Soep – Gegrilde paprikasoep met wortel – Recept

Een soep, dat is toch wel de makkelijkste manier om veel groente binnen te krijgen. Ook bij kinderen gaat dit er vaak goed in. En ze hebben niet eens door dat ze zóveel groente eten.

soep
Groente zoals ik ze het liefste eet: gegrild!

Gegrilde groente
Vandaag heb ik weer een lekker soepje gemaakt, waarvan ik graag met jullie het recept wil delen. Het is namelijk erg lekker, supergezond èn makkelijk te maken. Eigenlijk is het niet echt een soepje om eventjes snel na je werkdag te maken, want het kost best wat tijd om groentes te grillen.

Ingrediënten
* ongeveer 5 grote paprika’s
* 6 worteltjes
* 3 aardappeltjes
* ui en knoflook
* bouillonblokjes
* water
* olijfolie
* peper (optioneel)

soepSnijd eerst de paprika’s in grove repen en gril ze in de grillpan. Je kan ze ook in de oven grillen. Dan duurt het wat langer, maar heb je er minder omkijken naar. Doe de gegrilde paprika’s in een aparte schaal en zet even weg.
Schil de wortelen en de aardappels en snijd ze in stukjes.
Pel een ui en snijd dit halve ringen. De knoflook kan je ook alvast pellen en in stukjes snijden (dit kan je grof laten, later wordt het toch met de staafmixer mee gepureerd).

soep

Aan de slag
Doe een flinke scheut olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uienringen en de knoflook. Vervolgens voeg je de aardappelstukjes toe en bak je dit ook even mee.

Dan blus je het geheel af met een ruime liter (kokend) water. Hier gaan de bouillonblokjes ook alvast bij. Laat de aardappeltjes even koken en doe dan niet lang daarna de worteltjes erbij.

Prik af en toe even met een vork in de aardppeltjes om te kijken of ze al gaar zijn. Ze moeten wel zacht zijn, maar hoeven niet uit elkaar te vallen. De gegrilde groentes doe je er als laatste bij, die koken maar kort mee.

soep
Isabel vond het ook een héérlijk soepje!

Dan zet je het vuur uit, pak je de staafmixer en pureer je het geheel tot een gladde massa. Als het goed is, is de soep nu lekker dik. Houd je hier niet van? Dan doe je er nog wat kokend water bij.
Breng eventueel op smaak met wat peper, doe er een lekker kloddertje creme fraiche in (of de slanke variant hiervan: kwark) en je soepje is klaar.

Bon apetit!

Tip
Maak wat extra en bewaar dat voor de lunch voor morgen of vries het in voor een andere keer. Zo kan je er nog een keer van genieten.


Ben jij net zo’n soep lover als wij? Probeer dan ook eens deze lekker soep met linzen, tomaat en paprika.

Bij een soep hoort natuurlijk een lekker broodje of bladerdeeghapje. Lekker voor als je een paar eters krijgt. Zo kun je een gezonde soep en een lekkere

En wat dacht je van ons recept van paella? Heerlijk! Het brengt je echt even naar de zon.

23 gedachten over “Soep – Gegrilde paprikasoep met wortel – Recept

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑