Live Online Yoga – lessen van 100%YOGA

Zoals de meesten om mij heen wel weten: ik hou heel erg van yoga. Yoga is goed voor body and mind en dat voel je ècht! Na elke les voel ik me zoveel lichter en ontspannen. Met de oefeningen die je tijdens yoga doet stretch je je spieren en let je op je ademhaling. Je wordt leniger en sterker. Benieuwd hoe ik tegenwoordig yoga doe? Live Online Yoga @home ? Lees vlug verder!

Live Online Yoga

Live Online YogaIk heb al verschillende yogastudio’s geprobeerd (en ook verschillende yogastijlen). Sinds kort heb ik eens wat nieuws geprobeerd. Live Online Yoga, oftewel yoga@home. Hierbij doe je (ja, je zou het niet zeggen…) de yogalessen thuis. De lessen worden gegeven door Esther Schippers. Zij is de enige Yoga Trainer in Europa die live online yogalessen in full HD geeft. Dit geeft de deelnemers de gelegenheid om de les te volgen vanaf iedere locatie die voor hem/haar het beste schikt. In iedere les is er live interactie met haar middels chat. Deelnemers hebben daarmee invloed op de inhoud van de les en kunnen vragen stellen die direct worden beantwoord.

De lessen

Live Online YogaJe kan op haar website een losse les boeken. Je krijgt dan een linkje waarmee je deel kan nemen aan haar online yogales. Een link geeft toegang tot een les en na de live uitzending blijft de link nog 1 week actief zodat men de les meerdere keren kan doen zonder extra kosten. Iedere maandag om 20.00 uur is de Yoga Class Special met iedere maand een ander thema. Het thema van oktober was: “How to get started with your yoga practice”. Wat heb je wel nodig, wat niet en welke houdingen zijn goed om mee te beginnen. Deze les kost €4,99. Iedere woensdag om 20.00 uur is de Yoga Class Total Work-Out; een perfect balans van inspanning en ontspanning voor het gehele lichaam. Het verbetert de algehele lichaamshouding en zorgt voor een betere nachtrust. Deze les kost €7,50. Alle lessen zijn voor ieder niveau toegankelijk omdat Esther per houding alternatieven geeft. Zo kan de deelnemer zelf de intensiteit bepalen. Nieuwsgierig? Check hier hoe je een les kan boeken.

Live Online YogaAlle lessen worden nuchter gebracht met een fijne uitleg van de oefeningen en een vleugje humor. Alle lessen zijn in het Engels. Ze werkt niet met abonnementen, zodat je alleen betaalt voor de lessen waar je aan deelneemt. En je kan de les dus nog een hele week kosteloos herhalen. Esther wil haar lessen toegankelijk maken voor iedereen. Lees hier haar verhaal.

Ik ben een lucky bastard dat ik haar lessen al heb mogen testen en ik ben fan! Ik bekijk elke week wanneer ik tijd heb voor de les. De ene week doe ik live mee met haar les op woensdagavond. De andere week komt een vrijdagochtend beter uit (als ik de kids naar school heb gebracht, wat een heerlijk uurtje voor jezelf heb je dan!).

Voordelen

 • de lessen zijn goedkoper dan lessen in een yogastudio.
 • je hebt geen reistijd, je yoga uurtje duurt ook echt maar een uurtje.
 • je bent in je eigen fijne omgeving. ’s Avonds kids op bed leggen, kaarsjes aan en dan heb je een fijn uurtje voor jezelf.
 • als een oefening niet goed lukt, is er niemand die het ziet. Zo kan je heerlijk oefenen en stuntelen zonder dat je je bekeken voelt.
 • je kan de les dus meerdere keren per week doen, waardoor het per saldo nóg goedkoper wordt.

Nadelen

 • je hebt intrinsieke motivatie nodig. Je wordt niet gestimuleerd door anderen om naar die les te gaan. Maar als je iets ècht wilt, is het geen opgave om het te doen.
 • je hebt geen andere mensen om je heen waarbij je de oefening kan afkijken.
 • je hebt geen sfeertje van een yogastudio met kaarsjes, wierrook, buddha’s, posters van yogaposes, stenen/kristallen, matjes, etc. Of hebben jullie dat wel thuis? 😉

Live Online Yoga

Kortingscode

Wat denk jij? Ga jij het ook eens proberen, Live Online Yoga? Ik mag een kortingscode aan jullie geven. Je krijgt maar liefst 30% korting op een Live Online Yogales naar keuze. De code is FitFunFab en deze code is geldig t/m 31 december 2018. De maandag les kost dan dus nog maar €3,50 i.p.v. €4,99. De woensdag les kost nu maar €5,25 i.p.v. €7,50. Leuk tarief om te kijken of je het wat vindt toch? Veel plezier met de yoga les.

Namasté.


Ken je de ontspanningsoefening de bodyscan al? Ideaal om te ontspannen als je maar weinig tijd hebt.

En wat als je je instant lekker wilt voelen? Douche eens koud af. Lees in mijn blog alle ins en outs hierover waarom het zo goed voor je is en hoe ik het vorig jaar opgestart heb voor mezelf. Ik kan je vertellen, ik douche nog steeds altijd koud af en vind het heerlijk!

Fit en gezond leven is een belangrijk onderdeel van Fit Fun Fab. Niet alleen je lichaam, ook je geest heeft aandacht nodig. Daarom heb ik een mindfulness cursus gedaan. Wat een openbaring en fijne ervaring was dat! Lees hier en hier mijn ervaringen daarover.

 

18 gedachten over “Live Online Yoga – lessen van 100%YOGA

Voeg uw reactie toe

 1. Leuk!! Alleen ben ik zelf niet gemotiveerd genoeg om het vanaf een scherm te kijken. Beetje lui misschien haha. Ik doe het beter met een ‘echte’ les. Heb zelf langere tijd Pilates gevolgd. Ook erg fijn!

  Like

  1. Ergens een les bijwonen is ook wat de meeste mensen fijn vinden. Ik heb dan ook deze blog geschreven om mensen te laten zien hoe het ook kan. Wie weet in de toekomst?

   Like

 2. Wat een uitkomst zeg! Dit zou best wel eens wat voor mij kunnen zijn. Ik zit te verzinnen of ik daadwerkelijk de keuze maak voor een yogastudio of dat ik iets online wil. Dit maakt het wel aantrekkelijk! Ik ga eens kijken.

  Like

 3. Online is soms wel wat makkelijker dan life, maar wat je zegt idd dat je motivatie moet hebben om het thuis te doen. Bij mij ligt de motivatie vaak aan mijn energie level. Laag energielevel lage motivatie en vise versa

  Like

  1. Voor yoga hoef je niet heel veel energie te hebben. Door de combinatie van oefeningen en ontspanning geeft het juist energie. Hopelijk ga je snel je energielevel weer op peil krijgen. Sterkte!

   Like

 4. Ik doe momenteel online fertiliteitsyoga. Ik zou het fijner vinden, live en in groep, maar dat heeft inderdaad ook voordelen. ‘ s Avonds in pyjama yoga doen en daarna nog een tasje thee drinken om in bet te kruipen en niet eerst nog de auto naart huis te moeten nemen, is ook een groot pluspunt. 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: