Leven in Barcelona – Het ochtendritueel van….. – Debby

Vandaag het ochtendritueel van Debby.  Debby heeft 2 kleine kinderen en woont al 7 jaar in Barcelona! Hoe leuk is dat! Hoe is de ochtendroutine in Barcelona? Heel anders dan in Nederland? Lees snel verder voor haar ochtendroutine. 

Vertel eens wat over jezelf. Hoe heet je, hoe oud ben je en wat doe je voor werk?

Hoi, ik ben Debby van 38. Ik woon sinds 2011 in Barcelona waar ik als marketing expert aan de slag ben bij een bedrijf met diverse internationale klanten. Ik werk trouwens 36 uur, parttime werken komt eigenlijk niet voor in Spanje. Ik woon in het centrum van de stad samen met mijn vriend en onze twee kids (1 en 2 jaar). En over mijn leven in Barcelona houd ik een blog bij, want is het leven met kinderen in een ander land echt zo anders dan in Nederland? In mijn vrije tijd lig ik het liefst languit op de bank om een serie te kijken en ik lees graag. Met mijn oudste kleine vent bak ik ook regelmatig een lekkere taart of muffins. Oh, ik ben trouwens helemaal niet sportief. Ik heb in het verleden veel aan yoga gedaan en nu probeer ik één keer per baantjes te trekken in het zwembad.

Hoe laat sta jij op en wat is het eerste dat je dan doet?

Ik sta door de weeks om 7 uur op en dan ga ik gelijk naar de badkamer. Als ik wakker word moet ik namelijk altijd plassen dus dat is het eerste wat ik doe. Daarna staat een lekkere douche op het programma.

Ben je een ochtendmens of een avondmens? Met andere woorden: kom je snel of langzaam op gang?

Het kost me veel moeite om op te staan, ik ben een echte snoozer. Ik zet mijn wekker soms wel 3 keer op snoozen voordat ik hem daadwerkelijk uitzet en opsta. Aangezien ik dit van mezelf weet, zet ik expres de wekker iets eerder, zodat ik ´s morgens voldoende tijd heb om zowel mezelf als de kids klaar te maken voor de dag. Als ik eenmaal ben opgestaan, kom ik, na een douche, snel op gang. En ik heb geen last van een ochtendhumeur!

Douche je ’s ochtends of ’s avonds?

barcelonaIk douche standaard ´s morgens, het helpt me om wakker te worden. In de zomermaanden douche ik trouwens vaak ook ´s avonds nog een keer om al het zweet van de hele dag van me af te spoelen.

Heb je een vast ontbijt dat je ’s ochtends altijd maakt? Of varieer je hierin.

Ik ontbijt standaard met een broodje met een glas melk. Mijn beleg wissel ik wel; kaas, leverworst of jam pak ik het vaakst uit de koelkast. Ik probeer de tijd te vinden om aan de tafel te eten, maar als ik merk dat ik wat achterloop op het programma, eet ik soms staand aan het eiland in de open keuken naar de woonkamer. Zo kan ik toch de kids in de gaten houden terwijl ze aan tafel eten en kan ik ondertussen verder gaan met het bereiden van de verschillende tuppers die iedereen mee neemt naar school of werk.

Hoe lang sta jij ’s ochtends voor de spiegel?

barcelonaIk breng ongeveer een half uur door in de badkamer. Ik douche me, smeer me na het afdrogen helemaal in met bodylotion en kleed me gelijk in de badkamer aan. Daarna breng ik gelijk mijn make-up aan, zodat ik na het ontbijten alleen nog maar mijn tanden hoef te poetsen. Ik ben trouwens wel wat lui met mijn uiterlijke verzorging. Zo föhn ik nooit mijn haar en gebruik ik het minimale aan make-up (alleen oogpotlood en mascara).

Welke producten gebruik jij het liefst voor op je huid?

Ik heb een erg gevoelige, blanke huid en heb in het verleden regelmatig uitslag van bepaalde producten gekregen. Nu blijf ik dus trouw aan de crèmes van de merken waarvan ik weet dat ze mijn huid goed verzorgen. Een dagcrème en een bodylotion van Nivea of Garnier kun je in mijn badkamerkastje vinden. Ik gebruik trouwens geen speciale nachtcrème, ik geef de voorkeur aan een crème die voor de hele dag geschikt is.

Hoe laat staan je kinderen op? Wat moeten ze van jou zelf doen en wat doe jij voor ze?

De oudste staat rond 7.45 uur op, soms moet ik hem dan nog wakker maken. De jongste wordt dan vaak ook wakker van al het geluid, maar die leg ik nog even bij d’r vader in bed. Aangezien mijn kids nog klein zijn, doen ze nog niet zo heel veel zelf en moeten we ze bij (bijna) alles nog helpen. De oudste wil wel graag helpen en legt bijvoorbeeld de placemats op de tafel voor het ontbijt. Vervolgens brengt hij zelf zijn melk en bord met broodje naar de tafel. Ook zijn beleg (standaard speculoos met hagelslag erover) brengt hij naar de ontbijttafel en hij begint dan zelf zijn broodje te smeren. Ik help hem daar nog wel bij, maar het is fijn om te zien dat hij beetje bij beetje zelfstandiger wordt.

Ontbijten je aan tafel of voor de tv?

Wij ontbijten aan tafel, al heeft iedereen een andere tijd voor het ontbijt. Ik ontbijt met de oudste rond 8 uur en de jongste ontbijt samen met haar vader vaak iets later. Dochter en vriend gaan namelijk pas later de deur uit en liggen vaak nog wat langer in bed. Nu zijn wij natuurlijk geen ideale familie dus de tv staat soms wel aan op de achtergrond. Ik probeer dit te vermijden, maar in een gehaast ochtendprogramma geef ik de voorkeur aan de tv dan een huilend kind dat niet vooruit te branden is :-).

Hoe laat ga je de deur uit? En waar ga je dan naartoe?

Ik ga om half negen de deur uit. Ik hoef gelukkig geen fiets, auto of openbaar vervoer te pakken, ik heb het geluk dat ik lopend naar mijn werk kan. Ik ga samen met mijn zoontje op pad, ik breng hem namelijk lopend naar school (dit ligt op de route naar mijn werk).

Neem je nog lunch en/of tussendoortjes mee voor die dag?

barcelonaIk neem een hele tas vol met eten mee voor de hele dag. Zo bereid ik een paar broodjes die ik als tussendoortje rond 11 uur op kantoor eet. Verder neem ik een tupper met mijn lunch mee, in Spanje is het namelijk gebruikelijk om tussen de middag warm te eten. Ik ben hier ook aan gewend geraakt en neem dus mijn warme maaltje mee naar mijn werk. En voor ´s middags heb ik vaak nog een yoghurtje of een mueslireep in mijn tas zitten.

Tot slot: heb je nog tips voor anderen?

Ik leg ´s avonds alvast de kleren voor de volgende dag klaar die ik ga aantrekken. Zo voorkom ik dat ik ´s morgen tijd verlies met het voor de kast staan om te bedenken wat ik aan zal trekken. Ook probeer ik al zoveel mogelijk de schooltas voor de oudste te pakken, zodat ik ´s morgens alleen nog maar zijn tupper met fruit en een koekje erin hoef te stoppen. Alles wat ik ´s avonds kan doen en me ´s morgens tijd scheelt probeer ik voor te bereiden.

 


Bedankt Debby voor een kijkje in jouw ochtendritueel. Wat tof dat je in Barcelona woont en hier ook een blog over bijhoudt! Meer weten van Debby en het leven met kids in Barcelona? Klik hier!

Heb je ook de ochtendrituelen van Laura en Marija al gelezen?

Lijkt het jou ook leuk om hier met jouw verhaal te staan? Mail ons via contact@fitfunfab.nl en wij nemen contact met je op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: