Het beste voor je kind.

Het moederschap….. Ik mag het nu al 6 jaar beleven en ik vind het geweldig! Op het moment dat je kind ter wereld komt, heb je al een onbreekbare band met je kind. Ik stroom over van liefde (in de eerste weken stroomde ik letterlijk over van kraamtranen… hormonen!) en heb een oerdrift om goed voor dit mooie kind te gaan zorgen. Je wilt alleen maar het beste voor je kind, met minder neem je geen genoegen.

Doel

Mijn doel als moeder? Ik wil dat mijn kinderen opgroeien in veiligheid, geluk en gezondheid. Dat ze sociale, zelfstandige mensen mogen worden en daarbij goed voor zichzelf en anderen kunnen zorgen. Je kiest als ouders zorgvuldig een mooie plek uit om te wonen, waar je kinderen in alle vrijheid op kunnen groeien. Maar soms maak je een keuze waar je later toch niet zo happy mee bent. Daar heb ik dus al een paar keer mee te maken gehad.

Verlof

beste
Wij met baby Thijs.

Toen Thijs werd geboren, ben ik lang vrij geweest. Ik heb al mijn verlof dat ik had achter elkaar geplakt om zo lang mogelijk zelf voor hem te kunnen zorgen. Het eerste half jaar van zijn leven was hij bij mij. Na die 6 maanden moest ik toch echt weer aan het werk (waar ik ook weer heel veel zin in had!) en mocht Thijs naar de crèche.

Crèche

We hadden het geluk tegenover een school te wonen, waar ook crèche in zat. De keuze was snel gemaakt. Hij ging natuurlijk daarheen. Maar gaandeweg vonden we deze crèche eigenlijk helemaal niet zo leuk! Er werkten mensen die slecht Nederlands spraken en het voelde voor ons niet goed daar. Gelukkig was er verderop in het dorp een heel leuke kinderopvang, waar we Thijs dan ook voortaan naartoe konden brengen. Wat fijn dat we deze stap genomen hebben! Ze deden daar veel leuke dingen met de kinderen. De aankleding van de lokalen was ook een stuk leuker, huiselijk bijna. Een jaartje later kwam Isabel gezellig bij Thijs op de groep erbij.beste

Zwembad

besteInmiddels zijn we verhuisd naar een ander dorp en Thijs en Isabel groeien hier fijn op. We wonen in een leuke wijk waar veel kinderen wonen en een school staat. Thijs is inmiddels 5 jaar en mocht op zwemles. We hebben een zwembad in ons dorp en daar mocht hij al een paar maanden voor zijn 5de verjaardag beginnen. De groepen zijn hier best wel groot (ongeveer 10 kinderen per groep), maar we zouden wel aankijken hoe Thijs zich zou ontwikkelen. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en we komen erachter dat de groep te groot is voor Thijs. Hij krijgt hier te weinig aandacht van de zwemjuf, waardoor zijn zwemprestaties naar ons idee ook wat achterblijven. Gevolg: we stappen over naar een ander zwembad. Weer is het heel fijn dat we deze stap genomen hebben, want nu zwemt hij is een groepje van 5 kinderen op 2 instructeurs. Top!

School

beste
1e dag op school bij de kleuters.

Zoals ik net al vertelde, wonen wij in een wijk waar een school staat. Hoe logisch is het dat onze kinderen daar ook naar school gaan. Dan zitten ze met kinderen uit de wijk in de klas en dat leek ons wel een fijn idee. Maar na 1,5 jaar op die school te zitten, blijkt dat deze school helemaal niet bij ons past! Wat nu? Een aantal maanden hebben we zitten twijfelen om de kinderen op een andere school te zetten. Zetten we het gemak van een school op loopafstand boven het geluk van onze kinderen? Nee!

Beste

Inmiddels zitten onze kinderen op de nieuwe school en ik kan niet in woorden uitdrukken hoe blij wij zijn! Het voelde daar al vanaf het begin als thuiskomen. De sfeer op school, de leerkrachten, de kinderen, de ouders, alles past daar veel beter bij ons. En wat het belangrijkste is, onze kinderen gaan er met heel veel plezier naartoe. Ze hebben op de vorige school nooit gezegd dat ze het er niet leuk hadden, maar nu spreken ze het letterlijk uit dat school zó leuk is. Zelfs in de zomervakantie zeiden de kinderen dat ze naar school wilden gaan. Dat hebben ze hiervoor nog nooit in een vakantie gezegd. Blijer kan je als ouder toch niet zijn? Dit was echt het beste wat voor onze kinderen konden doen.

Moraal

Wat ik met deze blog wil bereiken? Ik wil iedereen die ergens ontevreden over is wakker schudden. Zeker als het over je kroost gaat. Zorg voor verandering als het niet naar je zin gaat. Het geluk van je kind gaat boven alles. Maar je eigen geluk is ook niet onbelangrijk. Als iets voor jou niet goed voelt, doe er dan wat aan. Iedereen wil happy zijn en een leuk leven hebben. Gaat dat niet linksom, dan maar rechtsom. Maar ik verzeker je: als je je gevoel volgt zit je 9 van de 10 keer goed.


Wij bloggen op fitfunfab over de dingen die in ons leven op ons pad komen. Daarbij horen tegenwoordig ook de kinderen!

Heb je de blogs van Marija over hoe ze “haar baby heeft laten slapen” al gelezen? Laura heeft ook een blog geschreven over hoe zij ervoor zorgde dat haar baby destijds goed sliep.

En dan de gastblog van Tessa. Zij heeft een slaapcoach in handen genomen om haar kindje goed te laten slapen.

En wat nou als je kind maar niet nachtzindelijk wilt worden. Lees hier de gastblog van Kimberly over de plaswekker. Het heeft bij haar zoontje goed gewerkt. Heel interessant!

Ben je benieuwd naar nog meer blogs over kids? Lees ze hier!

 

19 gedachten over “Het beste voor je kind.

Voeg uw reactie toe

  1. Heel erg goed beschreven! Het lijkt me inderdaad niet evident om altijd de juiste keuzes te maken, omdat je toch altijd denkt het juiste te doen maar dat niet altijd het geval is (of het tegenovergestelde). Naar je gevoel luisteren is zo belangrijk!

    Like

  2. Het lijkt me lastig om altijd de juiste keuzes te maken, goed dat je er achteraf toch op terug komt en er iets mee doet, in plaats van het laten zoals het is, omdat dat toevallig makkelijker is.

    Like

  3. Fijne blog om te lezen! Het is altijd belangrijk om je gevoel te volgen en daarop ook de acties te ondernemen. Sowieso kan het geen kwaad om kritisch te blijven en zo nodig de beste beslissingen voor je kind te nemen.

    Like

  4. Wat fijn om dit te lezen. Ik volg zelf ook altijd heel erg mijn gevoel wat betreft mijn kinderen en de opvoeding. Hierdoor krijgen we wel regelmatig commentaar op hoe wij bepaalde dingen aanpakken, maar je weet als ouders toch het beste wat goed is voor je kids en ieder kind is anders. Ik probeer me daarom ook niks aan te trekken van wat anderen daarvan vinden. Al is dat soms nog best lastig 🙂

    Like

    1. Wat goed van jou! Blijf je gevoel volgen en probeer je inderdaad niks van anderen aan te trekken. Dat is zeker lastig, maar als het om je kinderen gaat wil je alleen het beste voor ze, toch?

      Like

    1. Dank je! Moeder zijn is ook heel bijzonder. Elke dag weer. En elke dag is weer anders. Dat maakt het ook zo leuk. Ze groeien zo snel en jij groeit daarin mee.

      Like

  5. Heel goed dat jullie er toch telkens voor kiezen om de situatie te veranderen ter verbetering. Zelf ben ik ook een keer van basisschool veranderd (toen was ik een jaar of 10) en ik kan mijn ouders niet dankbaar genoeg zijn voor deze verandering. Wat een verschil, ik fleurde als kind weer helemaal op!

    Like

Plaats een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑