Lieve lieve Kate – Column 33

Lieve Marija,
Het is maandagmiddag en er verschijnt een blij bericht in mijn tijdlijn. Kate Middleton en Prins William zijn opnieuw ouders geworden. Ze hebben een zoon gekregen, hun derde kindje. Ik word altijd blij van dit soort berichten. Niet per se omdat dit nou een bekende baby is, maar ik word sowieso gelukkig als er baby’s geboren worden. Ik blijf het altijd zo bijzonder vinden.

Speculatie
Direct wordt er gespeculeerd over de naam. Traditiegetrouw wordt de naam pas later bekend gemaakt, dus die weet ik op dit moment nog niet. Ook ik heb een ding met namen, dus ik speculeer graag mee. Maar het allerbelangrijkste van de dag is toch dat er weer een gezond kindje bij is gekomen op de wereld.

Kate
kate
Of is dat eigenlijk wel het belangrijkste nieuws van de dag? Een paar uur na de bevalling (ik herhaal een paar uur na de bevalling) tonen Prins William en Kate met een stralende lach hun zoontje aan het publiek. Op en top gestyled op hakken alsof er een paar uur daarvoor niks gebeurd is en ze geen baby uit een veel te klein gat heeft geperst. Alsof ze geen helse weeën heeft gehad die voorafgaan aan een perssessie van een paar uur. Alsof ze geen knipjes, hechtingen of vacuümpompen down there heeft gehad. Alsof ze niet veel bloed verloren is en daardoor heel erg verzwakt is. Alsof ze niet met 8 veel te dikke kraamverbanden in haar onderbroek rondloopt en hoopt dat die het houden. Volgens mij was dát het belangrijkste nieuws van de dag.

Schijn
Maar lieve mensen, het is natuurlijk allemaal schijn. Zoals zoveel in de media alleen maar schijn is. Natuurlijk heeft ook Kate vreselijke pijnen gehad (voordat er pijnstilling aan de pas kwam en daarna), voelt ze zich super ongemakkelijk en hoopt ze dat ze geen bloedspoor achterlaat als een paar stapjes zet, heeft ze een glimlach opgezet, maar kan ze eigenlijk alleen maar huilen en wil ze in haar bed liggen en knuffelen met haar nieuwe baby. Het is toch eigenlijk heel zielig dat ze dit moet doen? Ik had echt met haar te doen.

Wat vind jij Marij? Als jij zo’n team zou hebben als Kate heeft, die je helemaal piekfijn in orde maakt zodat jij je toonbaar kan maken aan het publiek, had je dat dan gewild? Om je kleine baby’tje op je hakken te tonen aan de wereld?

 

Liefs,
Laura


Lieve Laura,

Liep jij niet al een paar uur na je bevalling fluitend je baby te showen? Haartjes weer mooi gedaan, make-upje op, hakjes aan. Zo gaat dat toch? Dat is wat je immers ziet in de media. Zo hoort het dan toch?

kate

Oplappen
Ik weet niet of er een team mensen bestáát die mij na de bevalling hadden kunnen oplappen. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik me toen voelde. En ik gok dat elke vrouw zich zo voelt na een bevalling. Ook als je Kate Middleton heet. Of Máxima. Of Doutzen. Ik vind het bizar hoe zij er bij de vertoning van hun nieuwste baby uitzag. Dat ze überhaupt weer kon lopen vond ik al bewonderenswaardig, laat staan hoe ze eruit zag! Ze zag er echt uit alsof er niks gebeurd was. Alsof ze de baby ergens uit een bedje geplukt had en zó liet zien. Was ze eigenlijk wel zwanger…..?

kateTraditie
Maar elk koningshuis heeft tradities, zo ook dit koningshuis. Ze wist van te voren waar ze aan begon en daar hoort dit helaas ook bij. Dat neemt niet weg dat ik het heel triest voor haar vind dat ze er zó snel na de bevalling al zó top bij moet staan. Ik vraag me af of ze hier zelf nog iets over te zeggen heeft. Mag ze zoiets weigeren? Ik hoop het voor haar. Dan heeft ze nog een soort van eigen wil in de ‘gouden kooi’. Bij ons koningshuis, toen Máxima beviel van haar dochters, toonde alleen Willem-Alexander het kindje aan het volk. Máxima mocht nog lekker even uitpuffen in bed. En zo hoort het ook!

kateIk wens  Prins William en Kate alle geluk van de wereld toe. Ze hebben nu drie kindjes waar ze volop van kunnen gaan genieten. De kindjes worden meer afgeschermd opgevoed worden dan dat William en Harry werden. William heeft toch veel last gehad van alle publiciteit (toch hoop ik dat we zo af en toe een glimp van de prinsjes en het prinsesje op kunnen vangen). Zo wil iedere ouder het beste voor hun kind(eren). Kate en William zijn ook nèt mensen….

Liefs,
Marija


Iedere maandag verschijnt er een column op Fit Fun Fab. Iedere week een ander onderwerp wat ons bezighoudt. Vorige week ging het over de ophef over Facebook. Al gelezen?

Of lees de column over liefde op het eerste gezicht. Mooi onderwerp toch?

Bijvoorbeeld de column over het wapenbeleid in Amerika.  Of een wat luchtiger onderwerp zoals de vieze vakantiehuisjes van Landal, Centerparcs en Roompot.

Of lees deze column over het hebben van een telefoonverslaving

Advertenties

27 gedachten over “Lieve lieve Kate – Column 33

Voeg uw reactie toe

 1. Ik hoop alleen maar dat de gouden kooi haar niet zo fataal wordt als Diana. De kinderen zijn nu al publieksbezit, vreselijk. Een powermom dat wel maar net zo bevallen als iedere andere vrouw!

  Like

 2. Ik vind het vooral heel erg dapper. En ondanks dat we niet weten hoe het er achter de schermen aantoe gaat vind ik de manier waarop dit koningshuis dit doet ook wel iets hebben. En hoop ik dat ze nu vooral heel lang en goed mag uitrusten 🙂

  Like

   1. Ja, als je net bevallen bent kun je volgens mij echt niet zo heel lang daar staan…. Arme Kate. Ik hoop dat ze na de fotoshoot lekker in jogging pak in bed kon gaan liggen.

    Like

 3. Precies ook hoe ik er telkens over denk wanneer ik die beelden zie. Kate is een voorbeeld voor heel wat mensen. Wanneer iedereen gaat denken dat dit de normale gang van zaken is lijkt me er toch wat mis. Stel je voor dat straks iedere man van zijn vrouw verwacht dat ze meteen na de bevalling weer doet alsof er zonet niets is gebeurd? Ook in België is het telkens enkel de de man in de koninklijke familie die het heugelijke nieuws naar buiten brengt. (Wat overigens vaak voor erg vertederende beelden zorgt!) Daar zouden de royalties in de UK toch beter een voorbeeld mogen aan nemen willen ze de juiste boodschap overbrengen naar hun volk.

  Like

 4. Jaa wat een super vrouw is het! Ik heb nooit een bevallig meegemaakt, maar wat ik gezien heb zou ik het haar niet nadoen. Mooi dat ze hun geluk willen delen met het publiek, maar een paar dagen later had toch ook niet erg geweest lijkt me?

  Like

 5. Ach, ik denk dat als ze zich echt enorm slecht had gevoeld, daar echt niet gestaan had hoor. Thuis heeft ze vast heel rap haar onesie aangedaan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: