Muziek – waar houd jij van? – Column 47

Lieve Laura,
Wat is het toch fijn om naar muziek te luisteren. Bij elke stemming en gelegenheid past wel een leuk muziekje. En met Spotify heb je alle soorten muziek zo binnen handbereik. Hoe fijn is dat!

muziekMuziek

Ik heb in mijn leven veel soorten genres geluisterd. Het begon vroeger als kind met klassieke muziek. Verschrikkelijk vond ik het! Dat gejengel en geping op de piano. Ik had me voorgenomen dat ik later nóóit naar klassieke muziek zou luisteren. Mijn ouders zeiden dat ik het later in mijn leven wel zou gaan waarderen. Nou, dat moesten we nog maar eens zien…

R&B en Happy Hardcore

Als tiener ben ik verschillende muziekstijlen gaan beluisteren. Ik vond een tijd R&B heel leuk. Nu moet ik daar echt niks meer van hebben. Haha! Ook heb ik een tijd naar happy hardcore geluisterd. Ik was toen al wat ouder, richting de twintig jaar. Ik werd heel energiek en vrolijk van deze muziek. Mijn ouders snapten daar niks van…

muziekTop 40

Ik heb me nooit echt aangesloten bij een stroming van muziek. Ik was vroeger geen gabber, geen alto, geen kakker. Ik hing daar altijd een beetje tussenin. De muziek van de top 40, die je op de radio hoorde en je op je cassettebandjes opnam (oma vertelt…), vond ik het leukst! En dat is eigenlijk altijd wel zo gebleven. Alleen de Nederlandse rapmuziek die je nu veel hoort kan ik ècht niet aanhoren. Verschrikkelijk!

Klassiek 2.0

Er is nu een moderne vorm van klassieke muziek van Ludovico Einaudi. Je hoort het vaak op tv bij een zielig filmpje. Dat vind ik dus wèl mooi! Heel mooi pianospel waar ik heel rustig van word. Het geping op de piano kan ik dus wel waarderen nu. Hadden mijn ouders toch een beetje gelijk… Eigenlijk luister ik dit het liefst in de herfst/winter als ik binnen aan het cocoonen ben. Mijn ouders hebben vroeger blijkbaar toch een ‘klassiek’ zaadje geplant.

muziek

Zomer

Nu het zomer is heb ik weer andere nummers en artiesten waar ik graag naar luister: Manu Chao, Buena Vista Social Club, Red Hot Chili Peppers, Ibiza lounge. Heerlijke zomerse deuntjes waar ik heel vrolijk van word. Vooral bij Manu Chao waan ik mezelf op een strand in een zonnig oord. Heerlijk!

Waar luister jij nu het liefst naar, Lau? En was dit vroeger ook al zo? Jouw ouders hielden vroeger ook erg van muziek, maar totaal anders dan bij mijn ouders. Heeft dit nog invloed gehad op wat je nu luistert?

Liefs,
Marija


Lieve Marij,

Ik ben echt gek op muziek. Muziek is echt altijd al belangrijk geweest in mijn leven. Vroeger luisterde ik het altijd al thuis bij mijn ouders, maar bij ons thuis is het ook nooit stil. Onze kinderen weten ook niet beter dan dat de muziek opstaat in huis.

Van huis uit

Ik heb het inderdaad ook echt meegekregen vanuit huis. Bij ons stond overdag de TV nooit aan, maar wel altijd de radio. En bij de feestjes die mijn ouders gaven (en geven) hoorde ook altijd muziek. En dan niet zachtjes op de achtergrond, maar hoe langer het feestje duurt, hoe harder de volumeknop gaat. Lekker dansen en zingen op de muziek die opstaat, ik heb het niet van een vreemde 😉

Herinneringen

muziekWat ik ook altijd heb bij muziek is herinneringen. Ik heb bij heel veel (echt heel veel) nummers een herinnering. Het gaat al heel lang terug. Soms hoor ik weleens een nummer en dan moet ik ineens denken aan een feestje van heel vroeger in groep 8 dat we disco hadden en ik misschien wel met die ene jongen kon ‘slowen’. Ik herinner me ook vaak momenten door de liedjes die ik hoor. Soms kan ik mezelf er ook een beetje in verliezen als het een vervelende herinnering was. Ik kan dan echt het verdriet weer voelen. Maar ook de andere kant op werkt het. Dat ik heel blij word van sommige nummers doordat ik terug ga in de tijd. Ik ben nogal een emo persoon 😉

Genre

Ik hou dus echt van heel veel soorten muziek. Ik ben ook net als jij zo blij met spotify. Echt de beste uitvinding van de afgelopen jaren als je het mij vraagt. We passen de keuze ook vaak aan, aan het moment. Dus op zondagochtend zetten we wat chill nummers op en bij een feestje net wat andere muziek 😉 Zelf hou ik ook echt heel erg van bijvoorbeeld muziek van Anouk. Ik vind haar echt zo te gek altijd en kan al haar nummers meezingen!

Waar houden jullie van qua muziek? Zijn jullie ook van die muziek junkies?

Liefs
Laura


Gedurende de zomermaanden verschijnt er iedere woensdag een column op de blog over een onderwerp wat ons bezighoudt.

Met onderwerpen zoals botox. Al gelezen?

Ook hebben we een column over de vluchtelingen geschreven.

Of de column over Orthorexia al gelezen? Een bewogen onderwerp.

Bekijk deze column eens over het naderende einde van het schooljaar en een eventueel cadeau voor de juf of meester. 

En heb je de column over de vieze vakantiehuisjes al gelezen? Of over de bevalling van Kate?

Of over het altijd actuele onderwerp: schermtijd voor je kind. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: