Zelf een taart maken

Je kind is jarig en daar hoort natuurlijk een taart bij. Hoe leuk is het om die taart zelf te maken. In de supermarkt vind je genoeg pakjes waarmee je een heerlijke taart kan maken. Of je bent wat creatiever en je zoekt een fijn receptje op internet op. De keuze is reuze!

Taart

Dit jaar wilde ik de taart eens zelf maken. Nou moet ik wel eerlijk bekennen dat ik een zus heb die graag taarten bakt, dus zij heeft mij geholpen. Of eigenlijk hielp ik haar… Anyway, we hebben samen de taart voor mijn (Marija) lieve dochter Isabel gemaakt. En ik ben megatrots op het eindresultaat. Je bent er wel een avondje zoet mee (leuke woordspeling ;)), maar hoe leuk is het om samen in de keuken te staan om iets moois te maken.

taartWat heb je nodig

  • Dr. Oetker basismix biscuit taart
  • Dr. Oetker botercreme
  • Dr. Oetker banketbakkersroom
  • Lemoncurd
  • Fondant (2x blauw en 1x wit)
  • Poedersuiker
  • eetbaar papier
  • taartvorm, deegroller, taartmes/ scherp broodmes

Aan de slag

Bak eerst het taartbiscuit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak intussen ook vast de botercreme en banketbakkersroom. Als de taart afgekoeld is, snijd je ‘m in de breedte op 2 plekken door. Zo ontstaan er 3 plakken taart.

taart

Op de onderste taartlaag spuit je eerst wat botercreme aan de buitenrand en dan smeer je een goede laag lemoncurd in het midden. Dit geeft de taart een heerlijk frisse smaak. Je kan hiervoor natuurlijk ook andere vulling gebruiken (aardbeienjam of chocoladecreme), maar wij kozen voor lemoncurd. Hier plak je de tweede taartlaag voorzichtig op en smeer je de nieuwe bovenlaag in met banketbakkersroom. Hier gaat dan weer de bovenste taartlaag op. Nu is de vulling klaar en kan je met de buitenkant beginnen.

Smeren en plakken

taart Smeer de hele taart in met een dun laagje botercreme. De bovenkant, maar ook de zijkant van de taart. Hier komt namelijk straks het fondant op en dat moet wel goed blijven plakken. Zet de ingesmeerde taart even opzij en rol het fondant uit (2 pakjes blauw) met een deegroller. Poeder eerst even de ondergrond in met poedersuiker, zodat het makkelijk loskomt. Als je denkt dat het groot genoeg is dat het om de taart past, pak je het voorzichtig op en leg je het over de taart heen. Strijk het met een spatel goed strak eroverheen. Werk hierbij van boven naar beneden.

 

taart taart

Versieren

Als het fondant goed strak zit en je de overtollige restjes weg gesneden hebt, begint het leukste gedeelte. Het versieren van de taart! Ik heb online gezocht naar taartdecoratie en kwam op de site vegaoo.nl. Hier kan je van alles bestellen voor een geslaagd feestje, waaronder ook verjaardagsversiering. Hier heb ik het eetbare papier en de Frozenpoppetjes vandaan. Zo leuk!
De taart hebben we verder afgewerkt met sneeuwsterren, de letters van haar naam en een kralenketting voor de onderkant van de taart. Dit alles hebben we met het witte fondant gedaan. Tot slot het eetbare papier met botercreme erop geplakt en de poppetjes erbij gezet. Klaar!

taart

Frozen kostuum

Toen ik op vegaoo.nl aan het zoeken was naar het eetbare papier, kwam ik ook bij verkleedkleding voor kinderen. Hoe leuk zou het voor Isabel zijn dat ze in een Frozenjurk haar Elsataart op kon eten. Laura vond die jurk ook wel wat voor haar dochter, dus hebben we voor Milou ook een mooie jurk besteld. Als je een ander thema voor een kinderfeestje hebt, je kan er nog veel meer verkleedkleding voor kinderen bestellen.

taart
Onze prinsesjes!

Isabel heeft een fantastische verjaardag gehad. Kind blij, ik blij!

P.S. Ik heb de taart een week voor haar verjaardag gemaakt en ingevroren. Toen nog zónder het eetbare papier erop. Die heb ik pas op de dag zelf met wat botercreme (dat ik ook had ingevroren) erop geplakt. De avond voor een kinderverjaardag heb je toch helemaal geen tijd om een taart te maken, dus vond ik dit wel een goede oplossing. De taart smaakte uit de vriezer echt nog heel lekker, dus invriezen kan best.


Wil je met een verjaardag nog wat andere lekkere dingen op tafel zetten? Wat dacht je van deze dadelballetjes?

Of fijne bladerdeeg borrelhapjes.

En wat dacht je van deze superlekkere frittata.

Altijd een succes!

28 gedachten over “Zelf een taart maken

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑