Wintersport familie – Papa vertelt

Vandaag start een nieuwe rubriek op Fit Fun Fab, namelijk ‘Papa vertelt’. We vinden dat de vader nogal wordt onderbelicht online terwijl zij natuurlijk net zo’n belangrijke rol innemen in het gezin. Vandaag is de aftrap voor Frank. Frank is vader van twee kinderen en schrijft over zijn passie voor familie wintersportFrank leeft met zijn vriendin en twee kinderen in het hart van de Alpen. De dagelijkse avonturen en tips voor in de bergen beschrijven zij op www.bergfamilie.nl 

Hoeveel kinderen heb je en hoe oud zijn ze?

Twee jongens. Een van 9 jaar oud en een van 7 jaar oud.

Wist je altijd al dat je kinderen wilde?

Nee. Toen ik jong was, zijn er momenten geweest dat ik gedacht heb dat ik misschien wel geen kinderen zou willen. Ik was (en ben) graag actief buiten en zag kinderen niet in dat plaatje passen.

Had je van tevoren bedacht hoeveel kinderen je zou willen?

Nee.

Hoe vond je het om voor het eerst te horen dat je vader werd?

Heel leuk en bijzonder. Ik was heel blij.

Hoe heb je de zwangerschap(pen) beleefd?

Als een noodzakelijke voorbereiding op het ouderschap. Maar ook heel leuk. Het was bijzonder en heeft onze band erg sterk gemaakt.

Wat vond je van de bevalling(en)?

Wat moet je daar nou van vinden? Het is niet zo leuk dat je vriendin veel pijn heeft, maar het is heel leuk als je kind geboren wordt.

Hoe vond je de kraamperiode(s)?

Druk. Zeker bij de eerste keer. Ik wist nog zo weinig, alles was nieuw.. en nachtrust, dat was er even niet echt bij.. Toch kijk ik er met een blij gevoel op terug. Vader worden is heel bijzonder.

Hoe heb je het eerste jaar van je kind(eren) beleefd?

Als heel leuk, al was het eerste woord dat in me opkwam: ‘vermoeiend’ 😉 Wat leuk was dat ik bij allebei mijn jongens tijd gehad heb om met ze te ‘spelen’ en zwemmen enzo. En ook bleven we gewoon de dingen doen die we leuk vonden. Berg wandelen, wintersport zoals skiën, het bleek allemaal ook met een baby te kunnen.

Wat vond jij tot nu toe de leukste leeftijd?

Daar kan ik geen antwoord op geven. Elke fase is leuk, nieuw en anders. Vanaf dat ze 1,5 zijn, gaan bewegen en praten wordt het wel een stuk leuker dan als ze baby zijn. Maar daarna leren ze zo veel. Ze leerden een wintersport als skiën, bergklimmen, fietsen en zwemmen. Allemaal heel leuk. En nu worden ze steeds beter in die dingen. Die ontwikkeling is heel leuk om te zien.

Wilde je voordat je kinderen kreeg graag een dochter of een zoon? (we snappen dat het nu niet meer uitmaakt, maar leuk om te weten 😊)

Een zoon.

Wat vind je tot nu toe het lastigste aan vader zijn?

Als je kinderen verdrietig, gekwetst hebben of pijn hebben is het minder leuk. Verder vind ik het niet leuk (maar wel noodzakelijk 😉 ) om streng te zijn.

En wat vind je tot nu toe het leukste aan vader zijn?

Zo veel dingen. Als gezin leuke dingen doen in de bergen (zie ook onze blog: bergfamilie.nl, maar ook met ze voetballen, skiën, spelen en stoeien. Het is gewoon allemaal leuk!

Waar kijk je nog naar uit in het vaderschap?

wintersportIk heb geen verwachtingen voor het vaderschap, ik zie wel wat er komt en geniet van de mooie momenten. Dat zijn meestal toch de momenten die je niet voorzien hebt. Dan zeggen ze opeens iets op dinsdagavond aan tafel waardoor je niet meer bijkomt van het lachen.

Wat vind je nu het leukste om met je kind(eren) te doen?

Ik kijk nu vooral uit naar de winter. Lekker samen met ze wintersporten zoals skiën en langlaufen. Mijn jongens zijn fanatiek skiërs op de piste, maar ook ernaast. Als gezin bezoeken we de mooiste bestemmingen voor onze wintersport website.

Wanneer krijgen jouw kind(eren) jou op de kast?

Ze kunnen lezen, dus dat zeg ik liever niet 😉

Ben je een ‘strenge’ vader?

Zij zeggen van wel. Maar ik beschouw mezelf niet als heel streng.

Heb je een ‘papadag’ (vreselijk woord) opgenomen sinds je kind(eren) hebt?

Vreselijk woord. Maar ja.. ik werkte vroeger vier dagen. Tegenwoordig kan ik, als ondernemer, zelf mijn tijd indelen en ben ik er vaker.

Heb je een vader waar je tegenop kijkt? Dus niet je eigen vader, maar een vader in je omgeving misschien of in de media die je vindt dat het heel goed doet?

Nee. Ik ken genoeg leuke vaders, maar heb op dat gebied geen rolmodel.

Wat had je toen je nog geen vader was graag willen weten van andere vaders?

Dat het belangrijk is om tijd in te plannen voor leuke dingen. En dan bedoel ik niet met je kinderen.

Heb je nog tips voor toekomstige vaders?

Geniet ervan. Ze zijn maar zo kort klein. En maak je niet te snel zorgen. Kinderen kunnen best tegen een stootje, een natte of vieze broek is niet erg en van fouten maken leer je als ouder en als kind.

Bedankt Frank voor je openhartigheid! Heel leuk om te lezen. En wat maak jij toffe dingen met met je zoontjes, geweldig! Wil je meer weten over Frank en zijn familie? Bekijk dan hier zijn blog over alle wintersport  avonturen.


Wil jij ook meedoen aan deze nieuwe rubriek? Laat het ons weten via contact@fitfunfab.nl. Of heb je een interessant verhaal voor een gastblog? Je kan het ons laten weten via hetzelfde e-mailadres!

12 gedachten over “Wintersport familie – Papa vertelt

Voeg uw reactie toe

  1. Wat een leuk blog om ook eens een vader aan het woord te hebben.
    Ben wel erg benieuwd naar de linkjes in dit blog, dus die ga ik, als wintersportfan, ook eens doornemen. (jaloers op de kids dat ze al zo jong lekker de bergen in mogen!!)

    Like

  2. Leuk om ook eens de laat van de vader te lezen. Hier weet ik dat de man het vanaf dat de kinderen gingen lopen en praten het allemaal wat makkelijker vond, daarvoor kon jij voor zijn gevoel zo weinig met ze 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: