Ochtendhumeur? – Het ochtendritueel van…. – Laura

Vandaag mag ik (Laura) ‘het ochtendritueel’ invullen. En ik kan je nu al verklappen… het is een heel ander ochtendritueel dan Marija…  Ben ik een echt ochtendmens? Heb ik een ochtendhumeur… heb ik dat of niet? Lees snel verder!

Vertel eens wat over jezelf. Hoe heet je, hoe oud ben je en wat doe je voor werk?
Ik ben Laura en ik ben nog 2 maandjes 37 jaar. Dan komt er weer een jaartje bij op de teller 😉 Ik werk 3 dagen in de week bij een online / mobiel marketingbureau. De andere dagen geniet (meestal dan) ik van mijn peuterdochter en doe ik leuke dingen met vriendinnen.

Hoe laat sta jij op en wat is het eerste dat je dan doet?
ochtendhumeur
Het liefste sta ik ‘iets’ later op dan dat ik nu doe… ik moet altijd even op gang komen en als de wekker gaat denk ik bijna altijd…. NEEEEEE, NIET NU AL! Het eerste wat ik dan eigenlijk doe, is me nog eens omdraaien 😉 Anders komt het niet goed met dat ochtendhumeur.

Ben je een ochtendmens of een avondmens? Met andere woorden: kom je snel of langzaam op gang?
Ik weet het niet zo goed…Ik hou niet heel erg van opstaan en vroeg opstaan, maar als ik eenmaal op ben, dan vind ik de ochtend altijd wel heel fijn. Maar na het eerste uur dat ik wakker ben, even over dat ochtendhumeur heen stappen. Ik kom dus langzaam op gang, maar als ik over dat kritieke punt ben, komt het goed! In de ochtend heb ik wel altijd de meeste energie.

Douche je ’s ochtends of ’s avonds?
ochtendhumeur
Allebei! Niet iedere dag, maar vaak wel… Ik weet dat het niet goed is voor je huid en probeer dan ook niet te lang te douchen. In ieder geval douche ik altijd in de ochtend, vind ik een fris idee, maar als het heel koud is, douche ik ook altijd nog in de avond, een beetje warm worden. Of in de zomer als ik onder de zonnebrand zit.

Heb je een vast ontbijt dat je ’s ochtends altijd maakt? Of varieer je hierin.
Ik heb 2 lievelingsontbijtjes. In de winter is het mijn baked oats. Havermout in een kommetje uit de oven (smaak en structuur is zo anders dan uit het pannetje!) en in de zomer is dat mijn overnight oats. Ik ben wel heel precies in de afmetingen van de havermout en de amandelmelk 🙂 Ik doe daar altijd wat fruit bij. Naast de gezonde havermout ontbijtjes, ben ik ook gek op broodjes uit de oven met extra pure hagelslag!

Hoe lang sta jij ’s ochtends voor de spiegel?
Ongeveer 10 tot 15 minuten. Dat mag wel wat langer als ik alle beautyblogs mag geloven…

Welke producten gebruik jij het liefst voor op je huid?
Ik heb hier dus geen favo producten in. Ik moet echt eens op les bij wat beauty goeroe’s. Ik gebruik altijd een dagcrème en een nachtcrème, maar altijd een ander merk.

Hoe laat staan je kinderen op? Wat moeten ze van jou zelf doen en wat doe jij voor ze?
ochtendhumeur
Voor 7 uur mag niemand er uit. Dan vind ik het nog nacht.. haha. Tijn kan inmiddels klok kijken, dus dat gaat helemaal goed alleen Milou denkt daar weleens anders over. Maar ik leg haar altijd terug totdat het 7 uur is. Voor Tijn leg ik altijd alles klaar en hij kleedt zichzelf aan. Milou wil dat het liefste ook (zelf doen, zelf doen, zelf doen), maar aangezien zij pas 2 is, doe ik het voor haar 😉

Ontbijten jullie aan tafel of voor de tv?
We ontbijten altijd aan tafel.

Hoe laat ga je de deur uit? En waar ga je dan naartoe?
Op werkdagen vertrek ik tussen 8 uur en half 9. Hangt er vanaf of ik de kindjes wegbreng of niet. Dan fiets ik lekker naar mijn werk. Op dagen dat ik vrij ben, doen we het lekker rustig aan. Tijn zit gelukkig om de hoek op school.

Neem je nog lunch en/of tussendoortjes mee voor die dag?
Ik neem nooit lunch of tussendoortjes mee eigenlijk. Ik lunch op mijn werk en tussendoortjes eet ik niet zoveel.

Tot slot: heb je nog tips voor anderen?
Zorg dat je kinderen aan de overnight oats gaan 😉 Dat scheelt zoveel tijd. In de avond ontbijtje klaar maken en ’s ochtends uit de koelkast halen! En als je kids hebt die vroeg wakker worden, blijf volhouden! Als je ze vaak genoeg terug legt en pas om 7 uur eruit haalt, wennen ze er echt aan. Of laat ze gewoon zien dat je het eerste uur niet op je best bent en een ochtendhumeur kan hebben 😉


Lijkt het je leuk om jouw ochtendritueel met ons te delen? Heb jij een ochtendhumeur of juist niet? Meld je aan via onze website of stuur een mail naar contact@fitfunfab.nl. Leuk om je verhaal terug te lezen in ‘het ochtendritueel van..’


Lees hier het ochtendritueel van Marija!

We plaatsen ook regelmatig gastblogs op onze blog. Inspirerende verhalen of verhalen van vrouwen en/of mannen die anderen kunnen helpen.

Bijvoorbeeld het verhaal van Ilse over haar bekkenprobleem na de bevalling. Of het verhaal uit het leven van een pleegvader.

Hieronder nog meer gastblogs:

33 gedachten over “Ochtendhumeur? – Het ochtendritueel van…. – Laura

Voeg uw reactie toe

 1. Een structureel ochtendritueel is natuurlijk altijd het beste zeker voor kinderen . Alleen zijn er periodes waar dit niet altijd opgaat. Vakanties enzo maar dat moet kunnen.

  Like

 2. Ik sta tegenwoordig om half 7 op en moet om half 9 aanrijden. Houdt er niet van om te haasten en nu kan ik alles lekker op mijn gemak doen. Heb tijdens mijn 5-jarige studie elke dag om half 5 op moeten staan, dus vind het niet erg om er vroeg uit te gaan.

  Like

 3. Ik ben al blij als ik 4u haal :p maar ik heb dan ook een kapoentje dat borstvoeding nodig heeft en een kleuter die denkt dat mama een ochtendpersoon is hahahaha

  Like

 4. Hier echt wel een ochtendmens. Ik sta door de weeks voor m’n werk altijd rond 6 uur op. Ik kan me de laatste keer, zeker sinds we kinderen hebben, niet meer herinneren dat ik om 10 uur nog in bed lag. Maar wie weet komt dat straks als de kinderen zelf ook uit willen slapen 😅

  Like

 5. Lekker, ik kan me helemaal vinden in de ontbijtjes die je eet! En heb hetzelfde met crèmes Haha meestal neem ik iets wat in de aanbieding is of wat er aantrekkelijk uit ziet..!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: