Vakantie – Ben jij nog weg geweest? – Column 49

Lieve Laura,
We zijn weer terug van vakantie! Hebben jullie ook zo’n fijne vakantie gehad? Wij wel! Vakantie is voor mij dé ultieme manier om te ontspannen (beter dan sporten of yoga). Even een wat langere periode niks te hoeven doen is goed voor lichaam en geest. En voor je relatie. En voor je kids (overdeelde aandacht!). Iets minder voor je lijn (geeft niet, dat komt wel weer goed).

Vakantie in Katwijk

vakantieOnze zomervakantie voltrok zich dit jaar in het zonnige Katwijk! Niet al te ver van huis weg, maar dat moest dit jaar ook. Pascal, mijn man, heeft een eigen (eenmans-)zaak en kan hierdoor eigenlijk niet echt op vakantie naar het buitenland. Een vakantie op niet al te ver weg van huis was voor ons dus de ultieme oplossing! Zo kon hij heen en weer pendelen tussen werk en vakantie. En ik was overdag gewoon lekker met de kids op de camping. Zwembad en strand waren een must voor mij dit jaar, dus werd het Katwijk. Wat hebben we het heerlijk gehad! En wat een mazzel met het weer. Zoveel zon had ik niet durven dromen! Vorig jaar hadden we voor het eerst een vakantie in eigen land en toen zijn we op de camping echt weg geregend. Dan is kamperen dus NIET leuk en zijn we tussendoor zelfs een paar dagen naar huis gegaan. Weet je nog, Lau, dat we aan het einde van het voorjaar ons ook een beetje zorgen maakten over de zomer? Of het wel een mooie zomer zou worden? We hebben er zelfs een column aan gewijd!

Leuke dingen doen

Doordat we niet ver van huis waren, hebben we veel extra leuke dingen kunnen doen! We hebben een paar keer gevaren in Leiden. Ook zijn we een dagje naar Naturalis geweest. En zelfs naar Ouwehands Dierenpark, want we wilden de panda’s bekijken. We zijn gaan strandjutten (waarbij Thijs nog iets heel bijzonders heeft gevonden, later hierover meer in een aparte blog!) en minigolfen en zo kan ik nog wel even doorgaan met leuke uitjes.

vakantie
Strandjutten in Katwijk!
vakantie
De opbrengst: 2 tassen vol zooi.

We zijn heeeeel veel naar het strand geweest en nog veel meer naar het zwembad. Want dat vinden mijn kinderen toch echt het leukst. Ze waren niet uit het water weg te slaan! Vaak gingen we wel 2x per dag! Wat ook heel leuk was, was dat er zoveel lieve mensen bij ons op bezoek zijn geweest. Dat kan als je zo dichtbij huis op vakantie bent. Veel zijn ook een nachtje gebleven. Gezellig!

Nasleep

Ik zit hier nu thuis nog heerlijk in mijn vakantiebubbel. Alles nog lekker rustig aan en man, man, man, wat heb ik weer genoten van de eerste nacht in mijn eigen bed! Dat slaapt toch het allerlekkerst.
Wat nu wel een beetje vervelend is, is de hoeveelheid was! OMG wat heb ik al veel wassen gedraaid. En ik moet er nog zoveel! Het einde is nog niet echt in zicht. Maar ook hiervoor neem ik de tijd en ga ik tussen de bedrijven door nog even lekker verder in mijn boek. Iets waar ik anders niet de tijd voor heb (lees: neem).

vakantie

Jij bent ook weer lekker terug van vakantie, hè Lau? Hoe was het? Ben jij, zoals andere jaren, weer compleet offline geweest? En zit jij ook nog in de vakantiebubbel? Heb jij ook zo’n berg was?
Tell me!

Liefs,
Marija


Lieve Marij,

Wat is vakantie toch fijn. En wat moet je soms weer even slikken als je weer thuis bent. Niet dat het thuis niet leuk is, maar die bijna 3 weken zomervakantie zijn toch wel het hoogtepunt van het jaar. Voor ons althans!

Camping

Zoals de meeste wel weten, ben ik niet echt een diehard camping meisje. Althans, een camping zonder eigen WC en douche. Het klinkt nu net alsof ik een heel erg luxe meisje ben, maar dat valt ook wel weer mee. Ok, een beetje dan… Maar ik heb vooral echt een fobie voor openbare WC’s en douches. Dus  voor mij graag een verblijfplaats met eigen sanitair.

Italië

vakantieWij zijn echt al jaren fan van Italië. Dit land staat met stip op 1 betreft zomervakantie landen in Europa. Inmiddels hebben wij wat fijne adresjes gevonden waar we wat tussen rouleren. We vinden het gebied rondom het Lago Maggiore echt prachtig, maar afgelopen jaren zijn we in Toscane en Umbrië geweest. Italië is mooi, schoon, zonnig, heel kindvriendelijk en niet te vergeten… Je kan er zo lekker eten en drinken. En laat dat nou net 1 van het belangrijkste zijn van een zomervakantie. Wat ons betreft dan. Als je op vakantie gaat met mijn gezin, dan is het belangrijk dat je van veel lekker eten en drinken houdt 😉

Agriturismo

vakantieDe afgelopen jaren verblijven wij in een agriturismo in Italië. Een agriturismo is in de eerste plaats een boerderij (of een voormalig boerderij) en heeft daarnaast een aantal kamers en/of appartementen beschikbaar voor gasten. De meeste agriturismi in Italië produceren wijn of olijfolie of bijvoorbeeld kaas. Je hebt meer dan 9000 agritursmi in Italië. Degene waar wij verbleven afgelopen jaar is een half uurtje verwijderd van Florence ongeveer en zo ontzettend mooi. Deze agriturismo bestaat uit 6 ruime huizen die allemaal van elkaar variëren. Wij hadden een huis met 2 slaapkamers, 2 badkamers (hoe luxe), een keuken, een terras inclusief eigen BBQ en iets waar we heel blij mee waren deze zomer: airco in de slaapkamers. Hoe fijn is het dat je in een hele koele kamer kan gaan slapen en dus ook uitgeslapen wakker wordt. Vooral met de temperaturen afgelopen zomer.

Buiten

vakantieDeze agriturismo had 1 zwembad, 1 babybad, een kleine speeltuin, een voetbalveld en heel veel gras waar de kinderen lekker kunnen spelen. Verstoppertje was ook favoriet bij alle kids. Omdat het zo kleinschalig is, maken alle kinderen snel contact met elkaar en wordt het een hechte groep. Echt leuk om te zien! En de hele dag buiten, is toch echt zo fijn. En nu denk je misschien, wat luxe allemaal. Zal wel duur zijn. Maar dat is het dus niet! Ja, iedere vakantie in het hoogseizoen is duur, maar ik ben er inmiddels achter dat veel stacaravans in het hoogseizoen een stuk duurder zijn.

Heimwee

Ik moet eerlijk zeggen dat ik alweer een beetje heimwee heb. Het was gewoon zo fijn! En of ik weer volledig offline ben gegaan? Yep. En ik kan het iedereen aanraden. Je komt zoveel meer tot rust zonder smartphone met social media! De appjes komen wel weer als je terug bent.

ik zit inderdaad nog lekker in mijn vakantiebubbel! En gelukkig zonder een berg was. Wij hadden namelijk een wasmachine in het huisje en zijn met een koffer vol schone kleding naar huis gegaan, ook echt een aanrader! Als je de mogelijkheid hebt op vakantvakantieie, was je kleding. Op vakantie kost het geen moeite, alles is zo droog en het scheelt dus echt als je thuiskomt.

Nu gaat dit luxe meisje even naar de sportschool en een blaadje sla als lunch eten om al die vakantie kilo’s eraf te krijgen 😉

Liefs
Laura

 


Gedurende de zomermaanden verschijnt er iedere woensdag een column op de blog over een onderwerp wat ons bezighoudt.

Met onderwerpen zoals botox. Al gelezen?

Ook hebben we een column over de vluchtelingen geschreven.

Of de column over Orthorexia al gelezen? Een bewogen onderwerp.

Bekijk deze column eens over het naderende einde van het schooljaar en een eventueel cadeau voor de juf of meester. 

En heb je de column over de vieze vakantiehuisjes al gelezen? Of over de bevalling van Kate?

Of over het altijd actuele onderwerp: schermtijd voor je kind. 

17 gedachten over “Vakantie – Ben jij nog weg geweest? – Column 49

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑