Vrijgezellendag van Marija – Mei 2010

Mei 2010
Mijn vrijgezellendag was toch wel een van de coolste dagen uit mijn leven. Ik zal je in deze blog een kleine impressie van deze geweldige dag geven. Onderaan vind je een korte impressie van de video op ons YouTube kanaal. 

vrijgezellendag
Martin van Bentem

Guilty Pleasure
Om te beginnen even wat achtergrond informatie. Een aantal van jullie weten er inmiddels van… mijn guilty pleasure: Dirty Dancing. Mijn favo film ever! Ik denk dat ik de film zó vaak gezien heb, dat ik het zelfs achterstevoren mee kan praten. We zijn drie keer naar de musical ervan geweest. Ja, je leest het goed: drie keer naar dezelfde musical. Maar het is gewoon een heerlijk verhaal, heerlijke muziek en heerlijke dansers. De rol van Johnny werd vertolkt door Martin van Bentem. “A wonderful danser!”, aldus Baby (Frances Houseman).

Contact
Toen we naar de musicals van Dirty Dancing gingen, had Laura (één van de organisatoren van mijn vrijgezellendag) al contact opgenomen met Martin van Bentem met de vraag of hij op 24 apil 2010 iets te doen had. Of hij misschien naar Den Haag wilde komen om daar iemand de einddans van de film aan te leren. En zowaar wilde hij dat! Laura zat daar bij de musical dus met een heel ander gevoel. Ik wist toen nog van niks…

De overval
Het was zaterdagochtend en ik had afgesproken om met Laura te gaan sporten. We liepen de sportschool binnen en toen was er dus nog niks aan de hand. Eenmaal in de kleedkamer aangekomen, wilde ik mijn aerobic schoenen aantrekken. Niet veel later werd de deur van de sauna open gegooid (die stond toen nog niet aan) en daar kwamen dus alle meiden uit. SURPRIIIIIIIIIIIISE! Ik schrok zó erg dat ik achterover tegen de lockers aanvloog en zowat een hartverzakking kreeg. Het duurde even voordat mijn hartslag weer normaal was. En die van Laura ook! Want zij wist natuurlijk dat die meiden daar allemaal verstopt zaten.

vrijgezellendag

Dirty Dancing
Het thema was dus Dirty Dancing. Alle meiden waren in het zwart met roze gekleed. Voor mij hadden ze een roze shirtje met de tekst: “I carried a watermelon” erop. Nou, dat moest ik dus letterlijk gaan doen, want ik moest een groot deel van de dag een watermeloen sjouwen (7 kilo!). Later hierover meer…

vrijgezellendag vrijgezellendag

Lunch
vrijgezellendagWe gingen naar Laura’s huis. De meiden allemaal lekkere hapjes gemaakt voor de lunch. Maar eerst moest ik een quiz over de film doen. Natúúrlijk had ik alle vragen goed! Je bent een fan of je bent het niet….

 

vrijgezellendagHet was mooi weer dus we konden in de tuin zitten. Ze hadden allemaal een klein cadeautje voor me meegenomen (iets met roze). Zo lief! De oorbellen bijvoorbeeld, had mijn vriendinnetje uit Australië opgestuurd. Zij kon er natuurlijk niet bij zijn.

 

 

vrijgezellendag
Kijk me hier nou geblindoekt lopen. Ik had geen idee waar we naartoe gingen.

Verrassing!
Ik vond het nu al een leuke vrijgezellendag! We vertrokken naar de volgende locatie. Geblindoekt werd ik, sjouwend met mijn watermeloen, naar een plek begeleid. Ik wist totaal niet waar ik was en wat er ging gebeuren. Toen mocht ik mijn blinddoek af doen en gingen de meiden een lied voor mij zingen (uiteraard op de melodie van “I had the time of my life”).

Aan het eind van het lied stond hij ineens naast me: DÉ Martin van Bentem. “Nobody puts Marija in the corner”, zei hij. Whaaaaaaa! Dat was het enige wat ik uit kon brengen en vloog hem om zijn nek (alsof ik hem heel goed kende en al jaren niet gezien had….).

vrijgezellendag

Dansen
In twee uur tijd werd ons de einddans van de film aangeleerd. Alle andere meiden vormden ook danskoppeltjes, wat hilarische momenten opleverde. Haha! Er haakten steeds koppeltjes af en uiteindelijk bleven Martin en ik nog over. Bij het eindoptreden waren mijn meiden ons publiek en werd de hele dans goed op foto en film gezet. Het was fantastisch! I had the time of my life!

 

vrijgezellendag Dankbaar
’s Avonds gingen we natuurlijk nog even de stad in om te eten en te stappen. Wat een heerlijke dag! Ik weet nog goed dat tijdens het stappen het nummer Why tell me why van Anita Meyer kwam. Ik weet niet waarom, maar toen brak ik. Ik was zó blij met alles wat ik die dag mocht beleven met de coolste vriendinnen ever! Alles kwam op dat moment even goed binnen. Ik kon alleen nog maar huilen van geluk en dankbaarheid.
vrijgezellendagMeiden, we zijn nu acht jaar later en nog steeds kijk met veel geluk en liefde terug mijn geweldige vrijgezellendag. Nogmaals bedankt! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen…

 

 

P.S. Sorry voor mijn witte legging onder mijn spijkerrokje… #modeflater

Wil je de vrijgezellendag even kort zien in een video? We hebben een fragment hiervan (inclusief mijn einddans) op ons YouTube kanaal geplaatst. Zie hieronder!


Heb jij ook zo’n toffe vrijgezellendag gehad? Wat heb jij gedaan? Of moest je stomme/gekke/vieze dingen van je vriendinnen doen. Vertel het ons hieronder in een reactie! Vinden we leuk.


Ben je benieuwd naar hoe mijn aanzoek was in 2009? Dat was een heel speciaal weekend op Texel waar Laura ook bij was! Lees het hier.

Wij schrijven ook over veel dingen die we FUN vinden. Zoals deze vrijgezellendag, maar ook andere uitjes komen naar voren, zoals bijvoorbeeld dit vriendinnenuitje in de Hot Tug. Ook leuk voor een vrijgezellendag trouwens!

Of heb je weleens een ritje gemaakt in de Hoftrammm? Echt een culinaire ervaring!

28 gedachten over “Vrijgezellendag van Marija – Mei 2010

Voeg uw reactie toe

 1. Wat een super leuk vrijgezellen feest heb jij gehad. Je boft maar met van die lieve vriendinnen die dit voor je hebben georganiseerd. En wat kan je goed dansen zeg! Ik ben ook helemaal weg van de film dirty dancing, maar ik doe het je echt niet na.

  Like

 2. Wat ontzettend leuk zeg! En wat goed gedaan, met het thema. Dit zijn d leuke dingen, niet met een raar pak gekke dingen doen, want dat lijkt me zo naar. Ik heb nooit een vrijgezellen feest gehad, maar dat is ook mijn eigens schuld, want ik heb altijd geroepen, nooit! 🙂

  Like

  1. Ja gaaf he? Ziet er inderdaad heel leuk uit. Zo spat de aanstaande bruid er goed uit.
   Ik heb het zeker onwijs getroffen met deze meiden ❤

   Like

 3. Wat supertof dat je vriendinnen dit zo voor je georganiseerd hadden zeg! En ik snap precies wat je bedoelt met ‘achterstevoren meepraten’, dat heb ik met 10 things i hate about you haha.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: