Fitgirl – Het ochtendritueel van… – Marit

Hieronder lees je het ochtendritueel van Marit. Zij is een echte fitgirl en een echte bezige bij. Benieuwd naar haar ochtendritueel? Lees snel verder, 

Vertel eens wat over jezelf. Hoe heet je, hoe oud ben je en wat doe je voor werk?
Hi! Ik ben Marit, 23 jaar en op social media bekend als Fitgirl Marit, haha! Ik heb bijna 2 jaar geleden mijn ‘veilige’ leventje opgegeven en ben naar Brabant verhuisd om Journalistiek te gaan studeren. Hier woon ik nu samen met mijn vriend en onze hamster. Inmiddels zijn mijn social media kanalen samen met mijn site bestronger.nl mijn bijbaan geworden. En omdat ik nog niet genoeg doe, ben ik sinds kort ook begonnen met online coaching en dat loopt als de malle! Ik ben heel dankbaar voor wat ik allemaal mag doen.

Hoe laat sta jij op en wat is het eerste dat je dan doet?
fitgirlIk heb het geluk dat ik een aantal maanden ‘stage loop’ in mijn eigen bedrijf. Ik mag dus fulltime aan mijn bedrijf werken! Ik kan dus zelf beslissen hoe laat ik ’s ochtends opsta. Ik ben absoluut geen ochtendmens en sta nu rond een uur of 9 op met een kopje koffie en mijn laptop. Meestal check ik meteen eventjes nieuwe e-mails voor ik ga ontbijten. Ik wil voortaan wat eerder op gaan staan zodat ik eerst kan sporten, dan heb ik de rest van de dag om te kunnen werken.

Ben je een ochtendmens of een avondmens? Met andere woorden: kom je snel of langzaam op gang?
Ja ik ben dus ècht een avondmens! ’s Ochtends kom ik niet zo goed op gang, maar ’s avonds werk ik soms zelfs nog uren door. Dan zit ik ineens in een flow en dat vind ik heerlijk.

Douche je ’s ochtends of ’s avonds?
Eigenlijk altijd ’s avonds of na het sporten.

Heb je een vast ontbijt dat je ’s ochtends altijd maakt? Of varieer je hierin.
Ik eet vrijwel altijd hetzelfde en dat is havermout! Klinkt misschien heel saai, maar ik vind het heerlijk. Ik eet dit denk ik al 2 jaar elke ochtend. Soms heb ik zin in iets anders en bak ik lekkere bananenpannenkoekjes.

Hoe lang sta jij ’s ochtends voor de spiegel?
Ik sta eigenlijk helemaal niet zo lang voor de spiegel. Mijn make-up en haar heb ik zo gedaan. Alleen voor een leuk uitje doe ik even extra mijn best.

Welke producten gebruik jij het liefst voor op je huid?
Ik reinig mijn huid altijd met een micellair water van Garnier en ik gebruik een crème van Origins. Op ‘normale’ dagen gebruik ik mijn favoriete Pro Longwear foundation van Mac, wat blush/highlighter en mascara. Mijn wenkbrauwen heb ik permanent laten doen, dat scheelt wel wat tijd haha. Als ik voor foto’s een extra mooi make-upje op wil dan pak ik wel flink uit. Ik ben namelijk ook gediplomeerd make-up artist!

Hoe laat staan je kinderen op? Wat moeten ze van jou zelf doen en wat doe jij voor ze?
Ik heb geen kinderen.

Ontbijten jullie aan tafel of voor de tv?
Ik ontbijt meestal op de bank, maar de tv laat ik altijd uit. Ik zet liever een muziekje op en scroll even door Instagram. Al moet ik zeggen dat ik mijn ochtenden tegenwoordig ook vaak met mijn ontbijt aan tafel begin, omdat ik daarna meteen mijn laptop erbij pak.

Hoe laat ga je de deur uit? En waar ga je dan naartoe?
fitgirlSoms ga ik ’s ochtends eerst naar de sportschool. Die zit op 5 minuutjes lopen, dus dat is heel fijn! Meestal ben ik thuis aan het werk en af en toe heb ik een afspraak buiten de deur. Ik merk dat ik mezelf wel regelmatig op pad moet sturen, want ik word niet heel vrolijk als ik alleen maar binnen zit. Ik heb trouwens ook nog een bijbaan bij een lunchtentje, dus daar ben ik ook twee keer per week te vinden.

Neem je nog lunch en/of tussendoortjes mee voor die dag?
Ik ga eigenlijk nooit op pad zonder eten, tenzij ik met iemand ergens ga lunchen. Omdat ik wel op mijn voeding let, zorg ik altijd voor gezonde snacks. Ik heb ook heel snel honger, haha!

Tot slot: heb je nog tips voor anderen?
Zoek in de drukke dagen een ontspanningsmomentje. Voor mij is dat sporten. Ik ben niet voor niks een fitgirl. Dan kan ik mijn hoofd even helemaal leeg maken en daarna weer volle bak verder werken. Als ik mezelf het sporten ontzeg, dan loop ik helemaal over. Dus ondanks dat ik het druk heb, ga ik toch.


Bedankt voor dit kijkje in jouw ochtend, Marit! Ik zie aan de antwoorden al dat je inderdaad een echte fitgirl bent. En  wat ben je energiek, heel fijn! Wil je meer weten over een gezonde levensstijl? Kijk eens op de website van Marit!

Benieuwd naar andere ochtendrituelen? Er zijn er Marit al een aantal voorgegaan, zoals:
Esther (van 100%YOGA), zij houdt van yoga in de ochtend en staat hiervoor heel vroeg op.
Laura (van fitfunfab), heeft zij last van een ochtendhumeur?
en Marija (ook van fitfunfab), zij start ook de dag het liefst met yoga en een gezond ontbijtje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: