Yoga – Het ochtendritueel van….. – Esther

Vandaag heeft Esther haar ochtendritueel voor ons uitgewerkt. Esther heeft als passie yoga en heeft daar haar werk van weten te maken. Hoe fijn is dat! Benieuwd naar hoe zij haar ochtend start? Lees snel verder…

ochtendritueel

Vertel eens wat over jezelf. Hoe heet je, hoe oud ben je en wat doe je voor werk?
Ik ben Esther Schippers, 37 jaar en ben ondernemer. Ik heb van mijn passie, yoga, mijn werk gemaakt. Via mijn bedrijf 100%YOGA helpen wij particulieren bij het krijgen en behouden van een gezonde levensstijl. Bedrijven assisteren wij bij de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten met als bonus een maximalisatie van het bedrijfsresultaat. Ik maak lange dagen, maar omdat ik doe wat ik echt leuk vind, krijg ik er ook energie van. Daarnaast heb ik een zwak voor het vergaren van kennis en lees veel nuttige (én nutteloze) feiten. Voor meer info over wat ik doe, follow me on LinkedIn, Facebook of Insta.

Hoe laat sta jij op en wat is het eerste dat je dan doet?
Tussen 05.30-06.00 uur en het eerste wat ik doe is uitrekken en dan de zonnegroet en mediteren. En ja, soms snooze ik echt nog wel één keer (of 2,3).

ochtendritueelBen je een ochtendmens of een avondmens? Met andere woorden: kom je snel of langzaam op gang?
Ik ben een avondmens en daarom start ik de dag graag op het gemak. Na de zonnegroet en meditatie, neem ik een douche om daarna in alle rust te ontbijten. De rustige opstart helpt mij de dag energiek door te komen.

Douche je ’s ochtends of ’s avonds?
Iedere ochtend en soms ’s avonds. Als het een drukke dag is geweest, vind ik het heerlijk om ’s avonds te douchen en helpt mij om lekker te kunnen slapen.

Heb je een vast ontbijt dat je ’s ochtends altijd maakt? Of varieer je hierin.
Ik begin altijd met een glas warm water met citroen. Gevolgd door een glas groene thee. Meestal eet ik havermout met noten en soja yoghurt. Maar soms wissel ik dat af met een fruit ontbijt of crackers met hummus of pindakaas. Op dagen dat ik mega trek heb in de ochtend bak ik een omelet of kook een ei.

Hoe lang sta jij ’s ochtends voor de spiegel?
Binnen 10 minuten ben ik klaar. Ik verzorg mijn gezicht met een multi active toner (hydratatie spray) en active most (dagcreme) van dermalogica. En smeer iedere dag mijn lichaam in met olie. Qua make-up gebruik ik een beetje mascara en eyeliner. Om de dag was ik mijn haar en dan sta dan wat langer voor de spiegel, want de haardos moet natuurlijk wel gedroogd worden voordat de dag kan beginnen. Als je haar maar goed zit  😉

Welke producten gebruik jij het liefst voor op je huid?
Ik gebruik Dermalogica voor mijn gezicht en de oliën van Kneipp om mijn lichaam in te smeren.

Hoe laat staan je kinderen op? Wat moeten ze van jou zelf doen en wat doe jij voor ze?
Ik heb geen kinderen.

Ontbijten jullie aan tafel of voor de tv?
Iedere maaltijd wordt aan tafel gegeten.

Hoe laat ga je de deur uit? En waar ga je dan naartoe?
Dat wisselt. Op sommige dagen vertrek ik voor 07.00 uur i.v.m. het geven van les yoga bij een bedrijf en andere dagen zijn afhankelijk van de afspraken die ik heb. 100% YOGA is actief in geheel Nederland, dus maak regelmatig veel kilometers op een dag. Geen dag is hetzelfde en daarom hecht ik veel waarde aan mijn ochtendritueel. Die routine geeft mij rust en energie om de dag aan te kunnen.

Neem je nog lunch en/of tussendoortjes mee voor die dag?
Als ik op pad ben gaat er altijd eten mee, want door mijn lactose allergie kan ik niet alles eten. Vaak gaat er fruit, noten en/of een dadelreep mee. En altijd water.

Tot slot: heb je nog tips voor anderen?
Sta iedere dag iets eerder op en gun jezelf een moment van rust voordat de dag begint. Dat geeft echt energie en helpt je alle ballen met meer gemak hoog houden.


Bedankt Esther voor een kijkje in jouw ochtendritueel. 
Heb je ook de ochtendrituelen van Laura en Marija al gezien? Ook leuk om te lezen!
Lijkt het jou ook leuk om hier met jouw verhaal te staan? Mail ons en wij sturen je het invulformulier toe.

20 gedachten over “Yoga – Het ochtendritueel van….. – Esther

Voeg uw reactie toe

    1. Dat is ook knap! En vaak ben je dan op je wakkerst (is dat een woord?), toch?. Blijf je nog snoozen, dan word het opstaan steeds moeilijker.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: