Relaxt – Het ochtendritueel van… – Natascha

Hieronder lees je het ochtendritueel van Natascha. Zij is moeder van lieve, kleine (b)engel en omdat ze oververmoeidheidsklachten heeft, komt haar ochtend graag relaxt door.  Benieuwd hoe zij dat doet met haar twee dochters? Lees snel verder.

Vertel eens wat over jezelf. Hoe heet je, hoe oud ben je en wat doe je voor werk?
Mijn naam is Natascha en ik ben 37 jaar oud. Op dit moment zit ik nog bij huis wegens oververmoeidheid, maar ik hoop dat ik over niet al te lange tijd weer voor de klas kan staan. Ondertussen blog ik op therapeutische basis over mijn leven als creatieve mama, dat doe ik op ‘Mijn mama momenten’.

Hoe laat sta jij op en wat is het eerste dat je dan doet?
Ik sta meestal tussen 7:00 en 8:00 op. Het eerste wat ik doe is dan mijn dochtertje knuffelen. We slapen namelijk samen en wij staan op zodra zij wakker is. En ze geeft mij altijd een dikke knuffel wanneer zij wakker wordt. Dat is zó fijn en relaxt wakker worden!
Geen verkeerde start😉

relaxt

Ben je een ochtendmens of een avondmens? Met andere woorden: kom je snel of langzaam op gang?
Ik ben een echte avondmens. Wanneer ik mijn ogen open, ben ik wel gelijk wakker hoor en ik heb ook echt geen ochtendhumeur, maar de avond vind ik het fijnst. In de avond heb ik vaak iets meer energie om iets te doen.

Douche je ’s ochtends of ’s avonds?
Ik douche mij wanneer dat lukt en dat verschilt per week. Mijn man werkt in ploegen en ik kan mij enkel douchen wanneer hij er ook is. Ik douche graag relaxt. Onze kleine meid is namelijk een echte bengel en klimt en klautert graag. Een beetje toezicht voor haar is dus zeer wenselijk.

relaxtHeb je een vast ontbijt dat je ’s ochtends altijd maakt? Of varieer je hierin.
Ik ben zo’n type dat de koelkast open trekt en lekker gaat kijken waar mijn buikje zin in heeft. ’s Morgens staan de kleine meid en ik dus eerst met de neus in de koelkast en pakken we alles er uit waar wij blij van worden. Zo hebben we dus elke ochtend een heerlijk gevarieerd bordje om van af te knabbelen. Op ons bordje ligt meestal wel aardbeien, kaas en zalm…en af en toe ook kipfilet of een broodje of mozzarella. Heel soms ruil ik het smikkelbordje in voor een wrap of rijkelijk belegd broodje.

Hoe lang sta jij ’s ochtends voor de spiegel?
Ik sta korter voor de spiegel dan ik zou willen. Niet alleen omdat ik er weinig tijd voor krijg door een lief klein meisje die alles (zelf) wil doen en dan nog het liefst wat mama ook doet, maar ook omdat binnen vijf minuten al compleet verwoest is waar ik zo hard aan heb gewerkt. Ik ben dus al lang blij als ik mijn tanden kan poetsen en mijn haar in een staart krijg…en dat die staart dan ook nog blijft zitten.

Welke producten gebruik jij het liefst voor op je huid?
Ik gebruik niet echt iets voor mijn huid. Ik gebruik hoogstens een beetje ‘Bio oil’ of ‘Oh Lief’, waar ik mij mee insmeer.

Hoe laat staan je kinderen op? Wat moeten ze van jou zelf doen en wat doe jij voor ze?
De jongste staat ergens tussen 7:00 en 8:00 op. De oudste (stiefdochtertje) is hier part-time en staat op schooldagen om 7:30 op en in het weekend om 8:00. De meiden doen zo veel mogelijk zelf, niet omdat het moet, maar omdat ze dat zelf graag willen. Uiteraard staan wij er bij en helpen wij hen wanneer dat nodig is. Maar wij vinden het erg belangrijk dat ze de mogelijkheid en de tijd krijgen om zich te ontwikkelen.

Ontbijten jullie aan tafel of voor de tv?
Ontbijten doen wij eigenlijk meestal voor de tv. We starten wel gezamenlijk aan de salontafel, maar de kleine meid en ik knabbelen liever een beetje tussendoor. Op die manier krijgen wij vaak meer binnen dan wanneer wij in een keer ons bord leeg moeten eten. De oudste lukt het niet om tussendoor te knabbelen (ze vergeet dan te eten). Zij gaat dus rustig eerst haar bordje leeg eten terwijl ze relaxt tekenfilmpjes kijkt.

Hoe laat ga je de deur uit? En waar ga je dan naartoe?
Dat verschilt enorm. Als de oudste naar school moet of de jongste naar het kinderdagverblijf, dan gaan we rond 8:00-8:15 de deur uit. Maar als dan allemaal niet hoeft, gaan we vaak rond een uur of tien lopend naar de winkel.

relaxtNeem je nog lunch en/of tussendoortjes mee voor die dag?
Wanneer we iets leuks gaan doen (of op pad moeten), moet er zeker iets mee. Wij veranderen namelijk in heksjes wanneer we niet op tijd eten. Voor de meiden nemen wij altijd rozijntjes en knijpzakjes met groente en fruit mee om te ‘ontheksen’. Voor mijzelf gaat er vaak even een mueslibar mee of iets dergelijks. En uiteraard nemen wij ook iets te drinken mee, vaak is dat water, ranja of vitaminewater. Mijn man is wat dat betreft niet zo moeilijk en neemt vaak alleen iets te drinken mee.

Tot slot: heb je nog tips voor anderen?
Ik denk dat iedereen zijn eigen ritme heeft waar hij/zij gelukkig van wordt. Wanneer je zo veel mogelijk in dat ‘natuurlijke’ ritme blijft, is je lijf ook blij en functioneer je beter.


Bedankt voor dit kijkje in jouw ochtend, Natascha! Ik denk dat jij heel bewust de rust op zoekt die je nu zo nodig hebt. Fijn om de ochtend relaxt te beginnen. Hopelijk herstel je binnenkort en kan je weer lekker gaan werken. Dat is voor je ritme ook wel weer fijn. En voor de klas staan is één van de mooiste beroepen die er zijn (I know!).

Benieuwd naar andere ochtendrituelen? Er zijn er Natascha al een aantal voorgegaan, zoals:
Esther (van 100%YOGA), zij houdt van yoga in de ochtend en staat hiervoor heel vroeg op.
Laura (van fitfunfab), heeft zij last van een ochtendhumeur?
en Marija (ook van fitfunfab), zij start ook de dag het liefst met yoga en een gezond ontbijtje.

Een gedachte over “Relaxt – Het ochtendritueel van… – Natascha

Voeg uw reactie toe

  1. Leuk om weer terug te lezen. Het is al even geleden dat ik het geschreven heb, maar er is nog niet veel veranderd. Gelukkig slaapt de kleine meid nu wel beter en ik dus ook. Het herstel van mijn vermoeidheid is dus gelukkig begonnen. Ook kan ze al meer zelf, waardoir ik iets meer tijd heb voor mijn eigen dingetjes…dat is denk ik ook wel te zien op mijn blog. Heel erg bedankt dat ik mee mocht doen aan deze reeks. Het was leuk om te schrijven…en is erg leuk om terug te lezen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: