Voetbal – WK zonder Oranje niks aan? – Column 43

Lieve Marij,
Je hebt het als niet zo’n hele grote voetbal liefhebber misschien wel meegekregen, maar het WK voetbal is volop aan de gang in Rusland. Ik zal je even bijpraten, maar vanavond staat de tweede halve finale op het programma, namelijk Engeland tegen Kroatië.

Voetbal liefhebber

Ik denk eigenlijk dat je na het lezen van de eerste zinnen van deze column al bent afgehaakt. Het zal jou echt een rotzorg zijn volgens mij dat het WK voetbal aan de gang. Ten eerste omdat je niet van voetbal houdt, maar ook omdat Nederland natuurlijk niet meedoet. En hoe jammer is dat!

Ons Oranje

voetbal4 jaar geleden was het toch een feestje! Iedere keer als Nederland moest spelen kwamen we bij elkaar en hulden we onszelf en onze kids in oranje kleding en was het feest. Dat kwam natuurlijk ook omdat Nederland het zo goed deed, maar het is gewoon ook een heel sociaal gebeuren zo’n WK voetbal. We juichen met z’n allen, we balen met z’n allen, Nederland krijgt echt zo’n saamhorigheidsgevoel. We praten dan ook over ‘we winnen’ en ‘we worden kampioen’. Dit jaar is het: ‘ze doen niet mee aan het WK’ 🙂

EK ’88

voetbalIk vind het ook zo jammer voor onze kinderen dat Nederland niet meedoet, zo’n feestje wil je ze toch meegeven? Ik kan me zelfs nog herinneren dat ‘we’ dus Europees Kampioen werden. 8 jaar was ik, maar heel Nederland stond op z’n kop. En die TV beelden zijn legendarisch.

Als Nederland meedoet houdt zelfs jij (als niet voetballiefhebber) van het WK en EK voetbal. Al is het alleen maar voor de gezelligheid.  Maar dit jaar is er voor jou niks aan denk ik? Of heb je toch stiekem een beetje meegekeken?

Of heb je nog tips voor mensen die er echt niks aan vinden wat je kan doen tijdens het WK? Zondag is de finale 😉

Liefs,
Laura


Lieve Lau,
Huh? WK? Ik weet van niks….
Geintje! Zo erg is het nou ook weer niet. Nou ja, eigenlijk wel een beetje. Ik weet dat het WK bezig is, maar ik heb werkelijk géén idee wie er wanneer moeten spelen. Het boeit me inderdaad helemaal niks! Vaak staat het hier thuis aan, dan kijk ik wel even wat de stand is, maar wat ik vervolgens met die info moet….

EK ’88

Hier kan ik me dus niks van herinneren. Zo leuk vond ik het toen al. Haha! Ik was in dat jaar ook 8, maar ik weet er dus helemaal niks van. Misschien had ik dit jaar naar Elburg moeten gaan. Daar had Restaurant & Partycentrum De Haas een ludieke actie. Ze vonden het zo jammer dat we geen WK wedstrijden van Nederland konden kijken, dat ze de wedstrijden uit 1988 uitzenden. Daar had ik nog van op kunnen steken.

Persoontje verwisselen

Mijn desinteresse voor voetbal gaat zelfs zover, dat ik heel veel spelers niet bij naam weet. Het zijn er ook zoveel! Vroeger heb ik eens de fout gemaakt Johan Cruijf en Louis van Gaal te verwisselen. Schaam schaam…. Dit heb ik nog járen aan moeten horen. Maar van fouten kan je leren en inmiddels weet ik wie wie is. |

voetbal
WK 2010

Oranjegekte

Nou wil het toevallig zo zijn dat ik wel van een feestje hou. Dus als we met vrienden (uitgedost in het oranje) naar een voetbalwedstrijd gaan kijken, ben ik er natúúrlijk bij! Dat mis ik dit jaar ook wel. En voor de kids is het inderdaad ook jammer dat ze dit nu niet meemaken. Het had zo leuk kunnen zijn!

voetbal
Met zijn allen de finale kijken in de kroeg.

Wedstrijden

Ik vraag aan aan Pascal wie er vandaag moeten spelen en hoe belangrijk die wedstrijd is. Dan weet ik waar ik (met een half) oog naar zit te kijken (want het staat hier thuis wel op).
Zondag is dus de finale, zeg je. Goed om te weten. Soms strooi ik ook met dit soort feiten, om mijn onwetendheid te verbloemen. Maar eigenlijk boeit het me niks. En tips voor anderen die het ook niet leuk vinden heb ik eigenlijk niet. Ik zou zeggen, ga lekker wat anders doen (lezen, netflixen of vroeg naar bed). Je hoort later wel wie er gewonnen heeft.

Liefs,
Marija


Gedurende de zomermaanden verschijnt er iedere woensdag een column op de blog over een onderwerp wat ons bezighoudt.

Met onderwerpen zoals botox. Al gelezen?

Ook hebben we een column over de vluchtelingen geschreven.

Of de column over Orthorexia al gelezen? Een bewogen onderwerp.

Bekijk deze column eens over het naderende einde van het schooljaar en een eventueel cadeau voor de juf of meester. 

En heb je de column over de vieze vakantiehuisjes al gelezen? Of over de bevalling van Kate?

Of over het altijd actuele onderwerp: schermtijd voor je kind. 

13 gedachten over “Voetbal – WK zonder Oranje niks aan? – Column 43

Voeg uw reactie toe

  1. Heel gek, in het begin dacht ik, en WK zonder Nederland is toch shit. Maar ik ben blij , dat Nederland er dit jaar en de komende jaren niet bij is , want als neutrale toeschouwer kom je best wel aan je trekken en het voorkomt veel ergernis . Ik heb zelfs op mijn vakantieadres ( Italie ) veel gekeken en genoten. Gisteren Belgie – Frankrijk ( 0-1) en Laura, vanavond Engeland- KROATIE, dus weer spannend vanavond. En oh ja, Marija, denk mee met Pascal !

    Like

  2. Ohh ik moet zeggen dat wij hier enorm baalden thuis omdat oranje niet mee zou doen. Maar we zijn ondanks dat toch aan het genieten. Jammer dat de Belgen er nu uit liggen.

    Like

  3. Haha, als oranje speelt kijk ik wel. Nu heb ik het niet echt gevolgd. Al moet ik zeggen dat ik de gezelligheid van het collectie kijken naar een wedstrijd wel leuk vind, dus ik zou ook zo maar kunnen eindigen op een plein waarbij ik de finale bekijk. En dan ben ik voor het team met de mooiste mannen. Zo ben ik dan ook wel weer 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: