Healthy Lifestyle Beach Event – Review

Afgelopen zondag was er een heel leuk event in Zandvoort: het Healthy Lifestyle Beach Event. Georganiseerd door de meiden van Boost Your Health. Zij hebben een mooie website waarin zij over van alles bloggen dat met een gezonde levensstijl te maken heeft. Daarnaast hebben ze ook een aantal leuke gastbloggers in hun bestand staan, waarvan wij (fitfunfab.nl) er één zijn.
Superleuk voor ons om elkaar eens te ontmoeten dus. Wat een gezellige meiden!

Enthousiast
healthyDit jaar organiseerden ze voor het eerst hun eigen healthy event in Zandvoort bij beachclub ‘The Spot’ en wij waren hiervoor uitgenodigd om bij te wonen. En wat was het leuk! In deze blog ga ik je een impressie van het event geven. Hopelijk lukt het me om je te enthousiasmeren, want volgend jaar willen ze dit event weer organiseren. Wellicht leuk om daar heen te gaan?             

healthy
Mijn zussie en ik!

Programma
Omdat Laura dit weekend in Valencia zat, ging ik (Marija) met mijn zus Alice. Zij had er heel veel zin in, want yoga en bootcamp is compleet nieuw voor haar. Ze wil van alles weten over gezonde voeding en een gezonde levensstijl, dus ging zij lekker met mij mee. We kwamen aan in Zandvoort en kregen gelijk een event bandje om. Hiermee konden we een healthyheerlijk healthy sapje pakken (van Soof) en aan alle lessen meedoen die er op het programma stonden. We hebben ons ingeschreven voor yoga en bootcamp. Verder was er een lezing over gezond leven met handige, toepasbare tips (kom ik straks op terug), kon je je inschrijven om te SUPPEN (=Stand Up Paddle, hier waren we net te laat voor… het was vol.) en er was een les van DISQ (de nieuwe mobiele gym, bekend van Wendy van Dijk). Ook waren er leuke kraampjes waar je, geheel in stijl natuurlijk, healthy producten kon kopen.

healthy

healthy
Met Esther van 100%YOGA

Yoga
De yogales werd gegeven door Esther van 100%YOGA. Toevallig heeft zij onlangs met ons haar ochtendritueel gedeeld in onze nieuwe rubriek, dus ik vond het heel leuk om haar eens te ontmoeten. En wat geeft zij een fijne yogales. Heel relaxt, duidelijk, vlot, niet zweverig (al houd ik daar op zijn tijd wel van). De houdingen waren soms best pittig, maar dat hoort bij yoga. Yoga is dus niet alleen maar ontspanning, maar een goede combinatie van ontspanning en inspanning. Zij geeft via haar website ook online yogalessen. Dan kan je dus lekker thuis van haar lesje genieten.

healthy
Aniek van puur-power

Lezing
De lezing over gezond leven werd gegeven door Aniek (van puur-power). Zij heeft op jonge leeftijd haar levensstijl om moeten gooien, omdat ze last had van een zeer hoge bloeddruk. Doordat zij nu gezonder en bewuster leeft, hoeft ze de hele cocktail aan medicijnen die ze in het begin had niet meer te slikken. Hoe bizar is dat! Wat gezond leven dus al voor je kan doen!

Tips
Zij gaf in haar lezing een aantal heel fijne tips die iedereen toe kan passen. Veel tips wisten we al, maar het is fijn ze af en toe nog eens te horen. Ze begon te vertellen met de regel van 3: je kan 3 minuten zonder zuurstof, 3 dagen zonder water en 3 weken zonder voedsel.
* tip 1: als je gezonder wilt leven zul je dus bij het zuurstof moeten beginnen. Haal een paar keer per dag bewust adem met de buikademhaling. Doe dit een paar keer per dag en je lichaam zult meer zuurstof krijgen. Hierdoor krijg je ècht meer energie!
healthy* tip 2: drink voldoende water. Puur water. Doe het liefst aan bulkdrinken: een paar keer per dag een paar glazen. Dit is beter dan heel de dag door kleine slokjes. Bij elk slokje komen er toch steeds bacteriën je lichaam binnen, waardoor je immuunsysteem weer actief wordt. Dit kost energie. Om energie te sparen, is het dus beter om te bulkdrinken.
* tip 3: eet zo puur mogelijk. Veel voedsel lijkt tegenwoordig op voedsel, maar het is niet voedzaam. Denk aan chips, cola, ijs, etc. Verhoog je groente inname.
* tip 4: slaap voldoende. Het aantal uur waarbij je uitgerust wakker wordt, verschilt per mens. Zorg dus dat je op jouw beste tijd naar bed gaat.
* tip 5: sport in de ochtend. Dat is beter dan sporten in de avond. Vanaf ’s middags een uur of 4 maakt je lichaam al melatonine aan. Dit zorgt ervoor dat je slaperig wordt en goed in slaap kan vallen. Op het moment dat je na 16.00 uur gaat sporten, stopt je melatonine aanmaak. Je komt ’s avonds waarschijnlijk nog wel in slaap, maar de vraag is hoe uitgerust je dan wakker wordt. Dit is voor fulltimers natuurlijk onhaalbaar, maar dan zou je dit misschien in het weekend kunnen doen. Op de website van Aniek staan nog meer tips en recepten voor een healthy lifestyle. Zij coacht en geeft ook trainingen en lezingen.

healthyBootcamp
De bootcamples werd gegeven door Carlos Lens. Hij weet wel hoe hij een groep enthousiast moet maken. Als je al een beetje moeite met de oefening had, wist hij je er wel doorheen te praten. Met een lach ga je de les door. Je hebt soms niet eens door dat je aan het sporten bent en het uur vliegt voorbij. Tot en met donderdag zouden we aan hem gaan denken…….

healthy

healthyDISQ
O, wat had ik dit ook graag willen doen! Maar deze training was direct na de bootcamp van Carlos Lens. Ik lag er al behoorlijk af en had niet meer de energie om hier ook nog aan mee te doen. Deze les bewaar ik wel voor een ander keertje. Misschien zijn ze er volgend jaar wel weer bij op het event. Dan ben ik van de partij!

Goodiebag
We sloten de dag af met een leuke goodiebag die we mee naar huis kregen. Hierin zaten allerlei leuke folders en healthy producten in. Heerlijk om thuis uit te pakken en na te genieten van de superleuke –dag!


 

Eerder dit jaar ben ik voor Boost Your Health naar een event van Mister Kitchen geweest. Je weet wel, van die lekkere pindakaasjes met bijzondere smaakjes. Tijdens dit event lanceerden zij hun nieuwe groentespreads. Lees hier de review hierover en wat wij van de groentespreads vinden.

29 gedachten over “Healthy Lifestyle Beach Event – Review

Voeg uw reactie toe

  1. Wat was het een leuke dag. Ik heb alles gegeven. Het was zwaar maar heerlijk om te sporten op het strand. Ook de yoga was verrassend leuk. Esther gaf een leuke en duidelijke les. Voor mij heel fijn als beginner 😀
    Bedankt dat ik mee mog sis 💋

    Like

  2. Wat leuk, ik had er overgelezen dat het was en dan ook leuk om te lezen hoe het geweest is, en dat op het strand, heerlijk. Ik heb vandaag toevallig een artikel over esther ( 100% Yoga ) online staan

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: