Het weer – Column 57

Lieve Marija,
‘Wat een lekker weer hè’, ‘het houdt niet op met die regen’, ‘wat een zeikweer’, ‘het kan ook nooit normaal weer zijn’. Zomaar een aantal quotes die je gedurende het jaar toch wel een aantal keer voorbij hoort komen.

Weer

Volgens mij is het weer één van de meest besproken onderwerpen in Nederland. En eigenlijk is dat heel vreemd, want als er iets is waar je geen invloed op hebt, is dat het weer. Er is tot nu toe nog niemand geweest met super power die kon beïnvloeden dat het een dag heel mooi weer zou worden, dus waarom zou je je er druk over maken?

Trouwen

het weerMakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Want op bepaalde momenten wil je heel erg graag mooi weer. Tussen de 20 en 25 graden, lekker zonnetje, klein windje, ideaal! Bijvoorbeeld als je gaat trouwen. In de zomer. Op een buitenlocatie. Die natuurlijk ook een binnen optie heeft, maar buiten is veel mooier, leuker en romantischer. Probeer dan de weken voor de bruiloft je maar eens niet druk te maken over het weer. Het is mij niet gelukt 😉

Quotes

Ik begon de blog al met wat leuke quotes over het weer, maar ik heb er nog veel meer die je vaak hoort. Wat dacht je van deze?

 • Wat een hondenweer!
 • Het is ook altijd extreem weer in Nederland.
 • Dat is toch niet normaal in deze tijd van het jaar?
 • Het is nou echt Hollands weer.
 • Wat een hitte vandaag!
 • Tropische temperaturen komende dagen.

Seizoenen

het weerWe hebben 4 seizoenen in Nederland, maar in ieder seizoen komt regen en zon voor. Regen iets te vaak en zon iets te weinig, maar ik ben op zich blij dat we alle seizoenen kennen. De lente en de zomer zijn echt mijn favorieten, maar ondanks dat ik geen wintermens ben, vind ik het toch fijn dat we niet in bikini lopen met Kerst (voor een keer zou wel fijn zijn op vakantie bijvoorbeeld). Kou en donkere dagen horen er dan echt wel bij voor mij.

Wat vind jij van de seizoenen? En heb jij nog leuke weerspreuken?

Liefs,
Laura

 


Lieve Laura,

Seizoenen? Ik kan serieus niet zonder ze.
Dat heb ik een aantal jaar geleden wel gemerkt toen ik gedurende onze winterperiode een paar maanden in Australië zat. In dat jaar had ik dus 3 zomers achter elkaar. Klinkt best lekker, maar toen het hier eindelijk eenmaal herfst begon te worden, kon mijn geluk niet op. Heerlijk vond ik het. Ja, toen heb ik wel gemerkt hoe erg je eigenlijk gewend bent aan de seizoenen.

Veranderingen

Wat ik wel jammer vind om te zien is dat het typische weer van de seizoenen een beetje begint te vervagen. Vroeger kon je áltijd in de zomer op het strand liggen. En vroeger vroor het èlke winter. Dat is nu wel anders. Het lijkt wel of de seizoenen opschuiven. Het voorjaar is de laatste jaren mooie dan de zomer (al gaat dat dit jaat jaar nkiet op). In de herfst kan je nog best mooie nazomerse dagen hebben (Indian Summer). Met Pasen is het kouder dan met de Kerst. Dat is toch raar? Nu weet je toch eigenlijk ook niet meer waar je aan toe bent.

het weerFavoriet

Wat mijn favo seizoen is, is de lente. Puur omdat het na de lange, koude winter ein-de-lijk weer een beetje warmer wordt. En omdat je overal weer mooi gekleurde bloemen ziet. En blaadjes aan de bomen. En ook zeker omdat je er nog een héle zomer achteraan krijgt.
De lente vergelijk ik eigenlijk altijd met een vrijdagavond: je eerste vrije moment na een werkweek (heerlijk!) en je hebt daarna ook nog een heel weekend. Dat geeft toch elke week weer een fijn gevoel?

Quotes

Tot slot nog een paar dooddoeners over regen:

 • Regen is goed voor de plantjes
 • Wat nu valt, valt straks niet meer.

Hier kan je toch helemaal niks mee als mensen dit tegen je zeggen?
Ik ben nog wel even naar leuke quotes gaan googelen en kwam op een site (leukespreuk.nl) waar een heleboel grappige spreuken op staan. Ik deel er even een aantal met je, want ik moet hier dus echt om lachen (zo flauw!):

 • Valt de regen in mei, is april reeds voorbij
 • Als de eenden kwaken in het riet, dan regent het………………of niet
 • Valt de regen door het huis, dan is er vaak iets met het dak niet pluis
 • Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je

O, ik merk nu dat ik de regenspreuken het grappigst vind! Misschien omdat ik regen echt ver-schrik-ke-lijk vind? Ik had ‘m namelijk ook op nummer 1 gezet in mijn lijstje ergenissen.

het weer

Conclusie: we zijn allebei blij met de seizoenen, wat minder blij met regen en kou, favo seizoen is bij allebei de lente (en zomer), maar in december is het toch fijn dat het koud is. Wat zijn we toch eensgezind. Heerlijk!

Liefs,
Marija


Iedere maandag verschijnt er een column op Fit Fun Fab. Iedere week een ander onderwerp wat ons bezighoudt. Vorige week ging het over de ophef over Facebook. Al gelezen?

Of lees de column over liefde op het eerste gezicht. Mooi onderwerp toch?

Bijvoorbeeld de column over het wapenbeleid in Amerika.  Of een wat luchtiger onderwerp zoals de vieze vakantiehuisjes van Landal, Centerparcs en Roompot.

Of lees deze column over het hebben van een telefoonverslaving

5 gedachten over “Het weer – Column 57

Voeg uw reactie toe

 1. Ah, het weer. Vroegah, toen was alles anders. In de jaren zeventig. In de winter echt metershoog sneeuw. In de zomer lekker warm. Het lijkt inderdaad wel of het klimaat aan het veranderen is (en dat vind ik dan weer een beetje zorgelijk). Hoe zit het dan met de ozonlaag. En de straling en kracht van de zon. Je weet inderdaad niet meer goed waar je aan toe bent. En klagen over het weer? Dat vind ik dan weer echt Nederlands 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: