The Wall – win tonnen of niks – Column 35

Lieve Marija,
Je kent vast wel de TV programma’s waarin je veel geld kunt winnen zoals Miljoenenjacht (met de koffertjes) of zoals vroeger de Staatsloterijshow waarin je geloof ik € 100.000 gulden kon winnen. Mega veel geld natuurlijk. Nu is er een nieuwe show op TV, en die heet The Wall.

The Wall
The Wall is dus een TV show waarin je naar huis kunt gaan met miljoenen of met helemaal niks. Je speelt het spel met z’n 2-en onafhankelijk van elkaar. 1 speler zit helemaal alleen in een kamertje en beantwoordt multiple choice vragen. De andere speler raadt of de vragen goed of fout worden beantwoord. Aan de hand daarvan mag diegene ballen van een hele grote muur spelen die dan in een koker terecht komen met geldbedragen wisselend van 1 euro tot een paar ton. Is natuurlijk puur geluk waarin de bal terecht gaat komen.

Gegarandeerd bedrag
the wallTot zover mijn heldere uitleg over The Wall 😉 Voor meer info klik hier. De conclusie is in ieder geval dat de speler in de studio met de ballen door de goede of verkeerde antwoorden van de partner een bepaald bedrag kan winnen. En dat kan heel erg oplopen. Diegene in het kamertje krijgt hier alleen niks van mee en weet alleen de vragen die hij of zij heeft beantwoord. Aan het einde van die vragen krijg hij een aanbod van de bank om een gegarandeerd bedrag aan te nemen zonder dat hij of zij weet wat de kandidaat in de studio bij elkaar heeft gespeeld. En dat bedrag vervalt dan. Is natuurlijk en lastige beslissing, want het kan serieus gaan om een miljoen euro, maar het kan ook helemaal niks zijn. Afgelopen zondag zapte ik er dus langs toen het bijna afgelopen was en bleef ik hangen. Het ging om vader en zoon. Zoon speelde het spel met de ballen in de studio en vader zat in een afgeschermde kamer en beantwoordde de vragen. Ik zag dat de zoon in de studio 0 euro had gewonnen. En zijn vader (die dit dus niet wist) kreeg een gegarandeerd bedrag van ongeveer €72.000 als hij het contract zou ondertekenen. Uiteindelijk heeft hij de keuze gemaakt om het contract te verscheuren en toen kwamen vader en zoon met elkaar in contact om elkaar het nieuws te vertellen. Nog steeds niet wetende wat de ander had besloten of bij elkaar gespeeld, vertelden zijn elkaar het nieuws.

Geluk
the wallVader mocht eerst en gaf als argument aan dat hij dit keer eens voor een klapper wilde gaan en dat ze hopelijk het geluk in The Wall aan hun kant zouden hebben. Zoon moest daarna vertellen dat het geluk niet aan hun zijde was en dat ze naar huis gingen met helemaal niks. En wat er daarna gebeurde, vond ik dus heel aandoenlijk. Ze knuffelden elkaar en zeiden eerlijk dat ze het jammer vonden, maar dat ze er geen nacht slechter door zouden slapen. Al geloof ik dit natuurlijk niet helemaal, ik vind het fijn dat de liefde naar boven kwam en dit Thank God belangrijker was dan het geld.

Psychologisch
the wall
Tijdens mijn studie Commerciële Economie heb ik ook een aantal vakken gevolgd van de studie Psychologie in Leiden. Ik vond dit fascinerend. Eigenlijk heb ik altijd nog spijt dat ik hier niks meer mee heb gedaan (wat niet is kan nog komen :)). Maar daarom fascineert me dit misschien ook zo. Want dit doet natuurlijk wat met je. En eigenlijk vind ik het dus vreselijk dat je altijd voor meer wilt gaan. Als je ook € 72.000 op een presenteerblaadje kan krijgen. Ben je daar dan niet tevreden mee? Hetzelfde geldt voor dat spel met die koffertjes. Dan krijgen mensen soms een bod van de bank voor meer dan € 150.000 en dan accepteren ze dit nog steeds niet omdat ze misschien ook € 250.000 kunnen winnen. 

Ik zou echt een slechte zijn in dit soort spelletjes. Ik zou bij het eerst bod al accepteren denk ik en voor de zekerheid gaan. Of niet? Dat is natuurlijk altijd de vraag en het interessant eraan, je weet het pas als je echt meedoet.

Hoe zou jij reageren denk je? Ga je ook juist gokken? Of speel je op safe?

 

Liefs,
Laura


Lieve Laura,

Wat een goede speluitleg heb jij gegeven! Ik heb het programma the wall zelf nog niet eerder gezien, maar ik snap nu wel goed hoe het werkt en waar het om draait.

Hebzucht
Zelf zit ik bij het koffertjesspel ook altijd met verbazing te kijken naar welke bedragen mensen wegzetten en niet accepteren. Dat is dus wat geld met je doet! Het zorgt ervoor dat je steeds maar meer en meer wilt. Hebzucht noem je dat toch? Een van de zeven hoofdzonden…..

the wall

Happy
Zelf heb ik denk ik niet zo’n last van dit kwaaltje. Ik ben namelijk erg gelukkig met wat ik heb. Alles wat daarbij komt is dan mooi meegenomen. Ik denk dat als ik aan zo’n spelshow mee zou doen, ik heel snel ook op safe zou gaan. Ik denk dat als je aan zo’n show meedoet, je niet te veel naar je verstand moet luisteren.

Hoofd
Je verstand is een stemmetje in je hoofd, die je soms heel goede adviezen kan geven. Daar luister je soms naar en neem je op basis daarvan een beslissing. Maar soms is het beter om niet te veel naar dat stemmetje te luisteren. Als je op dat moment ook naar je gevoel zou luisteren, zou dit je vertellen dat €72.000 euro meer dan genoeg geld is. Bedenk je eens wat je daar allemaal mee kan doen!

Dus Lautje, ik denk dat ik ook op safe zou gaan. Als wij samen aan zo’n show mee zouden doen, zouden we niet ver komen denk ik. Haha!


Liefs,
Marija


Iedere maandag verschijnt er een column op Fit Fun Fab. Iedere week een ander onderwerp wat ons bezighoudt. Vorige week ging het over de bevalling van Kate al gelezen?

En wat dacht je over de ophef over Facebook. Al gelezen?

Of lees de column over liefde op het eerste gezicht. Mooi onderwerp toch?

Bijvoorbeeld de column over het wapenbeleid in Amerika.  Of een wat luchtiger onderwerp zoals de vieze vakantiehuisjes van Landal, Centerparcs en Roompot.

Of lees deze column over het hebben van een telefoonverslaving

38 gedachten over “The Wall – win tonnen of niks – Column 35

Voeg uw reactie toe

 1. Ik heb het ook voorbij zien komen! Ik zou echt té zenuwachtig worden ervan haha! Ik raak al helemaal gestrest als ik in het casino met 10 euro speel op de roulette apparaten 😛

  Like

 2. Eerlijk gezegd zou ik niet weten waar ik voor zou gaan. Over het algemeen speel ik wel op save, maar ik hou zo nu en dan ook wel van een risico nemen. En als ik denk dat mijn kansen hoog liggen zou ik toch wel de gok wagen denk ik.

  Like

 3. Ligt eraan, met wie je speelt,denk ik. Als ik met Laura zou spelen, zou ik gaan gokken , want Laura is van huis uit al een gokker en ook een zekerheidje en ik hou ook van gokken en met Marija zou ik op SAFE spelen

  Like

 4. Ik denk dat ik uiteindelijk op safe zou gaan. Maar ik snap wel dat mensen misschien denken dat het loont om net nog een stapje verder te gaan….

  Like

 5. Ik heb het vorige week toevallig ook voor het eerst gezien en ook maar een stukje. Het zag er wel spannend uit, maar heb altijd zo’n hekel aan die eeuwenlange reclames tussendoor. Ik denk dat ik het de volgende keer misschien een keer opneem om te zien of het echt iets is.

  Like

 6. Ik zie zo’n progamma’s niet omdat ik er te veel stress van krijg (ook van andere finales) persoonlijk zou ik voor de eerste keuze gaan want ik weet dat ik van de stress domme fouten zou maken.

  Like

 7. Ik ken het niet

  maar ik ben in zulke dingen ook eerder voor de veilige optie…
  Trouwens met dat bedrag zou mijn huis afbetaald zijn, lol, laat maar komen! 😉

  Like

 8. Ik denk het ook vaak hoor bij zulke spellen, wanneer is het nou genoeg? Mensen worden vaak verblind door de getallen terwijl ik met veel minder, voor mijn gevoel, veel gelukkiger zal zijn!

  Like

 9. Ik ken het programma niet, kijk ook amper televisie ; ) Ik ben niet gevoelig voor het grote geld, wel voor het bereikbare van iets meer dus zou op safe spelen!

  Like

 10. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar wat zenuwslopend. Ik weet niet wat ik zou doen. Bij Miljoenenjacht zit ik ook schreeuwend op de bank als iemand nee zegt tegen belachelijk veel geld. Maar wie weet ben ik net zo hebzuchtig als ik daar sta.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: