De basisschool, wat zijn jouw herinneringen? – Column 60

Lieve Laura,
We hebben nu allebei kids op de basisschool zitten. Bij jou zit Tijn in groep 4 en ik heb hier Thijs in groep 3 en Isabel in groep 2 zitten. Superleuk om weer zo op die manier met de basisschool bezig te zijn. Eerlijk gezegd ben ik nooit echt van de basisschool af gegaan (afgezien van de middelbare school en mijn studietijd), want ik werk nu ook nog eens op een basisschool. Maar nu mijn eigen kiddo’s er op zitten, is de beleving van de basisschool ineens toch heel anders.

Vroeger

Wij hebben vroeger ook bij elkaar op de basisschool gezeten. Vanaf het eerste moment dat wij elkaar zagen was het vriendschap op het eerste gezicht. In het begin zaten we nog niet eens bij elkaar in de klas, maar speelden wel elke pauze met elkaar buiten. De laatste 4 jaar van de basisschooltijd zaten we wel bij elkaar in de klas en dat was zó leuk! Vanaf die tijd waren we onafscheidelijk en speelden we ook nog eens elke dag bij elkaar. Oké, soms gingen we wel eens met anderen mee spelen. Maar eigenlijk misten we elkaar dan en spraken we de dag erna weer af.

Herinneringen

 • Wat weet jij nog van onze basisschooltijd, Lau?
  Ik weet nog dat we bij de maandsluiting altijd een dansje of een toneelstukje deden. In die tijd hadden we de liedjes nog op cassettebandjes staan en moest je ervoor zorgen dat het bandje op het goede punt klaarstond. Dat was bij mij dus een keer niet zo en stond ik zwaar voor paal. Ik heb toen ineens een ander liedje van Madonna op moeten treden dan ik ingestudeerd had. Gelukkig kende ik alle liedjes, dus dat was geen probleem.
basisschool
Marija als Madonna!
 • Over cassettebandjes gesproken: ik weet nog dat wij bij jou thuis vaak dingen op een cassettebandje opnamen. We noemden het De Papedishow (geen idee hoe we op die naam kwamen). Een van ons was dan de interviewer en we stelden vragen aan ‘toevallige’ voorbijgangers (die dan duidelijk stampend aan kwamen lopen, haha!).
 • Ik weet nog dat de juf niet wilde dat wij bij elkaar in het groepje zaten. Heel raar….. 😉
 • basisschool
  Wij op de bruiloft van de juf.

  Ik weet nog dat onze juf ging trouwen. Wat gaaf was het om onze lieve juf zo mooi te zien stralen op haar bruiloft. En wij hadden natuurlijk ook super ons best gedaan om er heel mooi uit te zien. Ahum….

 • Ik weet nog dat wij elkaar jongensnamen gaven: Laurens en Marino waren we dan.
 • Ik weet nog dat er een aantal jongens verliefd op jou waren. Vertel je er hieronder zelf maar over….. 😉
 • Ik weet nog dat jij altijd heel snel was in de werkjes op school en ik dus niet zo. We zaten op een Montessorischool, dus iedereen werkte op zijn/haar eigen niveau. Als we thuis speelden, gaf jij mij les in wat jij op school geleerd had.

Van basisschool naar middelbare school

Ik heb de basisschool tijd altijd als heel fijn ervaren. Ik heb echt gehuild toen de musical in groep 8 voorbij was en ik naar de middelbare school moest. Vanuit mijn tenen wenste ik dat er toch nog een groep 9 zou komen, maar die kwam dus niet. Eigenlijk was ik toen nog veel te klein en te jong om over te stappen naar een andere school (ik was een vroege leerling, toen pas 11 jaar!). En dan ging jij ook nog eens naar een andere school, Lau. Verschrikkelijk vond ik dat! Gelukkig had ik nog wel andere vriendjes uit de klas die ook naar mijn school gingen.

Heb jij het ook altijd zo fijn gevonden, Lau? We echt wel een leuke klas. Wat weet jij nog van deze tijd?

Liefs,
Marija


Lieve Marija,

En of ik de basisschool een geweldige tijd vond! Het was echt fantastisch. Ten eerste is de leeftijd van 4 tot en met 12 toch ook geweldig? Je mag naar school, je mag spelen met vriendjes en vriendinnetjes, je ouders zorgen dat er te eten en te drinken is, dat je nieuwe kleren krijgt, dat je een leuke kamer hebt. Weinig tot geen zorgen en alleen maar de mooie dingen van het leven zien. Zo hoort het te zijn bij een kind en ik heb de mazzel dat dit bij mij ook zo was!

Herinneringen

Ik heb echt heel veel herinneringen aan de basisschool! En bijna alleen maar leuke. Hier komen er een paar van mij.

 • De discofeestjes in groep 7 en 8. Wat waren we daar altijd druk mee! En vooral hoeveel ‘slow’nummers er dan kwamen en met wie we gingen dansen.
 • basisschoolOns optreden van ‘Kriebeltrui’ van Kinderen voor Kinderen.
 • Het buitenspelen in de pauzes. Heel druk waren we toen we wat jonger waren en dat was ook heel fijn als de school fotograaf dan in de middag pas kwam en je niks meer kon zien van de mooie creaties in mijn haar die mijn moeder had gemaakt.
 • De busritten naar het schoolzwemmen. Alleen maar zingen zingen en nog eens zingen. Alle kinderen voor kinderen liedjes kwamen aan bod.
 • Inderdaad de eerste verliefdheden…. Maar dat er een aantal jongens verliefd op me waren weet ik niet meer hoor. Ik weet er 1, namelijk…. Haha, laat ik die naam hier maar niet neerzetten. Wat ik er wel over kwijt wil is dat ik denk ik wel het meest romantische cadeau ooit had gekregen toen. Namelijk een opgenomen cassettebandje met een zelfgeschreven en gezonden liedje. Hoe tof is dat! Ik heb hem ook altijd nog bewaard.
 • De overgang van kind naar puber. Want in groep 8 was ik echt wel aan het puberen en ineens met jongens bezig etc,
 • basisschool
  Wij naast elkaar tijdens het kerstdiner op school.

  De super leuke kerstdiners die we op school hadden, wat was dat gaaf!

Afscheid

Ik vond het afscheid ook echt vreselijk. En dat we niet bij elkaar in de klas kwamen. Een grotere ramp bestond er gewoon niet. Ik had dus HAVO / VWO advies en heb zoveel ruzie met mijn moeder gehad dat ik bij jou in de klas wilde. Ik vond het toen echt belachelijk dat ik niet naar de brugklas MAVO / HAVO mocht, daar zat toch ook HAVO in. Nu begrijp ik het iets beter 😉 Gelukkig bleven we elkaar zien en werd de band later nog hechter! Hoe bijzonder!

Een basisschool tijd zoals ik heb gehad, gun ik echt iedereen! Tijn is gelukkig hard op weg, want die heeft het tot nu toe heel erg naar z’n zin!

Wat is jouw favoriete basisschool herinnering?

Liefs
Laura

 


Iedere maandag verschijnt er een column op Fit Fun Fab. Iedere week een ander onderwerp wat ons bezighoudt.

Vorige week ging het over het verschil in leeftijd tussen onze kinderen.

Onze column over  opvoeden. is ook veel gelezen. Hoe streng zijn wij?

Ook hebben we een column geschreven over de ophef over Facebook. Al gelezen?

Of lees de column over liefde op het eerste gezicht. Mooi onderwerp toch?

Bijvoorbeeld de column over het wapenbeleid in Amerika.  Of een wat luchtiger onderwerp zoals de vieze vakantiehuisjes van Landal, Centerparcs en Roompot.

Of lees deze column over het hebben van een telefoonverslaving

5 gedachten over “De basisschool, wat zijn jouw herinneringen? – Column 60

Voeg uw reactie toe

 1. Ik heb leuke herinneringen aan de momenten dat er activiteiten buiten de school waren. Op weg naar de speeltuin, schouwburg, kampeerboerderij. Wij leerlingen, leraren, leraressen gingen gezamenlijk met grote groepen lopend of fietsend door het verkeer. Onderweg kwamen wij auto’s tegen die volgens de verkeersregels voorrang hadden. De auto’s kregen geen voorrang van ons, omdat wij met grote groepen waren. De auto’s moesten voor ons stoppen, en wachten. Bij het oversteken van wegen namen soms leerkrachten of leerlingen het initiatief om op de weg te gaan staan. Ze keken naar de naderende automobilisten, met gespreide armen of handen omhoog, om de auto’s een stopteken te geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: