First Dates – blind date – Column 63

Lieve Marija,
Ik ben dus gefascineerd door het programma ‘First Dates’. Ken je het? In dit programma gaan mensen een blind date aan in het speciaal gemaakte ‘First Dates’ restaurant. Het hele restaurant zit dus vol met mensen die een first date hebben. Van tevoren geven zij aan wat zij belangrijk vinden in een partner en op die manier worden zij gematcht.

First Dates

First Dates Ik vind het echt heerlijk om hiernaar te kijken. Aan de ene kant omdat ik dus echt een sucker ben voor romantiek en vooral ook het gedeelte ‘ze leefden nog lang en gelukkig’, maar aan de andere kant vind ik het dus ook geweldig om te zien hoe mensen omgaan met iemand die niet zo goed bij ze past. Dit gedrag van mensen vind ik dus uitermate interessant.

Awkward

Je kan je misschien wel voorstellen dat er tijdens zo’n programma ook heel veel momenten tussen zitten die redelijk awkward zijn. Echt van die momenten dat je die ongemakkelijkheid voelt door de TV heen. En ook dit vind ik dus heel boeiend om te zien. Ik kom er maar gewoon voor uit 😉

Blind date

First DatesIk ga tijdens zo’n programma dan ook bedenken wat mijn wensen lijstje is voor een blind date en wat een absolute no go is. Ook weer confronterend om te zien… ik ben nogal veeleisend. Allereerst moet het een  verzorgde man zijn die lekker ruikt (ik vind nogal veel mensen stinken, weer zo’n aparte eigenschap). En verder moet hij vooral:

  • lief en zorgzaam zijn
  • betrouwbaar en eerlijk zijn
  • grappig zijn, heel grappig eigenlijk
  • houden van sociale activiteiten
  • attent zijn
  • lief zijn voor mijn familie en vrienden
  • ook zijn eigen leven leiden
  • een beetje sportief zijn
  • in zijn voor spontane, impulsieve momenten

En ik kan nog wel even doorgaan….   En wat zijn dan de no go’s? Ook hierin heb ik best een groot lijstje. Voor mij is het een afknapper als hij:

  • dus stinkt…. ik wil graag dat mijn man altijd lekker ruikt 🙂
  • egoïstisch is
  • niet van wijn houdt. Ik vind dat zo ongezellig
  • heel materialistisch is
  • geen eigen mening heeft
  • altijd alleen maar thuis wil zijn
  • doet aan iets van LARP-en (google maar eens)

Oohh, ik kan nog wel even doorgaan merk ik. Wat zegt dat over mij? Dat ik dus een heel veeleisend typetje ben die af en toe lekker kortzichtig is. Neem dit vooral met een korreltje zout, want ik snap ook wel dat al deze punten er niet meer toe doen als de vlam in de pan slaat en je tot over je oren verliefd bent. Dan neem je alles voor lief vind je het heel gezond dat hij geen wijn drinkt en schattig dat ie in z’n vrije tijd een Viking speelt.

Al met al ben ik blij dat ik mijn ideale man al heb gevonden en we vanavond lekker een flesje wijn openmaken en lekker hapjes eten. Wat zou jouw wensenlijstje zijn Marij? En absolute afknappers?

Liefs,
Laura


Lieve Lau,
first datesIk moest heel erg lachen om jouw deel van deze column! Dat LARP-en! Whahahahah!!! Hoe kom je erop om dát op je no go-lijstje te zetten. Ik heb er nog even het een en ander over op gezocht en ik moet zeggen dat ik hier ook niet heel erg warm van wordt. Het is alsof deze mensen niet blij zijn met hun eigen bestaan en daarom in de huid/rol willen kruipen van iemand van vroeger. En dan ervaren hoe het is om veldslagen te houden en te zwaaien met zwaarden en zo. OMG! Waarom wil je dit?

First Dates

Toevallig heb ik gisteravond dit programma ook zitten kijken. Meestal zap ik langs dit soort programma’s, maar dit vind ik dus wèl heel erg leuk! Echt fascinerend hoe mensen met elkaar omgaan die elkaar nog niet kennen. Waarvan anderen dus bedacht hebben dat ze misschien wel bij elkaar zouden passen. Een poos terug was er ook de Engelse variant van dit programma op tv. Daar had je echt extreme types tussen zitten die bij elkaar gezet werden om het ‘leuk te hebben’. Dat was eigenlijk nóg grappiger om te kijken.

first dates

Do’s

Wat ik zoek in een man, heb ik eigenlijk ook wel in mijn man gevonden. Ik hou van lange mannen met donker haar die stevig in hun schoenen staan en weten wat ze willen.
Eigenlijk zijn Pascal en ik tegenpolen. Waar ik beren op de weg kan zien (soms zijn ze echt first datesheeeeeel groot!), ziet hij ze niet. Hij doet vaak dingen, waar ik eerst nog even over na moet denken. Hij weet altijd heel goed wat hij wil en ik twijfel vaak over van alles. Hij helpt ontzettend mee in het huishouden en de verzorging van de kinderen. Hij houdt mij aan het sporten, omdat hij zelf ook zo lekker sportief is. Hij gaat het avontuur aan, het liefst samen met mij en de kids (soms iets té avontuurlijk en dan ben ik er weer om op de rem te trappen). En de gezellige avondjes samen thuis staan bij mij ook heel hoog. Ik kan er zo van genieten als hij op vrijdagmiddag al lekkere kaasjes en hammetjes haalt voor bij een lekker flesje wijn die avond.

Dont’s

first datesWaar ik op af zou knappen is jaloezie, meningloos-heid en bankhangerij-en. Gamers vind ik ook helemaal niks en ik zou ook gigantisch afknappen als hij geen alcohol zou drinken (drinken dit soort mensen dan cola in een restaurant? Boring!). Er niet verzorgd bijlopen vind ik ook echt een afknapper. Kleren maken de man, toch?

Gelukkig hebben wij allebei een heel lieve man gevonden waar we gelukkig mee getrouwd zijn! Dat gun je toch iedereen? En natuurlijk gaat het bij ons thuis ook niet altijd over rozen, maar over het algemeen zijn we heel blij met elkaar. Laten we daar op proosten!

Liefs,
Marija


Iedere maandag verschijnt er een column op Fit Fun Fab. Iedere week een ander onderwerp wat ons bezighoudt.

Vorige week ging het over het aanpassen van je leeftijd. 

Maar lees ook deze column over het verschil in leeftijd tussen onze kinderen.

Onze column over  opvoeden. is ook veel gelezen. Hoe streng zijn wij?

Ook hebben we een column geschreven over de ophef over Facebook. Al gelezen?

Of lees de column over liefde op het eerste gezicht. Mooi onderwerp toch?

Bijvoorbeeld de column over het wapenbeleid in Amerika.  Of een wat luchtiger onderwerp zoals de vieze vakantiehuisjes van Landal, Centerparcs en Roompot.

Of lees deze column over het hebben van een telefoonverslaving

 

6 gedachten over “First Dates – blind date – Column 63

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑