Wereldkaart aan de muur – cadeautip

We zijn al een tijdje bezig met het veranderen van de kamer van Tijn. Hij zou eerst een nieuwe kamer krijgen, maar inmiddels heeft ie zijn eigen kamer behouden en staat er een stoere hoogslaper in. En dan hoort er nog iets moois aan de muur, maar wat? Tijn wist het al snel, hij wilde een wereldkaart aan de muur zodat ie precies kon zien waar alle landen liggen en waar hij ooit nog naartoe wil.

Wereldkaart

Bij opa & oma heeft Tijn een fascinatie hierdoor gekregen omdat zij zo’n mooie wereldbol hebben. Hij kijkt altijd waar Nederland ligt en waar we naartoe gaan op vakantie. Hij had toen ook een wereldkaart gekregen waarop hij de landen zichtbaar werden als je de stickers eraf had gehaald. Alleen zijn we nog niet in heel veel landen geweest met hem, dus bleven er nog veel landen bedekt.

Leerzaam

wereldkaartInmiddels hebben wij voor hem een hele grote wereldkaart besteld en hebben we deze opgehangen aan zijn muur. Hij kan ook precies als hij in zijn hoogslaper ligt de wereldkaart bekijken. En voordat hij gaat slapen, bespreken we altijd een aantal landen en hoe lang het vliegen is en via welke landen je dan komt. Dus naast dat het ontzettend gaaf staat, is het ook nog eens erg leerzaam. Hoe leuk is dat!

Nieuw Zeeland

wereldkaartInmiddels heeft Tijn zijn wensenlijstje al klaarstaan. Hij wil naar heel veel plekken toe in de wereld. Italië is natuurlijk ook leuk, maar waarom gaan we niet naar Nieuw Zeeland? Dus we hebben weer wat om voor te sparen 😉 Gelukkig kan ik bij Marija terecht voor alle tips over Nieuw Zeeland!

Ik vind deze wereldkaart echt een aanrader. Het is natuurlijk super leuk om te zien uit welke landen de wereld bestaat. En het is leerzaam. Niet alleen voor Tijn, ook ik steek er nog wat van op 🙂 Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Op bijvoorbeeld een canvas doek zoals wij. Maar je kan ook kiezen voor een wereldkaart op hout, als poster, van aluminium of van glas. Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk, deze hebben wij gekozen. 

Is jullie kind ook zo geïnteresseerd in de wereld?

 


Op zoek naar een leuke traktatie? We hebben er meerdere op de blog staan. Bijvoorbeeld deze Mario Bros taart of deze gezonde ijsjes.

12 gedachten over “Wereldkaart aan de muur – cadeautip

Voeg uw reactie toe

  1. Hier hebben wij zo’n kraskaart en bij mijn ouders hangt ook een mega grote wereldkaart aan de muur. Maar wij zijn ook allemaal reisfan 😀 Dus het past heel goed.

    Nog een tip trouwens; je kunt de poster ook op kruk of een prikbord vastmaken, dan kun je er leuke punaises met vlaggetjes eraan inprikken. (op de landen waar je geweest bent natuurlijk en andere waar je graag heen zou willen)

    Like

Plaats een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑