Jarig! – voordelen van ouder worden

“It’s my party and I cry if I want to”. Maar dat wil ik helemaal niet, want ik wil alleen maar lachen op mijn verjaardag! Want het is toch leuk om jarig te zijn? Althans dat vind ik! Ik vier het vandaag ook gezellig de hele dag. Ik heb al mijn vriendinnen uitgenodigd om ergens vandaag een koffietje of wijntje te komen drinken. Hangt af van het tijdstip wanneer ze komen 😉 En al komt er niemand, ik heb altijd nog mijn lieve man en kindjes die het met me vieren!

Voordelen van ouder worden
Toen Marija jarig was vorig jaar, had ze een lijstje gemaakt met de voordelen van ouder worden. Dus ik dacht, laat ik op mijn verjaardag ook mijn lijstje delen! Dus hier komen de redenen!

 1. Met het jaar word je zekerder
  Zekerder van jezelf, maar ook zekerder van de dingen die je doet. Je twijfelt wat minder en doet dingen gewoon sneller. Althans ik dan!
 2. Je mag weer een feestje vieren
  En hoe leuk is dat? Het leven gaat zo snel voorbij en ik hou nou eenmaal van feestjes vieren. Je verjaardag is bij uitstek een dag dat je een feestje kan vieren.
 3. Je kinderen worden ouder
  jarigDit klinkt misschien wat raar of misschien zelfs negatief, maar ik ben oprecht blij dat mijn kindjes groter worden. Ik weet wel dat ik straks heel erg moet gaan slikken als Milou over ruim een jaar naar school gaat, maar er komt ook een heleboel vrijheid voor terug als gezin en daar kijk ik oprecht naar uit.
 4. Je kan veel beter relativeren
  Ik ben nu dus 38 en zoals veel mensen van 38 heb je inmiddels redelijk wat meegemaakt. De een meer dan de ander natuurlijk, maar hierdoor kan ik echt veel beter bepaalde dingen relativeren. En dan komt er dus ook ruimte om te genieten van kleine dingen.
 5. Je hebt meer rust
  Voor mij geldt dit echt! Vroeger (oma vertelt) wilde ik echt overal bij zijn en had ik echt FOMO (fear of missing out). Inmiddels hoeft dat niet meer zo nodig en zeg ik makkelijker nee als ik er even geen zin in heb.
 6. Je weet steeds beter wat echt belangrijk is
  En je handelt daar dus ook naar. Je steekt dus geen energie meer in mensen waarvan je het niet terugkrijgt en juist meer energie in mensen die belangrijk voor je zijn.
 7. Je kiest wat je lekker vindt en niet wat het goedkoopste is
  Als je in een restaurant gaat eten, dan kies je wat je lekker vindt en neem je niet meer de spaghetti bolognaise omdat die nou eenmaal het goedkoopste is.
 8. Je kan beter koken
  Of als je een beetje geluk heb (zoals ik), kan je man steeds beter koken. De tijd van potten Chicken Tonight met rijst en een gebakken ei als diner is voorbij en door je ervaring weet je inmiddels heel goed wat wel lekker is en wat niet
 9. Goede feestjesjarig
  Er komen feestjes aan van mensen die 40 worden, 10 jaar (of langer) getrouwd zijn of andere jubilea. Of de discotheek van vroeger houdt een reünie (hadden wij laatst ;-)). En omdat je niet meer iedere week zo’n feestje hebt, weet je dit meer te waarderen.
 10. Je mag (meer) geld uitgeven aan de kapper en verzorging salons
  Je man of vriend wil tenslotte toch ook dat je er leuk bij loopt? 😉

En misschien nog wel het allerbelangrijkste… niet iedereen haalt de leeftijd van 38. klinkt heftig, maar zo is het wel. Dan mogen we vieren dat we een jaartje ouder worden toch? Ik vind van wel dus geniet ik van het jarig zijn!

Als je nou niks te doen hebt vandaag, kom gerust even langs 😉


Ben je nog op zoek naar een leuk, uniek romantisch uitje? Ga eens naar Vuurtoreneiland!

Of ga een weekend naar Den Bosch, wat een heerlijke stad!

29 gedachten over “Jarig! – voordelen van ouder worden

Voeg uw reactie toe

 1. Allereerst gefeliciteerd!!!!!

  Wat een mooi en oprecht artikel meid!
  Herkenbaar ook. Ben nu 28 ( juist bijna die beruchte 30 haha ) en merk inderdaad wel dat naar mate je ouder wordt je dingen in een ander opzicht gaat bekijken.

  En inderdaad ouder worden is helemaal niet erg 🙂 Niet iedereen wordt het en daarom moeten we er eigenlijk gewoon van gaan genieten.

  Like

 2. Gefeliciteerd en het is zo waar. Al vind ik ouder worden af en toe oo best eng, het geeft mijn ook rust , ik moet niks meer. Ik ben tevreden met wat ik heb.

  Like

 3. Een mooi en positief verhaal. Ouder worden is niet erg elke leeftijd heeft zijn bekoring. Het is zo jammer dat er steeds minder mensen hun verjaardag vieren. Lekker vieren.

  Like

 4. Ik vond vooral je eet wat je lekker vind en niet wat goedkoopste is een goeie. Kan me herinneren toen ik jong was en mijn verjaardag wilde vieren we regelmatig naar de snackbar gingen.

  Like

 5. Grappig om te zien hoe je er over denkt. Het enige leuke aan jarig zijn vind ik de kaartjes en cadeautjes haha. Dat ouder worden hoeft voor mij niet zo ( hallo grijze haren op je 27e)

  Like

 6. Groot feest is altijd leuk om te geven, ben altijd al zo lang van tevoren bezig om een thema te bedenken. Mooi dat je zo’n positieve lijst hebt weet op te stellen. Maar ondanks dat je nu goed kunt koken, chicken tonight met rijst is ook lekker.

  Like

 7. Wat motiverend om te lezen dat je zelfverzekerder wordt wanneer je ouder wordt 🙂 Heeft het toch voordelen, haha. En dat relativeren is ook zo’n ding; ook heel belangrijk! Echt een superleuk artikel heb je geschreven 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: