesten en niezen kan je het virus door de ruimte verspreiden. Ook zit het virus in de blaasjes die op de rode vlekjes komen. Het vocht uit die blaasjes is dus ook heel besmettelijk! Als er op de blaasjes korstjes komen, is het niet meer besmettelijk.
De incubatietijd (=de tijd tussen het besmet raken en het ziek worden) is ongeveer tussen de 10 dagen en 3 weken.

 

Dure goedjes
Wat kan je doen om de jeuk bij je kleintje te verlichten? Toen mijn kinderen het kregen, ben ik meteen (dure) spullen gaan halen bij de apotheek. Niks van dat alles hielp. Balen! Zat ik daar met die spullen. Toen hoorde ik wat van die huis-tuin-en-keukentips. Dat hielp dus wel! Ik vertel het iedereen die waterpokkende kinderen heeft (is dat een woord?), want dit is het goedkoopste dat je kan doen en het werkt echt!

Havermout
Koop een pak havermout (40 cent). Doe een beetje hiervan in een washandje en knoop dit dicht met een elastiekje. Laat nu een badje vullen met lekker warm water en doe dit havermoutwashandje erin. Knijp er even een paar keer in, want dan komt er een soort melk uit. Deze melk uit de havermout werkt dus heel goed! Het verzacht de jeuk voor je kindje. Het voelt lekker aan en het ruikt tenminste ook niet zo chemisch als de dure spullen uit de apotheek.

Maizena
Koop ook een pakje maizena (50 cent) en poeder je kindje na het badderen hier lekker mee in. Maizena droogt de bultjes uit. Heel fijn, want dan je kindje sneller van die jeukende bultjes af. Zo heeft hij/of zij er het minste last van.

Baby
Er wordt gezegd dat je beter niet voor je eerste verjaardag de waterpokken kunt krijgen. De kans dat je het dan nog een keer krijgt is dan heel groot. Mijn Isabel heeft het dus wel als baby gehad. De huisarts zei toen dat ze het zó erg had, dat ze het waarschijnlijk niet nog een keer zou krijgen. Er is dus nog hoop. Als je baby de waterpokken krijgt, dan liever maar gelijk wat erger en is hij er ook maar gelijk van af. Alhoewel. Milou (de dochter van Laura) heeft 2 keer de waterpokken gehad. Met 11 en 13 maanden en allebei redelijk rustig. Dus daar is ook wel weer wat voor te zeggen.

Litteken
Krijgt je kindje het op wat oudere leeftijd, dan is de kans dat hij aan de jeukende bultjes gaat krabben groot. Er ontstaan dan littekentjes. Geen stress, want ook hier heb ik een tip voor. Smeer de plekjes (als de korstjes volledig weg zijn) dan twee keer per dag in met bio-oil. Na een poos zie je er niks meer van. Echt een fijn olietje, die ik nu nog vaak gebruik bij mijn kinderen. Het is heel zacht, het ruikt lekker, en is voor heel veel doeleinden goed.

Heeft jouw kindje de waterpokken al gehad? Zo niet, succes alvast! Maar met bovenstaande tips moet dit helemaal goed komen.


Ben je nog op zoek naar een uniek cadeautje voor je kind? Of een cadeau voor een opa of oma of oom of tante?

En heb jij 2 kinderen en lijken ze op elkaar? Of juist niet? Lees dan snel onze theorie, dan weet je waar je aan toe bent 😉

14 gedachten over “Tips tegen waterpokken

Voeg uw reactie toe

  1. Alle waterpokken individueel aanstippen met sudo creme. Dat droogt ze extra snel uit… Heb 4 kids, waarvan twee waterpokken hebben gehad, en ze hadden t allebei minder dan een week door deze top tip 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: