Jarig! Kinderfeestje op het strand

Heb je net als ik een kleuter in huis en wil je als hij jarig is een leuk kinderfeestje voor hem/haar regelen? Ik heb in juli een superleuk feestje voor mijn zoon geregeld, dat ik graag met jullie wil delen. 

Omdat ik vind dat kleine kinderen nog geen megagrote, georganiseerde, over the topfeestjes hoeven te krijgen (hoe moet je dat later nog overtreffen?), heb ik een heel leuk klein feestje voor Thijs geregeld op het strand. Wij hebben het geluk aan het strand te wonen, maar ik ken ook genoeg zandspeeltuinen waar je dit feestje zou kunnen uitvoeren als je kind jarig is.

Start

Om 12 uur namen wij alle kids (en een heleboel spullen!) met twee auto’s mee naar het strand. Daar hadden we een plek met een speeltoestel uitgekozen, zodat ze tussendoor ook lekker konden spelen. Dat was maar goed ook, want Thijs hield het niet meer van de spanning en stuiterde er lekker op los. Op het strand aangekomen kon hij gelijk zijn energie kwijt.
We begonnen met een lunch en een cakeje en toen alle buikjes gevuld waren begonnen we met het eerste spel.

jarig1e spel: het cadeautjesspel

In een pot heb ik allemaal briefjes met namen van de kinderen zitten. Als jouw naam uit de pot getrokken werd, mocht je jouw cadeau aan de jarige geven. Maar in die pot zaten ook briefjes met een opdracht erop. Als je die uit de pot haalde, moest je de opdracht uitvoeren. Opdrachtjes waren heel simpel, bijvoorbeeld:
* Kan jij de jarige optillen?
* Kan jij hoger springen dan de jarige?
* Kan jij op je handen staan? (dan kan dan de rest ook even laten zien, dan kunnen ze heel even van hun plekje afkomen)
* Som: 4+3=….?
We merkten tijdens het spel dat op en gegeven moment de aandacht op was. Toen hebben we alleen nog de namen van de kinderen getrokken. Thijs heeft alle kinderen netjes bedankt voor hun cadeau en toen was het spel klaar.

jarig2e spel: Kubb

Kubb is een Zweeds buitenspel dat je in Nederland ook steeds meer ziet. Het heeft houten blokken, paaltjes en stokjes. Met de houten stokjes moet je proberen de blokken om te gooien. Wij hebben er even ons eigen draai aan gegeven en ons niet aan de officiële spelregels gehouden.
Pascal heeft het spel uitgelegd aan alle kinderen die op het feestje waren en toen mochten ze proberen een paaltje om te gooien. Dat was nog best lastig! Maar het is iedereen gelukt, dus mochten ze het cadeau uitpakken. Daar zat een strandschep en wat strandspeeltjes in. Hier konden ze gelijk even lekker mee in het zand spelen.

jarig3e spel: schatgraven

Met de schep die ze gekregen hadden, konden ze gaan schatgraven. In ieder schatkistje zat een euro, waar ze later een ijsje van mochten kopen bij de strandtent.

jarig

4e spel: sandboarden

Omdat we vlakbij een surfschool zaten konden we daar ook sandboards huren. Alle kinderen zijn (zittend of staand) op het bord van de duinen afgegaan en ze vonden het geweldig! Thijs kon het al best goed en bleef goed staan.

Dit feestje kostte niet heel veel voorbereiding en was ook niet heel duur. Ik zeg een win-win situatie. Thijs voelde zich ècht jarig en heeft een topdag gehad!


Heb jij ook wel eens een leuk en (redelijk) goedkoop kinderfeestje gegeven? Vertel het ons in een reactie hieronder. Wie weet kan je anderen ook hiermee inspireren.


Zoek je nog een leuke traktatie voor je kind? Lees hier die van Laura. Zij maakte lekkere aarbeienijsjes voor haar zoon.

 

 

9 gedachten over “Jarig! Kinderfeestje op het strand

Voeg uw reactie toe

    1. Juist! Ik ook! Al wordt de druk in hogere groepen denk ik ook wat hoger, want als je ziet wat sommige mensen doen met de kinderfeestjes is dat moeilijk om te evenaren…

      Like

  1. Wat leuk! Wij wonen te ver van het strand vandaan, maar wel dichtbij de duinen dus dat zou ook leuk kunnen zijn. Dit jaar het eerste kinderfeestje ook z elf vanalles Georganiseerd, fotospeurtocht enzo. Was ook heel leuk

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: