Let it go – deel 1

Let it go, let it gooooooo… We kennen allemaal het liedje uit de film Frozen natuurlijk. Maar in plaats van heel hard mee te zingen, kunnen we het ook letterlijk nemen. Want wat als we het allemaal heel letterlijk gaan nemen en veel vaker ook echt denken ‘Let it go’ en het daadwerkelijk ook laten gaan? Daar zouden we allemaal denk ik veel gelukkiger van worden.

Let it go

Let it goIedereen kent wel van die momenten waar je je dan heel erg druk om maakt, maar later denkt. Zonde van mijn energie. Of die je ontzettend irriteren zonder dat je er ook maar iets aan kan doen. Of van die momenten die je hebt waarin alles enorm tegenzit en je het gevoel hebt dat je overal tekort komt. Dat zijn allemaal momenten waarvan we dus eigenlijk moeten denken: Let it go!

Aftrap

Dus daarom nu de aftrap van mijn ‘Let it go’ momentjes. Het lucht vast ook op ze te delen 😉

 • Een niet opgeruimd huis na een drukke maandag (of dinsdag of woensdag ;-)) en nog een to do lijstje van hier tot Tokyo. Let it go, het wordt vanzelf morgen en dan zijn  er weer nieuwe kansen.
 • Zeiknat thuiskomen van een voetbalwedstrijd en zien dat de kids alles neergooien, het hele huis nat maken en beginnen te spelen en dan bedenken dat je nog geen boodschappen in huis hebt en het al na 18:00 u is. Laat het gaan, je hebt vast nog wel ergens een boterham in de vriezer liggen en een ei dat je kan bakken. De kinderen weten er morgen niks meer van en vinden het waarschijnlijk een feestmaaltijd.
 • Dat iemand op een feestje je even een steek onder water geeft en jij je daar heel naar over voelt de rest van de dag en avond. Niet doen! Zo’n opmerking zegt meer over die persoon dan over jou. En misschien had die persoon ook zijn of haar dag niet.
 • Je enorm irriteren dat je kinderen bij andere mensen heel ongezond eten en alleen maar snoep krijgen. Let it go, de meeste tijd is je kind thuis en bepaal jij dus wat hij of zij eet.
 • Je dag laten verpesten door mensen die zich voor je dringen bij de kassa. Let it go, hoe erg is het dat jij 2 minuten langer moet wachten? Lach er om, dan bederft het je humeur niet.
 • Dat je haast hebt en alle stoplichten op rood springen. Je komt dus te laat. Let it go, wat is het ergste wat kan gebeuren? Volgende keer gewoon wat eerder weggaan, je kunt er nu toch niks meer aan veranderen.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeeld van wat ‘Let it go’ momenten waarvan je denkt dat dat alleen bij jou gebeurt en bij andere altijd helemaal perfect. Nou ik kan je vertellen, iedereen heeft deze momenten, dus echt.. Let it go! Je doet het allemaal goed zoals je het doet en gelukkig ben je niet perfect. Dan heb je ook geen lol in je leven!


We schrijven iedere week een column wat ons bezighoudt, lees het hier!

Wil jij ook de voordelen van ouder worden weten? Lees ze hier!

10 gedachten over “Let it go – deel 1

Voeg uw reactie toe

 1. Ik zou ook wat vaker ‘ let it go’ moeten denken. En herken de punten zoals jullie ze aangeven ook helemaal. Toch maar eens wat vaker Elsa ( of was het die andere – 2 jongens in huis, je leest het wel) zijn.

  Like

 2. Ik denk oprecht dat veel mensen dit vaker toe zullen ‘moeten’ passen om simpelweg gelukkiger te worden. We moeten namelijk al zoveel van onszelf, en dan verwacht je omgeving ook nog eens veel van je. Ik leef de laatste jaren meer mindful, in het nu. En dat maakt het leven zoveel makkelijker!

  Like

 3. Let it go. Inderdaad. Met motto is altijd probeer je stressmoment of irritatiemoment te relativeren. Mij helpt het altijd om te denken aan de mooie dingen in het leven waar ik heel veel energie uit put

  Like

 4. Ik heb een boek gelezen dat in die filosofie past nl. The lifechanging magic of not giving a f*ck. Daar gaat het erover dat je alle energie maar één keer kan spenderen, dus is het dan de moeite die uit te geven aan iemand die je voorsteekt? Neen. Ik ben daar ondertussen nogal in getraind, moeilijke tijden doormaken helpt ook wel met dat relativeren, moet ik zeggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: