Maaltijdbox – mijn ervaringen met 2 boxen

Je wordt er mee doodgegooid… reclames voor allemaal verschillende maaltijdboxen. Tv, radio en online staan vol met spotjes van bedrijven die zo’n maaltijdbox aanbieden en waarom hun maaltijdbox nou de beste is.

Eigen ervaring
maaltijdboxOm maar even me de deur in huis te vallen.. deze blog is gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Ik krijg ook niet betaald hiervoor of de maaltijdbox gratis thuis bezorgd (wat wel zou moeten overigens, want ik ben trouwe gebruiker ;-)) of een andere fee. Ik heb zelf ervaring met 2 aanbieders van zo’n maaltijdbox en deze zal ik met elkaar vergelijken zodat je een goed beeld krijgt van de verschillen.

Waarom?
Waarom kiezen wij eigenlijk voor een maaltijdbox? Hieronder de belangrijkste redenen:

 • Variatie! Met stip de belangrijkste reden. Hoe fijn is het om iedere week andere gerechten te eten. Heel fijn en heel gezond.
 • Je eet ingrediënten die je zelf misschien niet zo snel zou kiezen. Hierdoor leer je weer nieuwe maaltijden kennen.
 • Het is makkelijk.

Allerhande Box
De eerste maaltijdbox die wij regelmatig gebruiken is de Allerhande Box van de Albert Heijn. Nu ben ik sowieso een Albert Heijn fan, dus leek het me ook een goed idee om deze box te testen. Sindsdien hebben we deze al regelmatig besteld. En laat de box nou net een paar weken geleden vernieuwd zijn. En dat was ook nodig 🙂 Hierbij de kenmerken van de Allerhande Box:

 • Je hebt keuze uit 8 gerechten.
 • De gerechten verschillen in prijs. Zo zijn de vegetarische maaltijden over het algemeen goedkoper dan de gerechten met vlees of vis (groot pluspunt).
 • Je kunt per gerecht kiezen of je de maaltijd wilt voor 2 personen of voor 4 personen. Prijs verandert hier in mee. Wij zijn dan nu ongeveer voor 3 maaltijden voor 4 personen ongeveer 45,- kwijt.
 • Vanaf 3 gerechten, krijg je de box gratis thuisbezorgd en dat is niet alles. Je krijgt ook alle boodschappen die je wilt die dag gratis mee bezorgd. Althans, de bezorging is gratis, de producten niet 😉
 • Je krijgt per maaltijd een apart zakje die je zo de koelkast in schuift.
 • De box en je boodschappen worden naar je keuken gebracht.

Hello Fresh
De tweede maaltijdbox die wij ook regelmatig gebruiken is de maaltijdbox van Hello Fresh. Een tijd geleden hadden we deze ook al gebruikt, maar ik was een beetje afgeknapt op hun agressieve manier van marketing en klantcontact. Toen ik had gezien dat ze dit op een gegeven moment een beetje hadden aangepast, heb ik het toch nog een kans gegeven. Hierbij de kenmerken:

 • Je kan kiezen voor hoeveel personen de maaltijden moeten zijn. Wij kiezen met een gezin van 4 altijd de gerechten voor 3 personen, en dat is met kleine kids prima.
 • De box voor 3 personen en 3 gerechten kost 49,-.
 • Je hebt keuze uit 10 gerechten.
 • De box wordt gratis thuis bezorgd.
 • Ook hier komende maaltijden in aparte zakjes die je ook zo in de koelkast schuift.

Vergelijken
maaltijdboxNatuurlijk vergelijk ik deze met elkaar, zo werkt mijn brein nou eenmaal 🙂 Ik heb bij allebei positieve punten, maar ook minder positieve punten. Een negatief punt bij Hello Fresh vind ik echt de hoeveelheid groenten. Ik vind dit bij sommige maaltijden echt te weinig. Soms zie ik een heerlijke risotto met cherry tomaatjes en Parmezaanse kaas bijvoorbeeld, maar dat is het enige aan groenten dus de cherry tomaatjes. Ik vind dat dus te weinig. Bij de Allerhande Box  vond ik de keuze altijd wat minder, maar nu je kunt kiezen uit 8 hebben ze dat weggewerkt. En dat ze de prijs ook aanpassen aan het gerecht vind ik ook bijzonder positief. Dus eigenlijk heeft op dit moment de Allerhande Box mijn voorkeur.

Maak jij weleens gebruiken van een maaltijdbox? En zo ja, van welke?

 


We plaatsen regelmatig lekkere recepten. Wat dacht je van deze heerlijke soep? Of van deze pasta?

18 gedachten over “Maaltijdbox – mijn ervaringen met 2 boxen

Voeg uw reactie toe

 1. Het lijkt me super handig die maaltijdboxen! Wij hebben ze nog nooit gebruikt, met name om financiële redenen. Met simpele gerechten zijn we toch goedkoper uit. Mocht het financieel lukken dan ga ik het zeker een keer proberen!

  Like

 2. Oh ik wil dit ook telkens nog eens doen. We hebben Hello Fresh wel gehad, maar voor de verandering. Toen vond ik het echt niet leuk. De allerhande box lijkt me ook wel eens het uitproberen waard…. wellicht heb je me nu toch maar zo over die ‘streep’ heen getrokken.

  Like

 3. Ik zou dit ook ooit nog wel eens uit willen proberen! Ik hoor veel verhalen over Hello Fresh en deze zijn niet al te positief. Ik zou dan ook voor de Allerhande box gaan. Al vind ik de box altijd wel wat duur.

  Like

  1. Door de verandering valt het dus echt wel mee. Tuurlijk is het altijd voordeliger om zelf boodschappen te doen maar doordat je nu de gerechten uitkiest kan je ook zien welke er goedkoper zijn 🙂

   Like

 4. Ik heb totaal geen ervaring met maaltijd boxen..ik heb 16 jaar in Frankrijk gewoond en nu in Maleisië..geen maaltijd box aan de horizon ..komen de gerechten gekookt / bereid aan en hoef je ze zelf alleen op te warmen? Of moet je ze nog bakken enzo? Wel handig dat je meteen je boodschappen erbij geleverd kan krijgen!

  Like

 5. Ik vind het voor mijn gezin met drie kinderen vaak erg duur maar wel handig voor als je geen tijd hebt om boodschappen te doen en gerechten te bedenken. Ik heb de Allerhande box wel eens geprobeerd en daar was ik ook erg positief over.

  Like

 6. Ik wil dat ook al tijden proberen aangezien ik met twee kids en een eigen bedrijf aan huis vaak wekelijks een beetje hetzelfde kook. Dit zorgt wel voor variatie denk ik 🙂

  Like

 7. Ja, ik mocht een keer Hello Fresh uitproberen en was heel prettig verrast. Vanwege de kosten heb ik het niet nog een keer gedaan, maar dat was dus niet vanwege de maaltijden en het gemak. Dat was echt top.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: