Sporten met Fitchannel

In het kader van een fit leven deel ik vandaag mijn ervaringen met Fitchannel. Ik sport nu al ruim een half jaar met Fitchannel en ik ben super positief. Kennen jullie Fitchannel eigenlijk? Fitchannel is een online platform waarmee je thuis kan sporten met een trainer op video en waarbij je heerlijke recepten kan vinden. Dit staat op hun eigen site:

Fitchannel: hét online videoplatform met personal coaches, sportvideo’s, voedingsschema’s en kookvideo’s. Sport op je eigen niveau, waar en wanneer jij wilt.

Hoe werkt het?
Het werkt dus super simpel. Je meld je heel eenvoudig aan (eerste 2 maanden zijn gratis!) en kiest zelf voor het abonnement wat bij je past. Ik heb gekozen voor het abonnement van 12,95 per maand en dit kan je na een jaar maandelijks opzeggen.

Programma
Vervolgens kies je het programma wat bij je past. Toen ik begon waren het er 4, maar inmiddels zijn het er al 6. Je hebt de keuze uit:
1. Afvallen met Carlos Lens
2. Full Body Work-out met Kasia Rain
3. De basis van yoga met Myrna
4. Fit met Mark Tuitert
5. Spieropbouw met Radmilo Soda
6. Cardio Boksen met Remy Bonjasky

Ervaring
Ik wilde in eerste instantie gaan voor ‘Fit met Mark Tuitert’, maar dat had meer met persoonlijke voorkeur te maken ;-). Uiteindelijk toch niet gedaan, aangezien ik juist voor spieropbouw wilde gaan. Ik koos dus voor ‘Spieropbouw met Radmilo Soda’. Ik heb dit denk ik 3 maanden gedaan. Voor dit programma is het wel goed om te weten dat je wel het een en ander moet aanschaffen. Zoals een kettlebelt en halters. Halters had ik nog thuis, dus alleen een kettlebelt besteld en ik kon aan de slag. Het zijn toegankelijke oefeningen en ik kon het goed volhouden. De recepten die erbij zitten zijn heerlijk al heb ik me niet altijd aan het voedingsschema gehouden. Wij koken zelf thuis altijd al best gezond en gevarieerd, mij ging het meer om het sporten. Toch miste ik een beetje de ‘actie’. Het zijn allemaal best statische bewegingen en ik haal er op een gegeven moment niet genoeg voldoening uit.

Switchen
Het mooie aan Fitchannel is dat je ieder moment kan switchen tussen de programma’s. Het effect van bijvoorbeeld spieropbouw is natuurlijk wel het grootst als je het programma ook lang volhoudt, maar je kan op ieder moment een andere programma beginnen.
Ik ben toen begonnen met ‘Afvallen met Carlos Lens’. Ik wil toch ook nog een paar kilootjes kwijt, dus dit sluit eigenlijk ook goed aan! En dit programma past beter bij me. Krachtoefeningen, maar ook conditiestukjes en die afwisseling vind ik heel fijn! Het is maar een klein half uurtje, maar ik voel bij Carlos echt dat ik gesport heb!

Flexibel
Ik vind het super fijn dat ik kan sporten wanneer ik wil en dat ik geen rekening hoef te houden met openingstijden van bijvoorbeeld een sportschool, of bepaalde tijden voor een bootcamp les. Met kleine kindjes thuis heb ik niet altijd de tijd merk ik. En dan even een half uurtje thuis sporten op je eigen tijd lukt veel beter. En het is dus fijn dat je meerdere sportprogramma’s kan volgen. Ik ben wel heel erg benieuwd naar de Full Body Workout en naar de Yoga, dus zie zal ik zeker ook gaan uitproberen.

Conclusie
Ik ben echt super tevreden en kan het iedereen aanraden. Het is echt een fijn toegankelijk platform met een goed, afwisselend sportprogramma en lekkere recepten. Het is ook niet duur, vooral niet als je het vergelijkt met andere sporten. Het nadeel wat er aan kan kleven is toch de zelfdiscipline. Je moet het dus wel echt zelf willen en doen, want je hebt niemand die het tegen je zegt. Tijdens het sporten natuurlijk wel, vooral Carlos coacht je er goed doorheen, maar je moet wel eerst beginnen.

Ik ben nog wel van plan even door te gaan hiermee! En hopelijk zie ik er dan tijdens het strandseizoen een beetje afgetraind uit. Zo niet, dan heb ik dus te weinig zelfdiscipline. 😉

 

23 gedachten over “Sporten met Fitchannel

Voeg uw reactie toe

 1. Ohh ik roep al zo lang dat ik moet sporten en heb een paar weken terug maar liefst 1 workout gedaan haha.
  Nou eerst dit programma maar eens proberen en mocht dat bevallen kan ik altijd dit nog proberen!

  Like

 2. Ik ben heftig op zoek naar iets om fitter te worden, maar ik denk dat ik hier te weinig discipline voor heb. Ook vinden de kinderen het erg interessant als ik op te grond lig om te trainen en kruipen ze bovenop mij. Toch maar sportschool denk ik en dan in de avonduren.

  Like

 3. Klinkt wel handig hoor! Ik ben nu een paar weken bezig met NBFM en dat werkt voor mij prima. Is trouwens zelfs nog goedkoper dan dit 😉 Wat ik van jouw programma fijn vind is dat je verschillende programma’s kan kiezen, dat is wel weer erg praktisch. Sowieso vind ik het fijn om thuis te kunnen sporten, dat scheelt mij weer een hoop tegenzin om ergens heen te moeten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: