Mijn 3-daagse detox sapkuur van Juizs – 20% kortingscode

Al jaren praat ik met mijn lieve vriendin over het volgen van een detox sapkuur. Of beter gezegd, over het gaan op een detox vakantie naar Ibiza waar we de hele dag alleen maar sapjes mogen drinken en yoga uitoefenen in een prachtige omgeving. Het is er alleen nog nooit van gekomen. De reden? Waarschijnlijk had het er iets mee te maken dat je tijdens zo’n vakantie toch echt geen wijn mocht 😉

Juisz
Dat is natuurlijk niet de echte reden (het speelde wel mee), maar ik denk dat het juiste moment er niet was. Maar ik ben er wel altijd al in geïnteresseerd geweest en toen wij van Juizs een 3-daagse sapkuur mochten uitproberen, was het ook logisch dat ik (Laura) deze zou gaan testen. Eindelijk kon ik eens ervaren hoe je je voelt na zo’n detox week. Ja een week, want de detox sapkuur is wel 3 dagen, maar je bent ook bezig met afbouwen en weer opbouwen. Dus ik ben er ongeveer een week in totaal aan kwijt.

Beloftes
detox sapkuurWat is er nou zo goed aan detox sapkuur? Ik ben me natuurlijk even gaan verdiepen hierin. Op de website van Juizs staat: “Een JUIZ~S Detox Sapkuur is eigenlijk alsof je de reset knop van je lichaam in drukt. Je belast je lichaam voor een korte periode niet met het verwerken van voedsel. Dit concept wordt ook al wel intermittent fasting genoemd.” Wat zijn de voordelen?

 • Je krijgt meer energie
 • Je kan een paar kilo’s verliezen
 • Je slaapt ’s nachts beter
 • Je krijgt een plattere buik

Oké, nu krijg ik er echt zin in!

3 dagen sapkuur ‘till dinner’
detox sapkuur
Ik kon kiezen uit een 3 daagse detox sapkuur ‘all day’ of ‘till dinner’. Bij de ‘all day’ kuur krijg je 4 sapjes per dag en een zakje ongebrande noten en bij de kuur ‘till dinner’ krijg je 3 sapjes per dag en mag je ’s avonds een lichte maaltijd eten met groenten. Naast de 3 sapjes per dag, krijg je ook een flesje met water met een smaakje. Of met komkommer en basilicum of met watermeloen. Je krijgt dus 4 flesjes per dag, 3 sapjes en 1 water met een smaakje. Omdat dit mijn eerste detox sapkuur is, heb ik gekozen voor de laatste. Het leek me een prettig idee om toch wat te kunnen eten ’s avonds, echt ergens op kauwen.

Afbouwen
Voordat je aan de sapkuur begint, is het aan te raden om af te bouwen. Door de laatste dagen voordat je aan je detox begint al clean te eten, heb je je lichaam al een beetje voorbereid op wat er komen gaat. Dat maakt de overgang naar je detox minder heftig dan als je opeens switcht op het leven op alleen maar sapjes. Wat houdt dat dan precies in? Geen vlees, geen alcohol, steeds minder zuivelproducten en geen witte koolhydraten. Dat is dus best veel wat je niet ‘mag’. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet 3 volledige dagen heb afgebouwd, want ik had nog een feestje aan het begin van de afbouwweek, dus iets teveel wijntjes gedronken, maar daarna echt me overal aan gehouden. Hoe beviel dat me? Het ging best goed, alleen ging ik zondagavond wel echt met een hongergevoel naar bed. Maar gelukkig wel snel in slaap gevallen!

detox sapkuur
De sapjes en het komkommer basilicum water van dag 1

Dag 1
Maandag is het dan echt zover, het begin van mijn mijn 3 daagse detox sapkuur ‘till dinner’. Ik begin met goede moed en heb er zin in! Ik werd wakker zonder hongergevoel en dat is maar goed ook, want je eerste sapje mag je pas om 10 uur in de ochtend. Je start de dag met slechts lauw/warm water met citroensap om je metabolisme op gang te krijgen. Maar ik moet zeggen, het is goed te doen. Ik fiets vrolijk naar mijn werk nadat ik de kids heb afgeleverd. Het scheelt dat het mooi weer is ;-). De eerste sapjes smaakten echt heerlijk. Boven verwachting! Je hebt echt niet het gevoel dat er meer dan 70% groenten in zit. Eigenlijk gaat het beste goed tot net voor mijn laatste sapje die dag. Ik begin hoofdpijn te krijgen. Ik lees op de site dat dit 1 van de bijwerkingen is, dus maak me niet zo’n zorgen. detox sapkuurIk maak voor de avond de groenten curry uit het receptenboek met broccolirijst, paksoi, broccoli, ui, knoflook en een kleine beetje glutenvrije sojasaus en veel kruiden. Maar ik heb ’s avonds toch een partij honger…. Ik ben zelf om 21:00 uur naar bed gegaan omdat ik mezelf anders niet meer in de hand had. Conclusie: De dag begon goed, maar eindigde minder vanwege de hoofdpijn en het hongergevoel.

detox sapkuur
De sapjes van dinsdag

Dag 2
Ik heb echt super goed geslapen! Ondanks de hoofdpijn en het hongergevoel, viel ik super snel in slaap en werd ik pas van de kinderen wakker rond 07:00 uur. Echt veel uren achter elkaar gemaakt! En ik werd wakker zonder hoofdpijn en mijn hongergevoel was ook weg. Dat was fijn. Ook vandaag begin ik met lauw/warm water met citroen en ik drink 3 volle glazen.

detox sapkuur
Mijn lekkere courgetti

Ik ga met veel energie naar mijn werk toe en zie zelfs ineens dat het al 10:15 is en ik mijn sapje nog niet eens heb gepakt uit de koelkast. Wat een verschil met gister, toen snakte ik ernaar. Alle drie de sapjes zijn echt weer super lekker van smaak. Ik heb er tot nu toe nog geen 1 gehad die niet lekker was. Vandaag had ik als extra water met watermeloen erin, dat was ook heerlijk. De dag verloopt echt boven verwachting na gisteren. Ik merk dat ik hoe later het wordt, hoe meer energie ik krijg. ’s Avonds maak ik een heerlijk groente maaltijd (al zeg ik het zelf). Ik maak courgetti met Italiaanse groente en biologische tomatensaus. Daaroverheen doe ik best veel basilicum, vind ik lekker. Het smaakt me echt heel goed. Ik ga zelfs nog een half uurtje thuis sporten, want ik heb nog energie over. En zo vroeg als ik gister sliep, vandaag was ik om 23:00 uur nog niet moe. Het lijkt dus echt wat te doen!

Dag 3

detox sapkuur
Heerlijk in de tuin een lekker sapje drinken
detox sapkuur
Mijn super lekkere zelfgemaakte salade

Ik heb heerlijk geslapen en word wakker met veel goede moed. Ik begin de ochtend weer zoals de andere ochtend en fiets fluitend naar mijn werk. Wat voel ik me goed zeg, bizar! De sapjes zijn weer stuk voor stuk heel smakelijk. Vooral de laatste, die was echt mijn favoriet. Een beetje pittig door de cayennepeper. Ik vind het bijna jammer dat het na vandaag is afgelopen. Ik had zo nog een paar dagen door gekund en gewild. ’s Avonds heb ik een heerlijke salade gemaakt (geen straf met dit mooie weer) en ben ik met 2 vriendinnen een stuk door de duinen gaan wandelen, wat een topdag!

Opbouwen
detox sapkuurEn dan is het ineens donderdag en mag ik weer gaan eten. Wat raar! In de e-mails die ik iedere dag krijg van Juisz staat dat ik dat laat ontbijten wel even kan volhouden, dus begin ik de dag weer met water met citroen. Tussen half 10 en 10 uur eet ik mijn ontbijt. 3 hele dunne linzenwafels (100% linzen) met een halve avocado en klein beetje zeezout. Rond lunchtijd maak ik op mijn werk een lekkere salade en omdat het zo warm is, doe ik dat in de avond weer. Het is best lekker om weer wat te eten merk ik. ’s Avonds drink ik nog wat gember thee. De volgende dag herhaal ik dit nog een keer. ’s Avonds voeg ik wat zalm uit de oven toe aan mijn gerecht. Het opbouwen gaat heel goed. En dan is het weekend. Het is een prachtig weekend met mooi weer. Dus we gaan barbecueën. Ik heb alleen wat kip gegeten en vlees even links laten liggen. Zondag is de detox afgelopen en heb ik voor het eerst ook weer wat vlees gegeten.

Conclusie
 detox sapkuurWat ik van tevoren dus niet had verwacht, maar wel is gebeurd is dat ik zo positief ben over deze Juizs detox sapkuur. Ik had veel verhalen gehoord dat het zo goed voor je zou zijn, maar ik zag vooral een beetje op tegen de honger en het weinige eten. Maar al met al is dit me zo ontzettend meegevallen. De eerste dag was echt even door bikkelen, maar daarna… ik heb er zoveel energie van gekregen. Het is een goede manier om je even bewust te worden wat je eet en je lichaam te reinigen. Even terugkijken naar de beloftes, klopt het wat ze zeggen?

 • Je krijgt meer energie – ✅
  Het is misschien moeilijk te geloven, maar na dag 1 was ik om. Ik had zoveel energie.
 • Je kan een paar kilo’s verliezen – ✅
  Met de nadruk op een paar kilo’s, ja echt! Ik ben bijna 3 (!) kilo afgevallen in 1 week. Nu weet ik wel dat dit er waarschijnlijk snel weer bijkomt, maar is toch even mooi meegenomen zo voor die zomer 😉
 • Je slaapt ’s nachts beter – ✅
  Ik sliep echt als een roos en ik werd heel uitgerust wakker.
 • Je krijgt een plattere buik – ✅
  Ja, maar daar kunnen we nog wel even verder aan werken ☺

Om even kort te zijn. Ik kan deze detox sapkuur echt aanraden! Ik ga nu echt met een goed gevoel de lente en zomer in. En volgend jaar denk ik er hard over na om deze kuur weer te doen.

Ook een Juizs detox sapkuur
Ben jij nou ook enthousiast geworden? En wil je dit ook eens een keer uitproberen? Wij mogen jou een korting van maar liefst 20% geven! Deze korting geldt op alle detox sapkuren en everyday pakketten. Je kunt de code #fitfunfab gebruiken als je afrekent. Als je het probeert, vinden we het heel leuk als je het ons laat weten! Succes en vooral ook, geniet van de effecten!


We plaatsen regelmatig reviews op de website. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een restaurant ideaal voor kinderen en volwassen?

Of naar een heerlijk Italiaans restaurant?

31 gedachten over “Mijn 3-daagse detox sapkuur van Juizs – 20% kortingscode

Voeg uw reactie toe

 1. Ik doe niet aan sapjes kuren maar wel aan intermenttent fasting. Gewoon tussen 18:00-09:00 elke dag niet eten. Eigenlijk is dat vrij logisch, en niet heel moeilijk en heeft ongeveer hetzelfde effect als de sapjes kuren, maar fijn dat je zo positief verrast bent

  Like

 2. Hmm – dit is inderdaad wel een goed idee om te proberen. Ik ben allang bang dat omdat ik ’s avonds wel mag eten ik misschien alsnog teveel ga eten. Ik zou liever een kuurtje willen doen waar ik drie dagen niks anders mag dan sapjes denk ik 🙂

  Like

  1. Dan kan ook! Ik heb de till dinner kuur gedaan maar je hebt ook de all day kuur. Dan krijg je nog een extra sapje en wat ongebrande noten erbij.
   Ik denk echt dat het je kan helpen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: