Lenzen, bril of laseren? – Column 46

Lieve Laura,
Al sinds mijn 15e draag ik lenzen. Mijn ogen zijn dusdanig slecht dat ik zonder correctie de deur niet meer uit kan. Mijn ene oog heeft -2,5 en de ander -3,5. Ik zie echt niks zonder lenzen of bril. Steeds vaker ervaar ik dit als een handicap.

lenzenLenzen

Vaak draag ik lenzen. Wat een top uitvinding! Je voelt ze niet zitten en je kan er in de zon een leuke zonnebril overheen dragen. Niemand in je omgeving die ziet dat er iets mis is met je ogen. Dit heeft echt mijn voorkeur!

lenzenBril

Dit is natuurlijk de iets opvallendere variant. Ideaal voor ’s ochtends als je net je bed uit komt. Dan hoef je niet direct je lenzen in te doen (wat toch even een klein karweitje is met schoonmaken en indoen). Een bril is ook heel fijn bij vermoeide of ontstoken ogen. Dan kan je ogen een beetje verlichting geven door even geen lenzen in te doen. Nadeel vind ik van een bril dat je het vaak voelt zitten. En in de zon moet je steeds van bril wisselen met een zonnebril op sterkte. Heel irritant als je steeds van binnen naar buiten loopt.

Laseren

Vaak zit ik in mijn hoofd met de vraag of ik ooit eens mijn ogen zal laten laseren. Hoe relaxt is het dat je ’s ochtend geen bril of lenzen in hoeft te doen. Dat je als je wakker wordt gelijk alles ziet. Dat lijkt me heerlijk! Maar dan moet je wel wat aan je ogen laten doen. En wat als het mis gaat? Het zijn wel je ogen.

Ervaringen

Ik heb goede en minder goede ervaringen gehoord. Het is geloof ik maar goed voor 10 jaar. Niet voor altijd dus. Ik ken ook iemand waarbij de laserbehandeling niet zo goed gelukt is. Haar sterkte is wel verminderd, maar zij ziet niet haarscherp. Dat is toch niet de bedoeling van zo’n behandeling.

Zou jij je ogen laten laseren, Lau? Jij hebt ook lenzen en een bril. Wat is jouw ervaring hierbij?

Liefs,
Marija


Lieve Marija,

Ik weet eigenlijk ook niet beter dat dan ik lenzen en een bril draag. Het hoort er inmiddels gewoon bij. Maar wat is het toch heerlijk als je gewoon goede ogen hebt zodat je daar niet meer over hoeft na te denken.

Wisselen

Ik wissel ook mijn lenzen af met mij bril. Soms heb ik echt geïrriteerde ogen zodat ik dan wat vaker mijn bril draag, maar over het algemeen draag ik mijn lenzen vaker dan mijn bril. Zelf vind ik het ook irritant om de hele tijd mijn bril te wisselen met mijn zonnebril op sterkte met het gevolg dat ik dat dus niet doe en met mijn zonnebril door de winkel loop en mensen mij altijd raar aankijken.

Laseren

lenzenIk speel ook weleens met het idee om mijn ogen te laten laseren, maar ik ben altijd zo’n schijterd hiermee. De reden waarom ik het nog niet gedaan heb tot nu toe is dat ik het gewoon niet durf. Wat als het misgaat? Misschien zouden heel veel positieve ervaringen van lezers mij over de streep kunnen helpen 😉

Korte duur

Ook heb ik weleens gehoord dat het ook niet voor de rest van je leven is. Dus dat je het dan over een jaar of 10 / 15 dan weer zou moeten doen. Of dat echt zo is, weet ik niet, dat zou ik nog eens moeten onderzoeken.

Marij, als jij het durft, durf ik het misschien ook. Maar dan moet ik me eerst nog even beter inlezen.

Hebben jullie ervaringen met het laseren van je ogen?

Liefs,
Laura


Gedurende de zomermaanden verschijnt er iedere woensdag een column op de blog over een onderwerp wat ons bezighoudt.

Met onderwerpen zoals botox. Al gelezen?

Ook hebben we een column over de vluchtelingen geschreven.

Of de column over Orthorexia al gelezen? Een bewogen onderwerp.

Bekijk deze column eens over het naderende einde van het schooljaar en een eventueel cadeau voor de juf of meester. 

En heb je de column over de vieze vakantiehuisjes al gelezen? Of over de bevalling van Kate?

Of over het altijd actuele onderwerp: schermtijd voor je kind. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: