Top 2000 – Column 66

Lieve Laura,
Het einde van dit kalenderjaar nadert. Op de radio hoor je steeds meer kerstliedjes, waar ik persoonlijk heel vrolijk van word. Ik merk ook wel dat het echt de tijd van het jaar is. Een maand geleden moest ik nog niks van de kerstliedjes hebben, maar nu kan ik ze niet vaak genoeg horen en zoek ik het ook zelfs op. Straks op 1e Kerstdag gaat ook de top 2000 weer beginnen. “Welke liedjes zou ik voor de top 2000 insturen?”, is iets dat ik me laatst afvroeg.

Herinnering

top 2000Zodoende ben ik hierover na gaan denken en kwam tot de conclusie dat er aan heel veel nummers die ik mooi vind een herinnering kleeft. Ik heb in de 38 jaar dat ik op deze planeet rondwandel een hoop mooie en minder mooie dingen meegemaakt en sommige gebeurtenissen koppel je aan een liedje dat je toen veel hoorde. Zo is er ooit een dierbare collega van mij overleden. Het nummer dat zij zo mooi vond en op haar afscheid werd gedraaid (Keep Your Head Up van Ben Howard), luister ik zelf dus ook graag. Om gewoon weer even aan haar te denken. Maar een ander nummer herinnert mij weer aan de vele mooie reizen die ik heb gemaakt. Als ik Road Trippin’ van de Red Hot Chili Peppers hoor, voel ik de vrijheid van het reizen weer. Een onbeschrijfelijk fijn gevoel!

Top 2000

Dus nu een lijstje met nummers die ik in zou sturen voor de top 2000. Aan sommigen heb ik dus een herinnering, anderen vind ik gewoon leuk, mooi of stoer. Ze staan niet op volgorde, gewoon willekeurig. Ik heb overal een linkje aan gekoppeld, zodat je de liedjes ook kunt luisteren. Fijn toch?
Komt-ie:

Dit laatste nummer van Dirty Dancing herinnert mij vooral aan mijn fantastische vrijgezellendag. Dat was meer dan geweldig! Hierover heb ik ook geschreven. Lees het hier. Er staat zelfs een korte video bij van de einddans.

top 2000Het lijstje dat ik hierboven heb staan is nog laaaaaang niet compleet. Vroeger was ik mega fan van Madonna. Later ook Whitney Houston en nu waardeer ik de muziek van Michael Jackson ook heel erg. Die heb ik nog niet eens in mijn lijstje opgenomen. Welke liedjes staan in jouw lijstje, Lau? Beetje hetzelfde? Of juist weer andere nummers die je aan vroeger herinneren. Tell me!

Liefs,
Marija


Lieve Marij,

Ik ben echt gek op muziek. Muziek draait voor mij ook om herinneringen. Heel veel nummers die ik hoor op de radio of opzet via Spotify doen me ergens aan denken. Soms verdrietig inderdaad, maar soms ook heel blij.

Emotioneel

Ik ben nogal een emotioneel typje zoals je weet en zodra ik een nummer hoor waaraan ik herinneringen heb, wordt dit versterkt. De Top 2000 vind ik echt altijd heerlijk om naar te luisteren. Muziek van vroeger, muziek van nu, ik zing met heel veel nummers mee en haal altijd veel herinneringen op. Vooral in de auto vind ik het heerlijk om te luisteren.

Herinneringen

top 2000Het is voor mij echt een onmogelijke keuze om nummers te bedenken die ik erin wil hebben. Ik kan gewoon echt niet kiezen. Zoveel mooie nummers en zoveel herinneringen. Herinneringen van vroeger als kind, als puber, als 20-er en als 30-er. En nog steeds maken we natuurlijk niet herinneringen van nieuwe muziek. Met vriendinnen van de middelbare school halen we ook vaak herinneringen op door middel van ‘muzieknacht’. Als we een weekend weg zijn en het is al laat en er zitten een paar drankjes in, pakken we Spotify erbij en draaien we alleen maar nummers uit de jaren 90 waar we hele mooie herinneringen bij hebben.

Keuze

Maar ik dwaal af… hier komen een paar nummers van mij die zeker weten op mijn lijstje zullen staan.

Ik kan nog wel even doorgaan…. Niet ieder nummer die hierboven staat is even goed (neem Marco), maar aan ieder nummer zit een hele bijzondere herinneringen. Dus ik zou beginnen met dit lijstje. En dan nog even doorgaan met zeker 100 andere nummers 😉

Volgend jaar ga ik misschien wel echt eens een lijstje maken voor de Top 2000 en insturen. Alleen al bij het maken van zo’n lijstje, krijg je fijne herinneringen!

Liefs,
Laura


Elke week schrijven wij een column over onderwerpen die ons interesseren. Zo hadden we het laatst over het wel of niet aanpassen van je leeftijd.

En we hebben het ook gehad over het leeftijdsverschil tussen je kinderen. Lees hier hoe Laura en Marija het leeftijdsverschil van hun kinderen ervaren.

We hebben het ook over opvoeden. Hoe streng ben jij voor je kids? Lees het hier.

7 gedachten over “Top 2000 – Column 66

Voeg uw reactie toe

  1. Leuke liedjes, ik denk ook wel eens ik wil een top 10 maken, maar heb zo veel liedjes die ik mooi vind, dat ik geen keuze kan maken. Ik ga genieten van de top 2000 die eerste kerstdag begint.

    Like

Plaats een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑