Cadeau voor de juf / meester – Column 38

Lieve Marija,
Het einde van het schooljaar nadert. Nog 7 weken en dan is het zomervakantie. Ik heb het idee dat ik Tijn net naar groep 3 heb gebracht en nu gaat ie alweer bijna naar groep 4. Nog een jaar en dan gaat Milou ook.. daar denk ik liever nog maar even niet over na. Eerst dit jaar maar eens afmaken en denken aan een cadeau voor de juf.

Juf
cadeau voor de jufTijn heeft dit jaar echt weer een fantastische juf (gehad). In groep 1 had ie ook al een geweldige juf, maar dit jaar hebben we het weer getroffen. Tijn is ook zo dol op haar en mede dankzij haar heeft hij dit jaar sociaal en emotioneel gezien zoveel sprongen gemaakt. Wat ben ik blij dat hij dit belangrijke jaar zo’n fijne juf heeft.

Cadeau voor de juf
Nu is het natuurlijk een soort van gebruikelijk om de juf of meester iets te geven aan het einde van het jaar. Een cadeau voor de juf dus. Ik vind het altijd zo moeilijk. Je wilt natuurlijk wel iets geven waaruit blijkt dat je heel blij met haar was en ze moet er ook wel iets aan hebben. Dus ik dacht ik ga even inspiratie opdoen bij jou.

Inspiratie
cadeau voor de jufJij kan natuurlijk uit eigen ervaring praten vanuit de juf kant. En vanuit de moeder kant. Het is toch wel gebruikelijk dat je iets geeft? En zo ja, heb je nog een goede tip?

Of misschien beter: wat zijn de leukste dingen die jij ooit hebt gekregen en je bij zijn gebleven? En wat zijn dingen waar je echt niet mee aan hoeft te komen? Laat het ons moeders weten, dan hebben we nog ruim de tijd om een mooi cadeau voor de juf te verzinnen!

Liefs
Laura


Lieve Laura,
Ja, de zomervakantie zit er inderdaad al weer aan te komen. Je bent gewoon al over een cadeau voor de juf aan het nadenken. Wat goed van jou! Je kan er beter maar vroeg mee beginnen… Nou heb ik hier inderdaad wel enige ervaring mee (voor de lezers die het nog niet weten: ik ben ook een juf op een basisschool), dus ik kan je wel wat tips geven wat leuk is om te krijgen als juf. Wil ik er wel nog even bij zeggen dat je niks hóéft te geven. Wil je toch iets geven, dan is een tekening/knutsel ook al leuk (zie tip 1). Als je wel graag een cadeau voor de juf wilt kopen/regelen, lees dan snel verder. Hieronder staan een aantal tips.
Komt-ie (dan hè):

cadeau voor de jufLeuk
1. Zelfgemaakte tekeningen en werkjes zijn altijd het leukste! Je ziet dan dat het kind echt zijn/haar best voor je heeft gedaan.
2. Iets creatiefs met een leuke boodschap. Ik heb zelf een keer een plak hout bij de Action gekocht en erop geschreven: ‘bedankt dat u mij liet groeien’. Deze tekst kan natuurlijk ook op een leuke gieter o.i.d. Hiermee spreek je ook waardering voor de juf uit. Dat is heel fijn om te horen.
3. Een klassencadeau. Het is heel leuk als de hele klas aan iets creatiefs meegewerkt heeft. Daarvoor moet je wel een goede klassenmoeder hebben/zijn die dat taakje op zich neemt. Op deze manier kan de héle klas iets aan de juf geven en voel je je als juf echt gewaardeerd door iedereen. Voor leuke creatieve ideeën kijk je op Pinterest. Dat is (na onze website natuurlijk) mijn leukste internetsite. I love it!
– Een heel leuk klassencadeau dat ik ooit eens kreeg, was een dvd met een dans van alle      kinderen uit de klas. Ik moest toen af en toe even de klas uit en dan namen ze weer een stukje op van het dansje. Iedereen met een leuk hoedje, bloemenkrans of zonnebril op. Tijdens juffendag kregen we dit filmpje te zien. De tranen stonden in mij ogen! Zo gaaf! Als ik nu nog dit nummer hoor (Can’t stop the feeling – Justin Timberlake), denk ik nog altijd aan die klas terug.
cadeau voor de juf – Nog iets leuks dat mijn collega eens gekregen heeft,  was het blad ‘Linda’, maar dan met haar naam erop. De kinderen hadden dus een glossy voor haar gemaakt. Hoe gaaf! Compleet met haar favorieten erin. Dit is denk leuk voor een bovenbouwklas, waarbij de kinderen een stukje voor haar kunnen schrijven.
4. Iets van Rituals is heerlijk, maar ook erg duur! Vraag dan een vriendje uit de klas om daar samen een cadeautje te kopen. Leuk om samen te geven en zo kan je de kosten delen.
5. Iets dat gebruikt kan worden op vakantie. Ik heb een keer een leuke strandtas met hamamdoek en een leuk tijdschrift gekregen. Top! Heel de vakantie plezier van gehad.
cadeau voor de juf6. Chocolaatjes, maar dan wel van een goede chocolaterie. Liever een klein stukje daarvan, dan een doos zeebanket of Merci.

 

 

 

 

Minder leuk
1. Goedkope chocolaatjes.
2. Goedkope douchegelletjes.
3. Bloemen zijn heel mooi, maar niet handig zo vlak voor de vakantie. Dus daarom zet ik ze maar in het lijstje van ‘minder leuk’.

Ik hoop dat je wat aan dit lijstje hebt. Ik zal zelf ook vast eens gaan nadenken over de juf van Thijs en Isabel. Dat is ook een topper en verdient zeker een mooi cadeau van haar kids. Tnx voor de reminder.

Liefs,
Marija


Heb jij nog aanvullende tips wat leuk is om aan de juf te geven? Of ben je misschien zelf ook juf en heb je een keer iets heel leuks gekregen? Zet het maar in de reacties hieronder. Dan hebben anderen er ook wat aan.


Iedere maandag verschijnt er een column op Fit Fun Fab. Iedere week een ander onderwerp wat ons bezighoudt. Vorige week ging het over de eeuwige discussie: schermtijd.

En heb je de column over de bevalling van Kate al gelezen?

En wat dacht je over de ophef over Facebook. Al gelezen?

Of lees de column over liefde op het eerste gezicht. Mooi onderwerp toch?

Bijvoorbeeld de column over het wapenbeleid in Amerika.  Of een wat luchtiger onderwerp zoals de vieze vakantiehuisjes van Landal, Centerparcs en Roompot.

Of lees deze column over het hebben van een telefoonverslaving

16 gedachten over “Cadeau voor de juf / meester – Column 38

Voeg uw reactie toe

 1. Onze oudste zoon gaat voor het eerst naar de basisschool, maar ik wist dit dus helemaal niet…
  ongetwijfeld zal mijn vrouw wel op de hoogte zijn, dus er gaat vast een leuk cadeautje voor de juffen komen. Zo’n cadeau van alle kids lijkt me idd nog het leukste!

  Like

 2. Cadeautje voor de juf, is dat nieuw? Toen ik op de basisschool zat (nog niet eens zo heeeeel erg lang geleden) werd daar niet aan gedaan.

  Persoonlijk vind ik het lijstje met don’ts een beetje vreemd. In mijn ogen mag je een gegeven paard niet in de bek kijken, toch? 😌 Gelukkig duurt het nog even voordat mijn dochtertje naar groep 1 gaat, hihi.

  Like

  1. Een juf kijkt een gegeven paard zeker niet in de bek. Maar joh, mischien heb je wat aan tips in de toekomst. Er staan ook een aantal alternatieven bij. Succes!

   Like

 3. Mij zou je wel weer blijer maken met een bloemetje of plantje ipv een plank hout, maar ik helemaal geen juf haha. Goede tips wel! De basisschooltijd is hier nog niet begonnen, maar altijd fijn om alvast in gedachte te houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: