Seks – Hoe dit beter wordt met tantra – Gastblog

Hieronder lees je de gastblog van Lotte. Zij heeft ons laatst al een kijkje in haar ochtendritueel gegeven. Hierdoor werden wij wel nieuwsgierig naar tantra.
Wat is dat eigenlijk? “Dat is toch iets met seks…..?” 

Ben je net zo nieuwsgierig als wij zijn? Lees dan snel verder.

seksWat is Tantra?

Heb jij je je tijdens het vrijen wel eens afgevraagd: “Is dit het nou?” Last van een slaapkamer dip? Of misschien is je seksleven prima maar heb je toch het  gevoel dat er ‘meer’ is? Verlang je naar meer diepgang, verbinding en harmonie? Voor wie het gevoel heeft dat het mooier, intenser en liefdevoller kan, is Tantra misschien de weg naar meer voldoening in je seksleven. Naar een meer intieme relatie, je meer kunnen openen voor echt contact. Niet alleen met je partner, maar vooral met jezelf. Niet alleen in de slaapkamer, maar in je hele leven.
Oja, en de extatische, intense, minutenlange, alles overstijgende orgasmes krijg je er bij als bonus 😉

Tantra… Iets met seks toch?

Op de vraag “Wat is Tantra?” Is geen hapklaar antwoord te geven. Als je het aan een willekeurige voorbijganger vraagt krijg je waarschijnlijk een antwoord als: “Iets met seks…toch?” Het woord Tantra word in het westen helaas te vaak gebruikt als een verwijzing naar seks. En dat is jammer want seks is slechts één van de onderwerpen binnen Tantra. Tantra heeft net zoveel te maken met seks als het hele leven met seks te maken heeft. Het is een levensvisie wat alles verwelkomt en omarmt. En daar hoort seks bij. Ondanks dat we het soms graag ontkennen is seksualiteit een groot deel van ons leven. Maar net als het leven, is Tantra zo veel meer.

seksToch een poging voor een hapklaar brokje; Tantra is een Oosterse spirituele stroming waarvan de eerste sporen teruggaan tot bijna vijfduizend jaar geleden. Van de gehele Tantrische leer omvat de visie op seks maar 5-10%. Het overgrote deel van de rest is overigens nooit gedecodeerd en vertaald.
Daarom hebben we in het westen voornamelijk te maken met wat we neo-Tantra noemen. Een versimpelde, verwesterde toolkit met tips en trucs om meer verbinding te ervaren. Om dichter bij jezelf te komen, meer rust in je hoofd te creëren, om te gaan met (ongewenste) emoties en je opener en vrijer te voelen in je seksualiteit.

 Seks

seksOndanks dat Tantra dus niet alleen over seks gaat, is de beoefening wel van grote invloed op je beleving tussen de lakens. In plaats van seks als ongepast of schaamtevol te zien, wordt het in Tantra juist beschouwd als een bron van kracht. Tantra nodigt je uit om jezelf als seksueel wezen te accepteren en dit te vieren! Niet zoals seks er volgens media, porno of cultuur uit zou moeten zien, maar precies zoals jij bent. Met jouw unieke lichaam, verlangens, grenzen, schoonheid en imperfecties.

Intimiteit krijgt in verschillende fases van ons leven een andere betekenis, die ontwikkeling is voor ieder mens uniek. Tantra schrijft je niet voor dat je seks op een bepaalde manier moet beleven. Dat het beter is om vaak, weinig of niet te vrijen, met één of meerdere partners, met de andere of je eigen sekse. Of je nou drie orgies per week wilt of liever maagd blijft tot je huwelijk… Van belang is dat je kunt ontdekken wat voor jou betekenisvol en vervullend is. Tantra velt geen oordeel over seksuele voorkeuren, en accepteert iedereen zoals hij/zij is.

Dat klinkt allemaal hartstikke mooi, maar hoe ziet dat er in de praktijk dan uit?

Tantra in woorden proberen te vatten is net zoiets als uitleggen hoe chocolade smaakt aan iemand die het nog nooit gegeten heeft. Maar stel je voor hoe intens elke aanraking, streling en sensatie in je lichaam en het contact met je partner kan zijn als je je er volledig op focust. Intimiteit als meditatie in plaats van vluchtig naar een climax toe te werken. Hierdoor word het liefdesspel een intensere ervaring en een manier om dieper contact te leggen. Om even bij de vergelijking met eten te blijven; ‘normale’ seks (half uurtje, 3 standjes, klaarkomen en slapen) is als McDonalds terwijl je Tantrische seks meer kunt vergelijken met een 5-sterren diner. Alhoewel er natuurlijk niks mis is met af en toe een hamburgertje 😉

Nieuwsgierig geworden? Probeer dit vanavond eens met je partner of voorafgaand aan een liefdesspel met jezelf:

seksSfeer

Het is misschien een open deur maar heel vaak nemen we er niet de moeite voor. Alleen al het bewust creëren van een fijne sfeer kan seks naar een hoger niveau brengen. Ruim je slaapkamer op, steek kaarsen aan, warmte, zachte kussens, geurtje, muziekje hmmm….

Contact maken

Ga tegenover elkaar zitten, sluit je ogen, haal bewust adem en breng eerst de aandacht naar jezelf. Open je ogen en kijk elkaar een paar minuten met een zachte open blik aan. Als je alleen bent, kun je dit met een spiegel doen. Laat alle emoties die opkomen er gewoon zijn. We zijn het vaak niet gewend om elkaar echt te zien of gezien te worden. Laat toe wat er ontstaat en deel met je partner als je daar de behoefte toe voelt.

Geven en ontvangen

Meestal zijn we zo druk om de ander te behagen dat we onszelf vergeten, of net andersom. Spreek met je partner af om elkaar te masseren. Als je geeft, dan geef je en als je ontvangt, probeer dan ook helemaal te ontvangen. Dwalen je gedachten af naar de boodschappen? Breng je aandacht vriendelijk terug naar je ademhaling en de sensaties in je lichaam. Experimenteer met verschillende soorten aanrakingen en neem het hele lichaam mee. Zonder je te haasten naar de geslachtsdelen of naar een orgasme. Geniet van het moment, de eenheid en de verbinding. Ook alleen kun je jezelf verwennen met een lichaamsmassage waarbij je je bewust openstelt voor alle sensaties alvorens naar een climax te haasten. Deze manier van zelfbeminning is enorm helend voor de relatie met jezelf en je lichaam. Ook als je een partner hebt kan dit erg waardevol voor je zijn.

Wanneer je begint met Tantra laat dan je verwachtingen los. Wanneer je denkt dat Tantra je onmiddellijk in een seksgod(in) gaat veranderen, word je teleurgesteld.
Aan de andere kant, als je verwacht de het nooit voor jou zal werken geef je al op voor je begonnen bent. Zodra je toegewijd in de wonderlijke wereld van Tantra duikt laten de eerste nieuwe ervaringen van genot, plezier en ontspanning niet lang op zich wachten. Zowel in seks, als in je hele leven.

Wil je meer lezen over Tantra, bewuste seksualiteit, intieme zelfzorg en meer? Neem dan eens een kijkje op mijn blog She Senses. Of op mijn Facebook pagina waar ik wekelijks inspirerende tips en trucs deel.

Liefs,
Lotte

 


Dank je wel Lotte voor je mooie gastblog! Ik denk dat je ons goed hebt uitgelegd wat tantra eigenlijk inhoudt. Het gaat dus niet, zoals veel mensen denken, alléén over seks. Er gaat hier een nieuwe wereld voor mij open. Ik ga jouw Facebook eens in de gaten houden voor wat oefeningen. Je hebt mij wel
nieuwsgierig gemaakt.
Bedankt!


Regelmatig plaasten wij gastblogs van mensen met een bijzonder verhaal.
Heb je de gastblog van Ricardo al eens gelezen? Hij is een pleegvader en vertelt daarover in zijn gastblog. Hij heeft zelfs al een vervolg geschreven, hoe alles veranderde in zijn gezin.

Verder hebben we nog een gastblog over het bedplassen van de zoon van Kimberly inclusief oplossing.

En nog veel meer. Neem eens een kijkje. 

 

 

 

 

10 gedachten over “Seks – Hoe dit beter wordt met tantra – Gastblog

Voeg uw reactie toe

  1. Toevallig las ik een artikel over Tantra vorige week en dat sprak me heel erg aan. Reden: het was gericht op een bepaalde levensfilosofie die me heel erg aansprak. Om die reden zou ik me meer willen verdiepen in Tantra, vanwege de handvatten die je krijgt om te beslissen wat je wel en niet opneemt uit je omgeving. En om intenser te ervaren wat je wel opneemt.

    Like

  2. Mooi duidelijke uitleg. Ik denk dat het onthaasten en de energie naar binnen keren een onderdeel is waar veel mensen wat aan hebben. En de pure aandacht voor je partner, zonder alle afleidingen van alledag.

    Like

  3. Het heeft zeker mijn interesse. Ik denk dat het belangrijk is om eerst goed uit je hoofd te zijn en volledig een te voelen met je lijf. Tantra kan daar goed bij helpen, rustgevend!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: