Wist je dat….. – weetjes die je niet had willen missen! – deel 1

“Mam, ik krijg mijn banaan niet open. Wil je me helpen?”
Dit is iets wat ik regelmatig hoor thuis. Maar ook op school (ik ben juf bij de kleuters) hoor ik dit vaak. En een banaan kan soms ook best tegenwerken als je ‘m wilt schillen. Voor je het weet heb je bananenpuree bij het steeltje. Getsie! Een poosje terug hoorde ik een heel handig maniertje om een banaan anders open te maken dan bij het steeltje. Dit is toch een heel handig wist-je-datje. Daarom heb ik vandaag een lijstje met allerlei handige, niet met elkaar relaterende, wist-je-datjes. Komt-ie!

Wist je dat…

wist je dat

  1. Je een banaan ook aan de onderkant open kan maken? Dus niet bij het steeltje, maar de andere kant. Knijp ene beetje in het kroontje van de banaan en hij gaat open. Dit is overigens hoe de apen een banaan openen.
  2. De volgorde van de kleuren van de regenboog te onthouden zijn met ROGGBIV: Rood, Oranje, Geel, Groen, Blauw, Indigo, Violet.
  3. Je in de winter als het vriest boterhamzakjes om je voeten moet doen zodat (als je op de fiets zit) geen bevroren tenen krijgt. Oké, het is zweetvoettechnisch niet heel goed, maar als je op je bstemming bent aangekomen doe je ze gewoon weer uit en dan heb jij tenminste nog warme voetjes.
  4. Woezel (ja, die van Pip) de grootste neus heeft en je daaraan kan onthouden wie wie is. De hond met de langste naam heeft dus ook de grootste neus.
  5. Als je niet eet, dood gaat. Dat ook de reden is dat je goed moet blijven eten. Ik zeg altijd maar: als je niet eet ga je dood.
  6. wist je datEen kolibrie de enige vogelsoort is die achteruit kan vliegen.
  7. Als je een knoop aan je jas aan moet naaien (omdat hij eraf gevallen is), je de naald niét te ver in de jas moet doorsteken. Dan naai je je jaszak dus dicht en daar kom je pas achter als je ‘m weer aan hebt en iets in je jaszak wilt doen. Ergenis 1: je kan niks in die zak stoppen. Ergenis 2: je moet de knoop opnieuw aannaaien. Aaargh!!!
  8. Je een cracker met zaadjes het beste aan de onderkant kan smeren. Zo heb je geen klodders boter tussen de zaadjes….
  9. Verstand met de jaren komt, dus het helemaal niet erg is dat je met je veraardag wéér een jaar ouder wordt.

Zo, dat was het. Jij bent nu vast ook heel blij dat je dit weet. Dit had je toch niet willen missen? Nu heb je weer wat zinnigs te melden als je op je werk bij de koffie automaat staat met je collega. Haha!

Wat is jouw ultieme weetje? Let me know en make me happy!


We plaatsen regelmatig grappige lijstje op www.fitfunfab.nl. Leuk die herkenbaarheid toch! Bijvoorbeeld het lijstje waarin het af en toe lijkt alsof we een robot zijn. 

Of een lijstje van dingen die ons irriteren.

Of een aantal ‘let it go’ momentje. Heeft iedereen toch?

13 gedachten over “Wist je dat….. – weetjes die je niet had willen missen! – deel 1

Voeg uw reactie toe

  1. Wat een leuke weetjes! Ik kende ze niet allemaal 😉

    Ehm of ik nog een leuk weetje kan delen….

    Misschien is dit wel grappig. Als je een CD in de magnetron doet komt er muziek uit. Nee grapje, maar er ontstaat wel een heel leuk mozaïek effect op de CD. Leuk wanneer je er iets creatiefs mee wil doen.

    Like

    1. Jaaaaaa die is echt fijn! Zorg wel dat je met warme voeten in de zakjes gaat en ze daarna ook weer uittrekt…. Anders heb je echt zweeeeeetvoeten (!!!) ’s avonds.

      Like

  2. Hahahaha hele leuk weetjes! Ik weet het wel van de banaan, maar toch verander ik het niet. Het blijft een gewoonte om het om de oude manier te openen! En super handig van de regenboog. Ik vergeet het waarschijnlijk toch weer.

    Like

  3. Die boterhamzak-tip is echt goed. Ik kom op geen een weetje terwijl ik ze wel ken maar als je opeens moet dan weet je er geen een meer. Net als met grapjes.

    Like

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑