Je leeftijd – je bent zo oud als je je voelt… – Column 62

Lieve Laura,
Laatst hoorde ik zoiets aparts. Ik dacht gelijk: daar ga ik het eens met jou over hebben. Om te beginnen zet ik hier eerst een stukje uit het AD:
Emile Ratelband, zelfverklaard bewustzijnsverruimer, stelde vanochtend voor de rechtbank in zijn woonplaats Arnhem dat hij ‘lijdt’ onder zijn officiële leeftijd. Hij voelt zich al heel lang ‘20, 25 jaar jonger’ dan dat hij volgens officiële documenten is en vroeg de rechtbank om zijn geboortedatum te veranderen van 11 maart 1949 in 11 maart 1969.

Leeftijd

Serieus? Hoor ik dit goed? Er wil dus iemand zijn geboortejaar veranderen, omdat het niet matcht met hoe hij zich voelt. Daar is hij serieus mee naar de rechter gestapt, die vervolgens uren van zijn tijd moet verspillen aan deze idiote vraag. Deze man wil dus zijn leeftijd officieel aanpassen. Ja, ik voel me soms ook niet helemaal de leeftijd die ik heb. Maar om dat nou bij wet aan te passen….

Jonger

leeftijdStel nou dat ik met zo’n aanvraag aan zou komen en 20 jaar van mijn leeftijd af kon halen. Dan ben ik ineens 18. Whaaaa! Eindelijk meerderjarig! Toen ik 18 was, had ik mijn rijbewijs nog niet eens. Moest ik alles met fiets of OV doen. Ik was toen pas net met mijn studie begonnen. Maar mijn studietijd was eigenlijk wel een van de leukste periodes van mijn leven. Alle vrijheid van de wereld, je kan gaan en staan waar je wilt, 3x per week op stap, de ochtendlessen van je studie skippen en met de trein een dagje naar Breda. O, mag ik weer terug naar deze tijd? Het lijkt me heerlijk! Je zou op deze leeftijd wel weer nieuwe keuzes qua werk kunnen maken, mocht je dat willen. Het is dus lang zo gek nog niet om je leeftijd aan te passen 😉

leeftijd

Ouder

leeftijdOf als ik het omdraai en ik 20 jaar bovenop mijn leeftijd mag plakken. Dan ben ik 58! OMG, dat is nog echt een ver-van-mijn-bedshow. Maar dan mag ik ook bijna met pensioen en ben ik misschien al oma. Alle tijd van de wereld om alleen maar leuke dingen te doen.’s Ochtends eerst koffie drinken met vriendinnen, dan een potje tennissen, ergens lekker lunchen en dat allemaal relaxt op de fiets, want je hebt toch overal de tijd voor. Pascal zou trouwens wel blij zijn met deze leeftijd, want ik heb hem beloofd dat ik later (als ik 50+ ben) met hem ga golfen. Hij golft nu dus al fanatiek, maar ik vind het echt een “ouwelullen spelletje” (ik kan het ook geen sport noemen…). Dit bewaar ik dus lekker voor later.

Wat zou jij hiervan vinden, Lau? Zou je je leeftijd naar boven of beneden veranderen? En wat zou je dan gaan doen? Best leuk om eens over te fantaseren.

Liefs,
Marija


Lieve Marij,

Wat een goed idee zeg van die Emile! Die snapt wel hoe het werkt. Lekker met z’n allen naar de rechtbank om je leeftijd te veranderen zou ik zeggen. Die hebben toch niks beters te doen 😉

Kinderjaren

leeftijdMaar als we dan toch fantaseren… ik zou dan voor jonger gaan. Zoals jij schrijft, terug naar je studententijd. Of naar je middelbare school tijd, dit vond ik ook zo tof. Of misschien wel helemaal terug naar mijn kinderjaren en weer terug naar groep 4. Net zoals Tijn nu doet. Zoals we 2 weken geleden al schreven was de basisschool toch ook een geweldige tijd. Een beetje rekenen, lezen, vooral heel veel spelen en je lekker laten verzorgen door je ouders.

Keuzes

Aan de andere kant….. ik heb nu keuzes gemaakt waar ik nu eigenlijk best wel blij mee ben. Ik ben getrouwd met de liefste man die ik me kan wensen, ik heb de leukste kinderen van de wereld, ik heb de meest fijne vrienden om me heen, we wonen in een heel fijn huis in een fijne buurt en ik ben eigenlijk best wel blij met mijn leven. Je moet dan maar weer afwachten hoe je terecht gaat komen.

40

Dan misschien toch ouder. Misschien wel oma inderdaad, tijd voor jezelf en je vriendinnen zoals je schrijft. Dat lijkt me ook wel wat. Maar dat zou weer betekenen dat ik de jaren die nu nog komen ga missen. Ik hoor van veel mensen dat de leeftijd tussen de 40 en de 50 juist zo fijn is.

Fantaseren

leeftijdFantaseren is inderdaad best leuk, maar het is toch fijn dat je leeftijd veranderen ook helemaal niet kan. Je groeit naar verschillende fases toe, je groeit op een natuurlijke manier over andere fases heen, precies zoals het leven bedoeld is naar mijn idee. Dus als ik echt mag kiezen…. ik blijf gewoon lekker 38. Tot 8 juni dan.

Tsjakka!

Liefs,
Laura


Iedere maandag verschijnt er een column op Fit Fun Fab. Iedere week een ander onderwerp wat ons bezighoudt.

Vorige week ging het over het verschil in leeftijd tussen onze kinderen.

Onze column over  opvoeden. is ook veel gelezen. Hoe streng zijn wij?

Ook hebben we een column geschreven over de ophef over Facebook. Al gelezen?

Of lees de column over liefde op het eerste gezicht. Mooi onderwerp toch?

Bijvoorbeeld de column over het wapenbeleid in Amerika.  Of een wat luchtiger onderwerp zoals de vieze vakantiehuisjes van Landal, Centerparcs en Roompot.

Of lees deze column over het hebben van een telefoonverslaving

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: