Het ochtendritueel van…. – Marija

Vandaag trap ik af met onze nieuwste rubriek: het ochtendritueel.
Omdat het bij iedereen er ’s ochtends anders aan toe gaat, is het wel eens leuk om te horen hoe anderen dat doen. Misschien hebben ze wel een giga oplossing voor de tijdsdruk waar bijna iedereen tegenaan loopt. Of is het elke morgen chaos?
Hieronder lees je hoe het ochtendritueel er bij mij aan toe gaat.

Vertel eens wat over jezelf. Hoe heet je, hoe oud ben je en wat doe je voor werk?
Ik ben Marija, ik ben 37 jaar, ben getrouwd met Pascal en samen hebben wij twee kinderen: Thijs (5) en Isabel (4). Ik werk 3 dagen per week op een basisschool en daarnaast werk ik met heel veel plezier aan mijn blogwebsite (fitfunfab.nl). Ik hou heel erg van kamperen, yoga, bloggen, lezen, wijntjes, chocola, sushi, dansen en lachen (met vriendinnen!).

het ochtendritueelHoe laat sta jij op en wat is het eerste dat je dan doet?
Om 6 uur gaat mijn wekker. Dan probeer ik er gelijk uit te springen, maar dat is vaak toch wat lastig… Dan spring ik in mijn kloffie, drink 2 glazen lauwwarm water en ga yoga doen. Meestal begin ik met wat ademhalingsoefeningen, ik strech en draai mijn rug wat (zo stijf in de ochtend!) en doe een paar zonnegroetjes. Vervolgens plak ik er nog een aantal oefeningen achteraan (het ligt eraan hoeveel tijd ik nog heb) en eindig in de ontspannen lighouding. Na mijn yogasessie ga ik me verder aankleden en opmaken. Heerlijk om zo mijn dag te kunnen starten en de yoga een plekje in het ochtendritueel te geven!

Ben je een ochtendmens of een avondmens? Met andere woorden: kom je snel of langzaam op gang?
het ochtendritueel
Lang heb ik gedacht dat ik een middagmens was… Ik was niet op mijn best in de ochtend, maar ook niet in de avond. Toen ik er wat beter over na ging denken en me bedacht hoe ik als kind was (dat is de pure, onbewerkte vorm van jezelf), kwam ik erachter dat ik een ochtendmens ben. Tijdens mijn studietijd zette ik in tentamenweken ook vaak om 6 uur ’s ochtends mijn wekker om nog net dat laatste beetje lesstof erin te stampen. Avondmensen leren liever tot na middernacht door en staan vervolgens zo laat mogelijk op. Nou, mij niet gezien…

Douche je ’s ochtends of ’s avonds?
Aangezien het ’s ochtends best druk is bij ons thuis en ik niet graag vlug douche (ik neem er graag even de tijd voor), douchen wij lekker ’s avonds. Heerlijk om schoon je bedje in te gaan.

het ochtendritueel

Heb je een vast ontbijt dat je ’s ochtends altijd maakt? Of varieer je hierin.
Mijn lievelingsontbijtje is havermoutpap (lekker met veel soorten fruit!). Maar mijn andere lievelingsontbijt is mijn homemade granola met kwark en fruit. Vorig jaar ontdekte ik ook een lekker quinoa-ontbijtje met banaan. Crackers vind ik zo nu en dan ook wel eens lekker. Conclusie: ik ontbijt elke dag anders. Al is mijn variatie niet erg divers, ik wissel het wel graag af.
Als ik het ontbijt maak, vul ik ook gelijk de trommeltjes van de kinderen voor op school (multitasken!).

Hoe lang sta jij ’s ochtends voor de spiegel?
Ongeveer 20 minuten.

Welke producten gebruik jij het liefst voor op je huid?
Ik maak eerst mijn gezicht schoon met een liquid facial soap van Clinique. Dan gaat er een dagcrème van Nivea (in de zomer met factor 30) op. Mijn deo gebruik ik aluminiumvrij. Het is een deo van ‘The Ohm Collection’ (poeder). Dit is best duur, maar je doet er echt heel lang mee.

het ochtendritueelHoe laat staan je kinderen op? Wat moeten ze van jou zelf doen en wat doe jij voor ze?
Mijn kids (4 en 5) staan om 7 uur op en kleden zichzelf aan (kleding heb ik gisteravond al klaar gelegd). Na het ontbijt doe ik altijd Isabel haar haar even leuk. Tenminste….. als ik tijd heb zit het leuk (vlecht o.i.d.), als ik geen tijd hebt moet ze het met een staart doen.

Ontbijten jullie aan tafel of voor de tv?
Vroeger ontbeten we altijd aan tafel. De laatste tijd verschoof het ontbijt steeds meer naar de tv, maar ik kan je vertellen dat de aandacht voor het eten (en elkaar) daar compleet weg was. Mijn goede voornemen is dus om weer gezellig aan tafel te ontbijten. De kinderen leggen zelf placemats neer waar ze gaan eten en halen hun ontbijt uit de keuken. Na het ontbijt moeten ze ook zelf alles weer opruimen.

Hoe laat ga je de deur uit? En waar ga je dan naartoe?
Ik vertrek om 7.15 uur van huis. Als me dat lukt, ben ik heel blij. Dan ben ik op tijd op mijn werk om nog van alles gezellig klaar te zetten en voor te bereiden voor de kinderen (ik sta namelijk voor de klas bij de kleuters).

het ochtendritueelNeem je nog lunch en/of tussendoortjes mee voor die dag?
Ik neem elke dag lunch en tussendoortjes mee voor mezelf. Wij hebben op mijn werk geen tijd om buiten de deur te lunchen. Zelfs als ik een dag vrij ben, zit er een tussendoortje in mijn tas. Ik ga niet zonder eten de deur uit.

Tot slot: heb je nog tips voor anderen?
Bereid ’s avonds zoveel mogelijk het ontbijt voor. Zet alle borden/kommen/bekers alvast klaar en zorg dat de vaatwasser uitgeruimd is. Dat scheelt ’s ochtends een hoop tijd en geeft dus wat rust in het ochtendritueel.


Lijkt het je leuk om jouw ochtendritueel met ons te delen? Meld je dan aan via onze website of stuur een mail naar contact@fitfunfab.nl. Leuk om je verhaal terug te lezen in ‘het ochtendritueel van..’


We plaatsen ook regelmatig gastblogs op onze blog. Inspirerende verhalen of verhalen van vrouwen en/of mannen die anderen kunnen helpen.

Bijvoorbeeld het verhaal van Ilse over haar bekkenprobleem na de bevalling. Of het verhaal uit het leven van een pleegvader.

Hieronder nog meer gastblogs:

23 gedachten over “Het ochtendritueel van…. – Marija

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: