Middagmens – Het ochtendritueel van….. – Linda

Vandaag heeft Linda haar ochtendritueel voor ons uitgewerkt. Linda is mama van een ondernemende tweeling en is helaas door haar ziekte 100% afgekeurd. Maar ze laat zich niet uit het veld slaan is en is samen met haar zus gaan bloggen. Ze is een echt middagmens en deelt graag haar ochtendritueel. Lees snel verder. 

Vertel eens wat over jezelf. Hoe heet je, hoe oud ben je en wat doe je voor werk?
middagmens
Mijn naam is Linda, ik ben 32 jaar en getrouwd met Bjorn. Samen zijn we ouders van een ondernemende tweeling, Lucas en Eva van 4 jaar. Ik werkte tot 2010 als verzorgende van dementerende ouderen en daarna ben ik helaas 100% afgekeurd door mijn MS en een cyste in mijn hoofd. Sinds 1 januari 2017 blog ik samen met mijn zus voor Lifestyle Mommy’s. Daarnaast heb ik veel hobby’s waar ik van kan genieten zoals kaarten maken, handlettering, werken in m’n bullet journal en leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden.

Hoe laat sta jij op en wat is het eerste dat je dan doet?
Ik sta eerst om 6.00 op om mijn medicatie in te nemen en te ontbijten. Aangezien ik onze artikelen rond 6.00 inplan, heb ik tijdens mijn ontbijt even de tijd om deze te delen via verschillende social media. Vervolgens ga ik, afhankelijk van mijn energie nog eventjes liggen voor de kinderen en mijn man wakker worden.

Ben je een ochtendmens of een avondmens? Met andere woorden: kom je snel of langzaam op gang?
Dat is een hele grappige vraag want eigenlijk ben ik een beetje een midden op de dag mens, een middagmens dus. ’s Ochtends is mijn energielevel ondanks een goede nachtrust erg laag, maar aan het einde van de dag is mijn energie ook redelijk laag. Gelukkig kost bloggen me niet teveel energie, dat scheelt dan weer. Dus om kort antwoord te geven, ik ben een middagmens.

Douche je ’s ochtends of ’s avonds?
In principe douche ik in de ochtend, maar wel pas als de kinderen op school zijn zodat ik de tijd kan nemen. ’s Ochtends was ik me dus eerst even aangezien ik dat toch wel lekker fris vind na het slapen 😉

Heb je een vast ontbijt dat je ’s ochtends altijd maakt? Of varieer je hierin.
middagmens
Elke ochtend eet ik sowieso een snee brood met halvarine en het verdere beleg varieert per keer. De ene periode ben ik compleet verslingerd aan kaas, dan volgt weer een periode van bijvoorbeeld vruchtenhagel. Ik ben wel iemand die het ontbijt het liefst zo snel mogelijk klaar heeft voor zichzelf maar dat is ook vanwege mijn energie denk ik zo.

Hoe lang sta jij ’s ochtends voor de spiegel?
Dat klinkt heel erg, maar ik sta hooguit 3 minuten voor de spiegel op doordeweekse dagen. Even gauw een staart maken en kijken of er geen make-up uitgelopen is en weer door. In de weekenden of tijdens de vakanties kan ik het wel eens rekken tot 10 minuten 😉

Welke producten gebruik jij het liefst voor op je huid?
Aangezien ik regelmatig laag in mijn energie zit heb ik niet een heel beauty ritueel en gebruik ik het liefst zo weinig mogelijk. Van een heerlijke dagcrème, vooral van Nivea of Garnier, kan ik erg genieten trouwens.

Hoe laat staan je kinderen op? Wat moeten ze van jou zelf doen en wat doe jij voor ze?
De tweeling staat om 6.55 op en dan is het even een drukte want zoonlief doet alles graag zelf in een redelijk tempo en dochterlief wil het ook graag zelf doen maar zij heeft wat opstartproblemen 🙂 Haar bed is soms toch wel moeilijk om te verlaten lijkt het. Regelmatig komt mijn moeder me helpen dus zij zorgt dan nog voor een mooie Elsa-vlecht bij Eva.

Ontbijten jullie aan tafel of voor de tv?
Wij eten aan de eettafel, gezellig zo samen. Voorheen aten we wel voor de tv maar dat vond ik helemaal niets. Zo gaat het een stuk sneller zonder afleiding van de tv en je hebt nog een moment samen aan het begin van de dag.

Hoe laat ga je de deur uit? En waar ga je dan naartoe?
Op maandagen en donderdagen ga ik zodra de kinderen op school zijn boodschappen doen. De maandagochtend ga ik meestal gezellig bij mijn zus op de koffie om zo nog met mijn nichtje Tess (bijna 2) en neefje Sem (een paar weekjes oud) te knuffelen.

Neem je nog lunch en/of tussendoortjes mee voor die dag?
Nee, omdat onze tweeling nog geen continu rooster heeft komen ze voor de lunch naar huis, ik werk immers toch niet. Ik zorg dus altijd dat ik zelf al gegeten heb voor ik ze uit school ga halen en dat hun lunch klaar staat zodat ze thuis meteen kunnen beginnen. Als het goed is komt er over een tijdje een continurooster, dus ik lees graag tips voor lekkere en vooral ook makkelijke tussendoortjes en andere recepten van anderen die ik snel klaar kan maken maar wel heerlijk zijn.

Tot slot: heb je nog tips voor anderen?
Ik zet ’s avonds altijd al een groot deel klaar voor het ontbijt, dat scheelt me in de ochtend tijdens het spitsuur namelijk al veel gesjouw. Ook leg ik voor de kinderen alvast hun kleding klaar zodat ik dat ’s morgens niet meer uit hoef te zoeken.


Bedankt Linda voor een kijkje in jouw ochtendritueel. En een middagmens kan natuurlijk ook 😉 Benieuwd naar de blog van Linda? Klik hier. 
Heb je ook de ochtendrituelen van Laura en Marija al gelezen?

Lijkt het jou ook leuk om hier met jouw verhaal te staan? Ben jij ook een echt middagmens of juist een ochtendmens? Mail ons via contact@fitfunfab.nl en wij nemen contact met je op!

14 gedachten over “Middagmens – Het ochtendritueel van….. – Linda

Voeg uw reactie toe

  1. Leuk om het ochtendritueel van anderen te lezen. En het is best wel herkenbaar wat Linda verteld. Ik ben zelf ook afgekeurd (vanwege schade aan rugzenuw) en heb daardoor vaak ook wat extra hulp nodig bij het opstarten van de dag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: