Havermout – Het ochtendritueel van….. – Sabine

Vandaag heeft Sabine haar ochtendritueel voor ons uitgewerkt. Sabine heeft een baan voor 28 uur in de week en daarnaast werkt zij ook nog als vrijwilliger. Ze is net als wij ook fan van havermout! Lees snel verder voor haar ochtendroutine. 

Vertel eens wat over jezelf. Hoe heet je, hoe oud ben je en wat doe je voor werk?

Ik ben Sabine  en ik ben 25 jaar. Ik kan wel uren schrijven over wat ik doe, maar ik zal het beperken tot werk. Ik werk 28 uur per week (in praktijk wat meer) als all-rounder (logistiek, design, content schrijver, social media, klantbehoud) bij Superfoodsonline.nl. Verder ben ik een dagdeel in de week vrijwilliger bij Humanitas, via het maatjesproject help ik mensen die eenzaam zijn.

Hoe laat sta jij op en wat is het eerste dat je dan doet?

Ik sta meestal tussen 7.00 en 7.30 uur op. Op donderdag slaap ik uit (+/- 10.00uur) en in het weekend vaak ook.

Ben je een ochtendmens of een avondmens? Met andere woorden: kom je snel of langzaam op gang?

Ik ben meer een middagmens denk ik. ’s Ochtends krijg ik wel meer voor elkaar, alleen duurt het minstens twee uur voordat ik echt wakker ben. ’s Avonds na 7en kom ik niet veel verder dan de bank. Ai, pijnlijk om te ontdekken hoe lui ik eigenlijk ben. 😉

Douche je ’s ochtends of ’s avonds?

Veelal ’s ochtends. Zoals ik zei, ’s avonds kom ik niet veel verder dan de bank.

Heb je een vast ontbijt dat je ’s ochtends altijd maakt? Of varieer je hierin.

havermoutJa, havermout met plantaardige melk is vaste prik. Soms met wat fruit. Gewoon in een pannetje, even roeren. Hap, Hap, klaar. Daarnaast (letterlijk) een halve liter groene thee. In het weekend bak ik croissantjes, verse jus erbij en voilà, premium breakfast. Maar op maandag is het weer havermout 🙂

Hoe lang sta jij ’s ochtends voor de spiegel?

5 minuten? Sinds twee jaar gebruik ik geen make-up meer (nog wel bij uitzondering), dus dat scheelt flink in de tijd voor de spiegel. Nu poets ik mijn tanden en kijk ik ondertussen of m’n haar goed zit.

Welke producten gebruik jij het liefst voor op je huid?

Als dagcrème gebruik ik de skin balancing moisture gel van Paula’s Choice. Dit is eigenlijk een nachtcrème. Ik heb van dezelfde lijn ook de dagcrème geprobeerd, maar die vind ik te droog en zandachtig. Deze werkt perfect. Als ‘nachtcrème’ gebruik ik biologische Jojoba olie (deze).

Hoe laat staan je kinderen op? Wat moeten ze van jou zelf doen en wat doe jij voor ze?

Niet van toepassing, ik heb geen kinderen. Onze kat staat wel gelijk paraat in de ochtend. Ik geef haar ’s ochtends eten en medicijnen.

Ontbijten je aan tafel of voor de tv?

Ik ontbijt altijd aan de eettafel. Vaak alleen, lekker rustig. Meestal lees ik dan wat blogs.

Hoe laat ga je de deur uit? En waar ga je dan naartoe?

havermoutIk vertrek om 8.30 uur naar werk (oké, in praktijk is het vaak al 8.50, maar de intentie is 8.30). Ik fiets in zo’n drie kwartier naar mijn werk toe. Ik fiets door de weilanden richting de stad, dat is heerlijk wakker worden. Genieten van alle rust en ruimte, de diertjes en dan steeds een meter verder de ‘drukte’ in.

Neem je nog lunch en/of tussendoortjes mee voor die dag?

Ik hou niet zo van brood, dus neem graag restjes avondeten mee naar werk. Ik eet vaak fruit tussendoor, het makkelijkst vind ik een appel of een sinaasappel.

Tot slot: heb je nog tips voor anderen?

Een ochtendroutine is voor iedereen anders natuurlijk. Ik vind het heerlijk om de tijd te nemen om wakker te worden, maar een ander staat liever tien minuten van te voren op en haast zich door de ochtendroutine heen. Dat is ook helemaal prima natuurlijk, wat maar werkt voor jou! Mijn ultieme tip: niet snoozen! Misschien meer een herinnering aan mezelf om deze nare gewoonte af te leren, haha!

 


Bedankt Sabine voor een kijkje in jouw ochtendritueel. En je havermout ontbijt snappen wij heel goed! Wil je meer weten van Sabine? Bekijk dan hier haar blog.

Heb je ook de ochtendrituelen van Laura en Marija al gelezen?

Lijkt het jou ook leuk om hier met jouw verhaal te staan? Mail ons via contact@fitfunfab.nl en wij nemen contact met je op!

21 gedachten over “Havermout – Het ochtendritueel van….. – Sabine

Voeg uw reactie toe

  1. Ik ben niet zo dol op havermout. Ik heb een maagverkleining en het valt altijd erg zwaar op de maag. Mijn man lust het wel graag trouwens, met rozijntjes erdoor.

    Like

  2. Leuk om mee te kijken in iemands ochtend ritueel! Hier ook nooit make up en tanden poets ik tijdens het douchen dus ik sta denk ik 30 seconden voor de spiegel, haar kammen en klaar

    Like

  3. Heerlijk havermout! Toevallig vandaag een blog over geschreven. En ja ik ben ook echt low maintenance met mijn uiterlijk. Ook geen make up op en ik kam mijn haren niet eens. Mijn vingers haal ik doorheen en dat is mijn kam haha! Wel fijn fietsen door de weilanden om wakker te worden.

    Like

    1. Haha! Het ziet er inderdaad niet heel smakelijk uit, maar ik vind het erg lekker! En je kan er zo fijn mee variëren.
      Wat ontbijt jij het liefst?

      Like

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑