Een dinofeestje

Als je kind 5 jaar wordt, dan hoort daar natuurlijk een feestje bij! Hieronder lees je hoe het eerste feestje van Thijs eruit zag en wat we gedaan hebben. Leuk voor inspiratie van jouw zoon of dochter!

Alles dino
Om 12.15 uur haalden we de stuiterende kinderen van school (in totaal 6 kinderen) en gingen we bij ons thuis eerst lunchen. De tafel was natuurlijk feestelijk gedekt (met een dinokleed en bijpassende bordjes en bekers), aan de muur hingen dinoslingers en zelfgemaakte dinopoten. We hadden voor lunch: dinopootjes (kippenpootjes), dinobotjes (patatjes), dino-eieren (tomaatjes). Als toetjes hadden we dinocakejes.

 

 

Activiteit 1
De cadeauballonnen.
Thijs mocht ballonnen lek prikken. In elke ballon zat een dinopootafdruk met een naam van een kind erop. De naam die uit de ballon viel mocht het cadeautje aan de jarige geven. Ook Thijs zijn naam zat in een ballon. Toen hij die prikte, mocht hij een cadeautje geven aan alle kinderen: een dinootje.

Activiteit 2
Dinootje prik je.
Ik, crea Bea dat ik ben, had een megagrote Triceratops gemaakt waarbij 1 hoorn (die op de neus) ontbrak. Die moesten ze dus geblinddoekt weer op de juiste plaats terugzetten.

 

Activiteit 3
De dinospeurtocht in het bos/park/speeltuin.
Ik had alle opdrachten op een dinopoot geprint en in het bos uitgezet. Dit waren de opdrachten van de speurtocht:

  1. Klossenrace tussen 2 dino’s (of als je geen dinopootklossen hebt, maak je van een grote doos 2 pootafdrukken en bind je die onder de voeten van de racende kinderen).
  2. (Ver)spring de langste dino. Wie kan het verste springen?
  3. Proefje: de vulkaan. Maak om een colafles van bruin papier een berg met een rode top (lava). Geef alle kinderen een menthos en laat deze in de trechter van de colafles gooien. De begeleider laat in 1 keer alle menthossnoepjes in de colafles vallen en de vulkaan barst uit!
  4. Maar niet in het lava vallen hoor (is een rood doek of rood vak met stoepkrijt).
  5. Geef tijdens een muziekje het dino-ei door (=waterballon). Als de muziek stopt ben je af. Pas op dat het ei niet breekt!
  6. Dino brul wegstrijd: wie brult het hardst?
  7. Dino-eitje trap. Aan elk kind bind je een aan de voet een stuk touw met een ballon aan het andere uiteinde vast. De kinderen moeten de eieren van de andere dino’s kapot trappen. Pas op dat je eigen ei niet kapot wordt getrapt!
  8. Zoek het dino-ei. Koop bij een speelgoedwinkel een ei waar een dino uit geboren wordt als je het ei in een glas water legt. Dat ei verstop je in het zand in een afgebakend stuken graven maar!

Dinohapjes
Je kan gedurende de dag/speurtocht ook allerlei dinohapjes aanbieden:

  • Meloen (Piel de Sapo) = dino-ei
  • Watermeloenplak in driehoekjes snijden = dino spikes
  • Druiven = dino-eieren
  • Chocoladerozijnen = dinopoep
  • Bugles (chips) met smeerkaas = dinotenen met tenenkaas
  • Koekjes bakken in een pootafdruk
  • Groene limo = dinosnot

Dit zijn een aantal snacks die ik haalbaar en verantwoord vond. Er staan op internet (pinterest) nog veel meer ideeën van mensen (die compleet doorslaan in dit thema). Hetzelfde geldt voor andere activiteiten voor op de dag zelf. Laat dit een leuk opzetje zijn voor een geslaagd dinofeestje. Als je iets meer wilt, kun je altijd nog op internet terecht voor meer ideeën.

Afscheid
Om 16.00 uur hebben we alle kinderen weer netjes thuis gebracht. Iedereen was happy en ze hebben een superleuke middag gehad. Thijs zat een beetje verdrietig in de auto, want vond het zó jammer dat zijn feestje over was!

Ik blij, want zijn allereerste kinderfeestje was een succes!

RRRROOOOOAAAAAAARRRRRRR!!!


Ben je nog op zoek naar een leuke traktatie? Misschien zijn de gezonde ijsjes wat voor jou? Of de versierde eierkoek?

Ben je nog op zoek naar leuke tips voor uitjes? Wellicht zit hier wat tussen!

12 gedachten over “Een dinofeestje

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑