Bucketlist – Wat wil jij nog doen? – Column 36

Lieve Laura,
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb er een. Een bucketlist. Een soort lijstje in mijn hoofd. Wat wil ik ooit nog gaan doen in mijn leven? Sommige dingen probeer ik te doen wanneer het kan, maar ik bewaar er ook een aantal voor later (als ik groot ben….).

bucketlistBoekje
Mijn bucketlist is ooit begonnen toen ik het boekje ‘101 things to do before you die’ kreeg. Hierin staan dus (ja, je zou het niet zeggen) 101 dingen die je ooit een keer gedaan moet hebben voordat je dood gaat. De een is wat extremer dan de ander, maar over het algemeen staan er wel leuke dingen in, waar je zelf niet op zou komen. Toen ik het boekje kreeg nam ik me voor om in ieder geval elke vakantie iets uit het boekje te doen. Dat geeft je vakantie net wat meer thrill en hoe leuk is het om weer wat af te vinken?!

Lijstje
Om je een indruk te geven wat er zoal in staat, zal ik hier een aantal dingen noemen:
– See a spaceshuttle
– Sky dive
– Stormchase a tornado
– Swim with a shark, whale, dolphin, tropical fish
Meet your idol
– Do a runner from a fancy restaurant
– Run a marathon
– Skinnydip at midnight
– Spend Christmas on the beach
– Drink a vitange wine
– Drive a car at topspeed
– Milk a cow
bucketlistEn zo kan ik nog wel even doorgaan, want er staan er dus 101 in. Een groot aantal heb ik al kunnen afstrepen, maar ook een groot aantal ga ik echt nooit doen. Een marathon lopen? No way! Zwemmen in een kooi bij een haai? Ik denk dat ik dat echt niet meer durf….
Maar dat wijntje zie ik bijvoorbeeld nog wel zitten. En laat ik nou toevallig een wijntje uit ons geboortejaar in huis hebben. Zullen we deze samen opdrinken, Lau?

Bucketlist
Nou is zo’n boekje best leuk, maar ik richt graag zelf mijn leven in en heb dus ook zelf nog ideeën over wat ik ooit nog wil doen. Mijn persoonlijke bucketlist.

 • Op nummer één staat een tripje naar IJsland. Dat lijkt me toch zó’n gaaf en bijzonder land!
 • En ik wil naar Rome. Daar ben ik ooit al eens geweest en vond dat een heel mooie stad. Daar wil ik naar terug!
 • Verder zou ik ooit fotoshoots willen geven. Maar ik zou ook op een andere manier creatief bezig willen zijn: een meubelstuk maken/opknappen en schilderen (dat bewaar ik voor als ik ècht oud ben).
 • Ik zou wel willen leren blind te typen.
 • Ik zou wel een goede wijncursus willen doen: alle wijn- en druivensoorten goed leren kennen.
 • Ik wil met een camper door Scandinavië en Canada reizen.
 • Ik zou ooit nog wel eens zo’n toffe reis als vorig jaar naar Nieuw Zeeland willen maken. Weer voor een lange tijd met mijn man en kids op reis! Dan wil ik graag naar Zuid Amerika.

bucketlist

O, ik kan nog wel even doorgaan, maar dat doe ik maar niet. Ik kom nu al tijd tekort met alles wat ik nog wil doen. Eerst dit lijstje maar eens afwerken…. En dat is een meerjarenplan. Heerlijk om al die plannen te maken! Heb jij ook een bucketlist? Of leef je op de bonnefooi en zie je wel hoe het komt.

Liefs,
Marija


Lieve Marija,

Wanneer kan je om die fles wijn open te maken? Ik maak mijn agenda leeg 😉

Go with the flow
Maar een bucketlist, ik heb er eigenlijk geen 1. Althans niet op papier. Natuurlijk heb ik in mijn hoofd wel dingen die ik ooit wil doen, maar ik ben meer een ‘go with the flow’ persoon denk ik. Ik vind mijn leven eigenlijk nu al heel leuk en ik ben niet zo van de extreme dingen. Snel tevreden hè 😉

Lijstje
Maar ik heb natuurlijk dingen in mijn hoofd zitten die ik ooit nog wil doen.

 • Ooit wil ik mijn kinderen meenemen op safari in Zuid – Afrika in het Krugerpark. Wij hebben dit op huwelijksreis gedaan en hebben elkaar toen beloofd dat als we ooit kinderen mogen krijgen, we ze hier mee naartoe nemen.
 • Die wijncursus heb ik ook hoog op mijn lijstje staan, misschien kunnen we dit samen doen 😉
 • bucketlistMe laten omscholen naar iets maatschappelijks. Liefst iets in de richting van psychologie.
 • Een hele toffe interieur architect inhuren die mijn hele huis gaat restylen. En dan niet met allemaal dure items, maar juist met hele unieke items en een fantastische sfeer creëren in huis.
 • Een groot feest of diner geven met alle mensen die ik lief heb voor ons huwelijksjubileum
 • De Nijmeegse vierdaagse lopen. Dat lijkt me zo’n tof evenement. Mijn vader heeft hem ook 3 keer gelopen, dus zou tof zijn als ik dit ook nog ooit ga doen.
 • Samen met mijn man naar New York
 • In een restaurant alles van de kaart bestellen zodat je alles kan proeven.

Ok, toch nog wel veel… misschien moet ik het eens opschrijven… oh wacht, dat heb ik net gedaan 😉

Liefs,
Laura

 


Iedere maandag verschijnt er een column op Fit Fun Fab. Iedere week een ander onderwerp wat ons bezighoudt. Vorige week ging het over de nieuwe spelshow van de wall.

Of lees hier de column over de bevalling van Kate.

En wat dacht je over de ophef over Facebook. Al gelezen?

Of lees de column over liefde op het eerste gezicht. Mooi onderwerp toch?

Bijvoorbeeld de column over het wapenbeleid in Amerika.  Of een wat luchtiger onderwerp zoals de vieze vakantiehuisjes van Landal, Centerparcs en Roompot.

Of lees deze column over het hebben van een telefoonverslaving

 

22 gedachten over “Bucketlist – Wat wil jij nog doen? – Column 36

Voeg uw reactie toe

 1. Ik heb veel gereisd waaronder 7 maanden met mijn gezin met een camper door Amerika en Canada en alleen als backpacker een jaar door Australië, dit zijn dingen waarmee ik zo blij ben dat ik het heb gedaan. Natuurlijk is er nog genoeg wat ik graag zou willen. Uit het lijstje zijn er een aantal die ik heb gedaan (als backpacker), ik zeg alleen niet welke haha 🙂

  Like

 2. Ik maak bewust geen bucketlist, omdat ik weet dat mijn gezondheid heel onvoorspelbaar is. Dan kan ik ook niet teleurgesteld worden. Al lijkt het me wel leuk om eens door dat boekje te bladeren wat voor dingen er allemaal in staan 😉

  Like

 3. Ooit begonnen met een bucketlist. Daar zette ik allemaal dingen op via zo’n boekje die gewoon echt niet bij mij pasten, maar gewoon leuk waren om te kunnen zeggen dat je het hebt “gedaan”. Nu gewoon op de bonnefooi dingen doen die ik leuk vind. Zo gingen we in februari onverwachts ineens naar Marrakech en zo gaan we ook aankomende zomer onze vakantie invullen. Heerlijk!

  Like

  1. Dat is toch ook heel gaaf! Je moet vooral doen waar je happy van wordt. Dat is voor iedereen anders. Veel plezier alvast voor de zomervakantie!

   Like

 4. Ik ben eigenlijk niet zo bezig met een bucketlist omdat er momenteel te veel gaande is in mijn leven. Zou ik eigenlijk wel moeten doen! Bij jou staan er gave dingen op.

  Like

  1. Het is altijd fijn om dromen te hebben. Ook voor over een aantal jaar. Ooit komt je leven vast weer in wat rustiger vaarwater. Dan kan je dit soort dingen gaan ondernemen. Veel pelzier alvast!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: