Geen roze wolk tijdens de zwangerschap – Papa vertelt

Vandaag alweer een nieuwe ‘Papa vertelt’ en vandaag het verhaal van Rob. Rob is de man van Fleur en vader van een zoon Morris en woont in Sassenheim en hij blogt. In  het begin over zijn heerlijke recepten, maar inmiddels over alle papa gerelateerde zaken. Zijn blog kun je hier vinden.  Lees snel verder voor zijn verhaal en of de roze wolk bestaat, 

Hoeveel kinderen heb je en hoe oud zijn ze?

Fleur en ik hebben 1 zoon, Morris van 8 maanden oud.

Wist je altijd al dat je kinderen wilde?

Eigenlijk heb ik altijd gedacht dat ik nooit kinderen wilde. Ik heb er tot mijn 34ste op los geleefd en toen ik Fleur tegenkwam dacht ik na een jaar: o ja, misschien wil ik ook nog wel kinderen! Een half jaar later was Morris in aanbouw..

Had je van tevoren bedacht hoeveel kinderen je zou willen?

Nee, helemaal niet! Maar als ze allemaal zijn zoals Morris, dan wil ik er vier!

Hoe vond je het om voor het eerst te horen dat je vader werd?

roze wolkOp 6 juni 2017 was ik erbij toen Fleur haar eerste positieve zwangerschapstest deed. Ik was dolgelukkig.

Hoe heb je de zwangerschap(pen) beleefd?

De zwangerschap was vooral voor Fleur een hele toer. Met drie ziekenhuisopnamen, veel harde buiken en een zoon die er lekker zijn tijd voor nam kunnen wij met zekerheid stellen dat de roze wolk niet bestaat.

Wat vond je van de bevalling(en)?

Ik vond de bevalling heel spannend. Als man ben je toch een soort van machteloos. Fleur en ik hebben van tevoren goede afspraken gemaakt en toen de verloskundige aangaf dat ik Fleur best mocht aanmoedigen, hebben we allebei hard moeten lachen..

Hoe vond je de kraamperiode(s)?

Geweldig! Niets is zo prachtig als zo’n klein hummeltje wat helemaal vers en nieuw en klein is. De gebroken nachten ben ik allang weer vergeten, maar de kraamweek en alle eerste keren vergeet ik nooit meer.

Hoe heb je het eerste jaar van je kind(eren) beleefd?

Morris is pas 8 maanden oud en is het liefste, stilste en zoetste kind dat ik ooit heb gezien. Hij slaapt hele nachten door, kan gewoon mee naar een restaurant en mekkert niet als we een uur of twee in de auto zitten. Hij is kerngezond en groeit als kool. Ik had verwacht dat ik in het eerste jaar allemaal problemen zou ondervinden, deze op zou lossen en daar dan een blog over zou schrijven.. Tot nu toe bijna geen problemen hoeven oplossen, dus als iemand nog wat inspiratie heeft?

Wat vond jij tot nu toe de leukste leeftijd?

De leukste tijd voor mij is nu. Morris leert heel veel en je ziet bijna direct resultaat. Dat is zo gaaf om te zien! Ook dat hij er zelf trots op is doet mij goed.

Wilde je voordat je kinderen kreeg graag een dochter of een zoon? (we snappen dat het nu niet meer uitmaakt, maar leuk om te weten 😊)

Fleur en ik hadden de eerste drie maanden ons hoofd helemaal gezet op een dochter. We hadden al namen, kamers uitgezocht, alles. Tot we bij 15 weken hoorden dat het een jongen zou worden.

Wat vind je tot nu toe het lastigste aan vader zijn?

Ineens heb je verantwoordelijkheid! Kon ik vroeger nog weleens uitslapen na een nacht werken of stappen, nu staat er om 08.00 een kereltje in zijn bed te springen.. Verder is vader zijn helemaal niet zo lastig als ik dacht!

En wat vind je tot nu toe het leukste aan vader zijn?

Ik doe echt een moord voor een glimlach van dit jonge mensje. Iedere keer als ik Morris zie lachen maakt het mij gelukkig.

Waar kijk je nog naar uit in het vaderschap?

Ik ben een echte LEGO bouwer. Het lijkt me geweldig om samen dingen te bouwen.

Wat vind je nu het leukste om met je kind(eren) te doen?

Voorlezen vind ik echt leuk! Ook samen wandelen in het park en knuffelen zijn echte favorieten.

Wanneer krijgen jouw kind(eren) jou op de kast?

Morris wordt echt chagrijnig als je zijn knuffel pinguïn verstopt en dat vinden wij dan weer heel grappig..

Ben je een ‘strenge’ vader?

Totaal niet en dat ga ik ook nooit worden..

Heb je een ‘papadag’ (vreselijk woord) opgenomen sinds je kind(eren) hebt?

roze wolkVoor mij is het iedere dag papadag! Met een blog over vaderschap en een bedrijf aan huis ben ik 24 uur per dag betrokken bij het ouderschap. Ik ben persoonlijk van mening dat vaders in Nederland er een hele klassieke rol op na houden als het om vader zijn gaat. Ik verschoon misschien wel vaker luiers dan min vriendin en ben de eerste die opstaat als Morris ’s nachts huilt.

Heb je een vader waar je tegenop kijkt? Dus niet je eigen vader, maar een vader in je omgeving misschien of in de media die je vindt dat het heel goed doet?

Ik heb niet echt voorbeelden of vaders waar ik tegenop kijk. Ik ga mijn eigen weg en hoop dat Morris een vader krijgt waar hij tegenop kijkt.

Wat had je toen je nog geen vader was graag willen weten van andere vaders?

Dat nazwangeren he.. Dat duurt lang man!

Heb je nog tips voor toekomstige vaders?

Probeer niet mee te gaan in de eetbuien van je zwangere partner en blijf ALTIJD eerlijk tegen elkaar.

Bedankt Rob voor al je antwoorden, heel leuk om te lezen weer! En wat fijn dat het tot nu toe vooral als mooi ervaart en niet als lastig. Morris lijkt me een heerlijk mannetje. Fijn dat er na geen roze wolk in de zwangerschap wel een fijne roze wol erna was! Wil je meer weten over Rob en hem volgen? Klik hier voor zijn blog. 


Wil jij ook meedoen aan deze nieuwe rubriek? Laat het ons weten via contact@fitfunfab.nl. Of heb je een interessant verhaal voor een gastblog? Je kan het ons laten weten via hetzelfde e-mailadres!

Lees hier deel 1 van ‘Papa verelt’. Papa Frank in de spotlight!

9 gedachten over “Geen roze wolk tijdens de zwangerschap – Papa vertelt

Voeg uw reactie toe

  1. Leuk om te lezen! Ik volg Rob op Instagram en vind hem een superpositieve vader! En zo geemancipeerd, heel fijn dat ik zelf ook zo’n man aan mijn zijde heb die echt gelijkwaardig is in de rol als ouder zijnde!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: