Trouwen in het buitenland?- column 52

Lieve Laura,
Het zal je niet ontgaan zijn, maar vorig weekend zat ik in het buitenland. In Spanje. In Valencia om precies te zijn. Even lekker een weekendje samen weg. Ik was er nog nooit geweest, maar we hadden daar een bruiloft. En wat was het gaaf! Trouwen in het buitenland, zou dat iets voor jou en mij zijn?

Thema avonden

Op de vrijdag was er een white night. Iedereen was (ja, je zou het niet zeggen…) in het wit gekleed en met de mooie aankleding en verlichting erbij zag het er echt sprookjesachtig uit! Alles was zo goed verzorgd en het zag er prachtig uit. Op zaterdag was het thema ‘summer elegant’. Dat leek meer op de bruiloften die wij in Nederland gewend zijn. Iedereen had flink zijn best gedaan er op zijn mooist uit te zien. Wat een boel mooie mensen bij elkaar.

trouwen trouwentrouwen

Zon

trouwenHet bruidspaar had er dus voor gekozen in het buitenland te trouwen. Ze hadden het mooiste hotel van Valencia uitgekozen (Hotel Las Arenas), er was natuurlijk zon (altijd fijn in Spanje!) en we zaten vlak aan het strand. Wat een fijne plek om te trouwen!

Trouwen

In 2010 zijn wij ook allemaal getrouwd. Wat een topjaar was dat toch! Op 15 mei was jij getuige van mij en op 28 augustus was ik getuige bij jou. trouwenZo bijzonder! Soms vraag ik me wel eens af of we, als we de bruiloft over konden doen, alles hetzelfde zouden doen als toen. En afgelopen weekend vroeg ik me ook af of ik in het buitenland zou willen trouwen. De bruiloft waar ik vorig weekend was, was erg massaal. Er waren 160 gasten die ook allemaal bleven eten. OMG! Je zou er maar voor moeten koken….. Nee, als ik in het buitenland zou trouwen, zou ik denk ik tussen de 50 en 75 gasten vragen. Maar dan kunnen we dus niet iedereen vragen. O jee…. stress! Ik weet niet of ik zo zou kunnen schrappen in de gastenlijst.

Zou jij dat kunnen, Lau? En zou jij nu in het buitenland willen trouwen als je je bruiloft over mocht doen? Tell me!

Liefs,
Marija


Lieve Marija,

Ik zou zo graag onze bruiloft nog een keer over willen doen. Het was echt de mooiste dag uit mijn leven tot nu toe. 2 weken geleden waren wij 8 jaar getrouwd, echt bizar dat de tijd zo snel gaat!

Sprookje

Ik denk dat iedereen vindt dat hij of zij de mooiste trouwdag heeft gehad van allemaal. Althans, dat hoop ik maar. Hoe zonde zou het zijn als je alles anders zou willen doen. Natuurlijk, tijden veranderen en ik zou nu ook heus wel wat andere keuzes maken, maar in hoofdlijnen, ben ik nog steeds helemaal in de wolken met onze trouwdag en vond ik het ons eigen sprookje.

Buitenland

Of ik echt zou trouwen in het buitenland…. ik weet het niet. We hebben ook weleens een bruiloft meegemaakt in het buitenland, in Toscane, wat echt magisch was, dus wat dat betreft zou ik het wel te gek vinden. Ik zou het alleen misschien niet zo snel doen omdat ik dan het gevoel krijg dat ik mensen op kosten jaag. Wel lijkt het me een geweldig idee om met een niet al te grote groep een weekend de bruiloft te vieren. Maar dat hoeft voor mij ook weer niet perse in het buitenland. Ik ga er nog eens over nadenken 😉

trouwenIk denk wel dat wij het erover eens zijn dat een bruiloft echt geweldig is. Zullen we binnenkort weer eens een avondje prikken om onze trouw video’s te bekijken? Dat is toch wel het meest kostbaarste bezit wat ik heb van onze bruiloft. Gelijk een tip voor de mensen die nog gaan trouwen. Huur een videograaf in, daar heb je zoveel plezier van uiteindelijk!

Liefs
Laura


De vakantie is weer voorbij en dat betekent ook dat er vanaf nu weer iedere maandag een column verschijnt.

Vorige week ging het over de zwemles... Iedere ouder moet eraan geloven uiteindelijk.

Maar ook onderwerpen zoals botox. worden besproken. Al gelezen?

Ook hebben we een column over de vluchtelingen geschreven.

Of de column over Orthorexia al gelezen? Een bewogen onderwerp.

Bekijk deze column eens over het naderende einde van het schooljaar en een eventueel cadeau voor de juf of meester. 

En heb je de column over de vieze vakantiehuisjes al gelezen? Of over de bevalling van Kate?

Of over het altijd actuele onderwerp: schermtijd voor je kind. 

10 gedachten over “Trouwen in het buitenland?- column 52

Voeg uw reactie toe

  1. Trouwen op een prachtige locatie in het buitenland is voor elke bruid wel een droom denk ik. Maar hier zijn ook zoveel mooie plekjes 🙂 Gefeliciteerd aan het bruidspaar! 💐

    – xx Daisy

    Like

  2. Eerst maar eens een vriend en dan pas ooit ergens aan trouwen denken haha. Ik zou wel in het buitenland willen trouwen. Jammer alleen dat een bruiloft zo duur is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: