Warmte – Heerlijk voorjaar – slechte zomer? – Column 42

Lieve Lau,
Het voorjaar is voorbij, het is nu officieel zomer. En ik weet niet hoe jij erover denkt, maar ik vond het afgelopen voorjaar FAN-TAS-TISCH!  De maanden arpil-mei-juni waren warmer dan normaal. Al vroeg in het jaar konden we lekker naar buiten, de eerste zonnestraaltjes absorberen en opladen in het warmte voorjaarszonnetje.

warmteGenieten

Wij hebben al best veel buiten gezeten, gebarbecued en gepicknickt. Zó fijn! Hoe lekker is het dat je uit je werk komt en met een picknickmand,  je lief en je kids naar het strand of park fietst om daar nog even van een heerlijk zonnetje te genieten. Al zit je er maar een uurtje of anderhalf, je kan toch even de werkdag van je afzetten. De kids kunnen nog even lekker spelen, jij kunt genieten van de buitenlucht en de dag met je lief bespreken. En oké, één wijntje mag dan best.

warmteNegatief

Langs al deze positiviteit sluipt er ook een heel vervelend “negatiefje” bij mij naar binnen. Dat negatiefje zegt mij dat we een héél slechte zomer gaan krijgen. “Onze dosis zonnestralen en warmte is bijna op, we hebben alles al verspild in het voorjaar.” Aangezien wij dit jaar in Nederland op vakantie gaan, kan ik deze negatieve gedachten nou nèt niet hebben. Ik wil helemaal geen slechte zomer. Kamperen in de regen is niet leuk!

Positief

Gelukkig zie ik ook positieve berichten in het nieuws. Er wordt meer warmte voorspeld. We moeten een mooie zomer gaan krijgen. “Ja ja”, zegt mijn negatiefje dan weer. “Dat zijn alleen maar zoethoudertjes. Om de mensen een goed gevoel te geven. Er is niks van waar, de zomer wordt helemaal k*t.” O, wat hoop ik dat ik straks op vakantie mijn negatiefje uit kan lachen.

warmte

Hoe heb jij het voorjaar ervaren, Lau? En hoe kijk jij naar de zomer die nog moet komen? Of denk je er niet zoveel over na en zie je wel. En heb je ook misschien tips voor mij hoe ik mijn vervelende negatiefje uit kan schakelen? Ik vind haar heel vervelend! Of heb jij ook last van zo’n negatiefje.

Liefs,
Marija


Lieve Marij,

Ik hou van een heerlijk warm voorjaar. En van een heerlijke warme zomer. En een warme herfst en winter, maar dat is een ander verhaal 😉 Echt gek inderdaad dat de zomer nog maar net is begonnen.. voor mijn gevoel is het al een tijdje zomer.

Buiten

Van veel buiten zijn, krijg je energie. Door het mooie weer ben je inderdaad ook veel buiten en dat voelt heel goed. Ook het afgelopen weekend was het weer prachtig! En wat een mazzel hebben wij dan met het strand om de hoek hè.

Warmte

warmteIk snap jouw negatiefje wel hoor. Het is ook niet dat we de afgelopen jaren hele mooie zomers hebben gehad. Tijdens de schoolvakantie van de kinderen was het vaker geen mooi weer dan wel mooi weer. En jouw logica snap ik ook heel goed. Op een gegeven moment is het mooie weer op. Althans, volgens ons werkt dit zo, mannen (vooral onze mannen volgens mij) vinden het echt kinderlogica en vinden het echt ontzettende onzin.

Duimen

Nu is het voor jou inderdaad nog belangrijker dat het mooi weer wordt dan voor mij. Ik zit bijna 3 weken in Italië. En verder werk ik natuurlijk gewoon. Maar in een tent zitten met regen is heel deprimerend. Dus ik ga duimen voor jou en voor alle andere mensen die in Nederland op vakantie gaan dat het prachtig weer wordt in Nederland met heel veel zon en dus warmte. Dan moet het goed komen toch?

En verder heb ik het aloude advies wat bij mij ook nog nooit echt heel geholpen, maar anderen en jou misschien wel. Je hebt op alles invloed behalve op het weer, dus het heeft totaal geen zin om je er druk om te maken!

Liefs
Laura

Iedere maandag verschijnt er een column op de blog over een onderwerp wat ons bezighoudt.

Heb je afgelopen maandag onze column over botox gelezen?

Ook hebben we een column over de vluchtelingen geschreven?

Of de column over Orthorexia al gelezen? Een bewogen onderwerp.

Bekijk deze column eens over het naderende einde van het schooljaar en een eventueel cadeau voor de juf of meester. 

En heb je de column over de vieze vakantiehuisjes al gelezen? Of over de bevalling van Kate?

Of over het altijd actuele onderwerp: schermtijd voor je kind. 

Advertenties

14 gedachten over “Warmte – Heerlijk voorjaar – slechte zomer? – Column 42

Voeg uw reactie toe

  1. Ik hoop dat het mooie weer nog niet over is idd… wij gaan dit jaar naar belgië en noord-frankrijk dus wij hopen ook heel hard dat de zomer nog lang niet voorbij is!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: