Dadelballetjes- Lekker voor bij de koffie – Recept

Heb je binnenkort mensen op de koffie en wil je iets homemade op tafel zetten? Ik heb hier iets super lekkers voor je en het is ook heel makkelijk om te maken: dadelballetjes. Een dadel is een vrucht en is 1 van mijn favoriete. En dadels zijn ook goed te gebruiken bij het maken van allerlei lekkernijen. Bijvoorbeeld dus deze dadelballetjes.

dadelballetjes

Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor ongeveer 15 dadelballetjes
– 150 gram dadels (Medjouls)
– 1 eetl. rauwe cacao
– 50 gram gehakte pecannootjes (onbewerkt)
– kokosrasp

dadelballetjesMedjoulsdadels zijn echt de allerlekkerste! Ze zijn heerlijk zoet en lekker zacht. Bij de AH kan je een klein schaaltje kopen van 10 stuks. Dit is ongeveer 150 gram.

 

 

Aan de slag
– Ontpit de dadels en doe ze in een keukenmachine.
– Mix het tot het een dikke, gladde massa wordt. Heb je (net als ik) geen keukenmachine, dan hak je ze gewoon in een kommetje fijn met twee scherpe mesjes.
– Ondertussen hak je de pecan nootjes fijn.
– Voeg de cacao toe aan de dadelmassa. Doe het beetje voor beetje, zodat de cacao goed over alles verdeeld wordt. Tussendoor kun je natuurlijk even proeven of je vindt dat er genoeg cacao doorheen zit.
– Voeg vervolgens de gehakte nootjes toe en mix dit ook goed door elkaar.

Balletjes
Als alles goed door elkaar gemixt is, kan je met (schone) handen kleine balletjes gaan rollen. Sommige dadelballetjes heb ik door de kokosrasp gehaald, zodat je twee soorten op je schaaltje hebt liggen. Leg de balletjes dan in gezellig kleine mini muffinvormpjes en serveer bijvoorbeeld op een leuke etagère.

dadelballetjes

Variëren
Je kunt met deze balletjes natuurlijk ook eindeloos variëren. Je kunt er bijvoorbeeld wat vanillepoeder bij doen. Of gehakte gojibessen. Je zou de pecan nootjes weg kunnen laten in de dadelmix en de balletjes hier dan later doorheen rollen. Of door de cacao rollen, zodat je een nog betere chocolade boost krijgt. Zo heb je nog meer variatie op je schaaltje liggen.

Maak er maar wat leuks van! Bij mij waren de dadelballetjes echt een succes. Ik moest er snel bij zijn om zelf ook nog een balletje te bemachtigen. Goed teken toch?


Heb je onze recepten van de bladerdeeg borrelhapjes al gezien? Ideaal voor als je mensen over de vloer krijgt. Of maak je voor je gasten liever een pan soep? Kijk dan hier.

Wat zet jij graag op tafel als je visite krijgt?

41 gedachten over “Dadelballetjes- Lekker voor bij de koffie – Recept

Voeg uw reactie toe

    1. Het ziet er inderdaad feestelijk uit! En deze balletjes zijn wat minder stroperig dan gewone dadels. Misschien dat je ze zo wel lekker vindt.

      Like

    1. Dadels zo eten vind ik ook heel lekker! Deze balletjes geven de dadel net even een andere twist. En de kokosrasp is door van alles te vervangen natuurlijk. Succes met maken!

      Like

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑