Bijplaatsing – Pleegvader Ricardo – Gastblog

Hieronder lees je de tweede gastblog van Ricardo.
In de vorige blog vertelde Ricardo dat hij een pleegvader is. Hij vertelde ons hoe zijn pleeggezin is ontstaan en hij gaf een beeld van hoe een dag er bij hen uit ziet. Een lange tijd hebben wij niks van Ricardo gehoord en dat had een heel bijzondere reden. Er is namelijk nog een kindje in het gezin bijgekomen, een bijplaatsing. Hij is weer pleegvader geworden!
Nieuwsgierig? Lees snel verder!

bijplaatsing Verandering
Sinds mijn vorige blog is er veel veranderd in ons gezin. Zo is Jacob 4 jaar geworden en zit hij nu op de basisschool. En ik heb er nu een baantje bij. Ik loop nu een krantenwijk vroeg in de ochtend (wekker gaat om half 4). Maar er is nog een grote verandering….

Pleegzorg
In mijn vorige blog vertelde ik hoe Jacob en David in ons gezin kwamen. Maar voordat David bij ons kwam wonen, woonde er een andere pleegkind bij ons, Maria (toen 4 jaar). Maria is de dochter van een vriendin van ons. Door omstandigheden kon Maria tijdelijk niet thuis wonen en “logeerde” ze bij ons. Na een half jaar kon Maria weer thuis bij haar moeder wonen. Twee jaar later krijgen we een telefoontje van pleegzorg. Het was een medewerker van bemiddeling en matching. Wij staan niet op de lijst als beschikbaar gezin, dus in het begin dacht ik dat ze een foutje maakte.

bijplaatsing Maria
Het was geen foutje. Ze zochten weer een plekje voor Maria en omdat ze al eerder bij ons gewoond heeft dachten ze aan ons. Dit zou dus een bijplaatsing betekenen. We zagen Maria al regelmatig en ze kwam al af en toe logeren. Voor haar zijn we een vertrouwde plek. We hebben dan ook niet lang hoeven na te denken. Op woensdag kregen we het telefoontje en de dinsdag daarna zou Maria al bij ons komen.

Regelen
Tijdens een zwangerschap heb je 9 maanden de tijd om dingen te regelen, met een bijplaatsing zes dagen….. We hebben snel een eigen kamer voor haar moeten regelen.  David en Jacob delen nu een kamer, zodat Maria haar eigen kamer heeft. Ook hebben we nog wat kleren moeten regelen. We wisten niet wat ze mee kreeg aan spullen, dus ook niet wat we nog moesten bijhalen. Maar beter iets meer kleren dan te weinig. Gelukkig hebben we lieve vrienden die gelijk klaar stonden en ook van het pleegzorg magazijn “je mag er zijn” (www.jemagerzijn.nl) hebben we kleding hebben kunnen halen.

bijplaatsing Weer pleegvader
Toen was het echt dinsdag. Daar staat Maria, samen met de hulpverlening en een tante waar ze even heeft gelogeerd. Het was een hectisch moment: tante wil vertellen hoe het gaat, hulpverlening willen wat extra informatie geven en alle drie de kids zijn enthousiast en druk… Na een half uurtje vertrekken de hulpverlening en tante. De kids worden ook gelijk een stuk rustiger en er is geen chaos meer. Nu ben ik pleegvader van drie kinderen! De spullen laat ik even voor wat het is, dat komt later wel. Eerst zorgen voor een rustige en gezellige middag.

bijplaatsing Gezin
Maria woont nu 2 maanden bij ons en alles loopt lekker. De kids zien elkaar echt als broers en zus, inclusief de ruzie. Het is af en toe even puzzelen met de agenda (school, zwemles, overleggen, ouderbezoeken etc.) maar we komen er altijd weer uit. Een ding is zeker, we vervelen ons nooit!


Bedankt Ricardo voor je openhartige verhaal. Wat bijzonder dat jullie nu drie pleegkinderen hebben. Een druk gezinsleven! Een bijplaatsing kan bijzondere gevolgen hebben natuurlijk.
Petje af hoe jullie alles voor elkaar krijgen.


We hebben regelmatig gastbloggers die voor ons hun verhaal op paier zetten. Zoals Tessa, die een slaapcoach voor haar dochtertje in handen nam.

Of Nina, die vertelt over haar vele miskramen. Of Kimberly, die vertelt over de plaswekker die ze gebruikte om haar zoontje van 7 ’s nachts zindelijk te maken.

Stuk voor stuk bijzondere verhalen! Wil je nou ook een keer een gastblog schrijven? Laat het ons weten via contact@fitfunfab.nl.

15 gedachten over “Bijplaatsing – Pleegvader Ricardo – Gastblog

Voeg uw reactie toe

  1. Wat een bijzonder verhaal, en wat goed dat jullie opnieuw de zorg op jullie nemen. Daar treft ze het wel mee. Ik ken het uit mijn nabije omgeving, zij doet hetzelfde voor kindjes wat jullie ook doen. En ik vind het echt super goed.

    Like

  2. Ik heb enorm veel respect voor wat jullie doen! Prachtig hoe je na zes dagen al toch iemand in je hart wil sluiten! Zeer bijzonder!
    Wij houden hier ook van de drukte van ons grote gezin, op de agenda word veel gekribbeld, maar de gezelligheid en liefde die je terugkrijgt is nog zo zalig en genietend!

    Like

Plaats een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑