Liefde op het eerste gezicht – Column 31

Lieve Marija,

Ik zal het maar gelijk bekennen. Ik ben echt een sucker voor datingshows op TV. Al vanaf ik me kan herinneren eigenlijk. Ik hou gewoon van de liefde! Vroeger al was ik fan van ‘Op goed geluk’ met Carry Tefsen. Kennen jullie dat nog? Ik voel me wel heel oud als ik dit vertel trouwens…

liefdeDatingshows
Na ‘Op goed geluk’ volgden er natuurlijk nog veel meer programma’s op TV over de liefde en over daten. Zoals ‘Liefde op het eerste gezicht’ en ‘Blind Date’. En natuurlijk het ultieme programma over de liefde ‘All you need is love’. Tegenwoordig zijn er nog steeds datingshows op TV, zoals 1 van mijn favoriete ‘First Dates’. De liefde is natuurlijk ook iets wat blijft bestaan en waar het leven uiteindelijk om draait toch?

liefdeMarried at first sight
Een datingshow die nog een stapje verder gaat en momenteel op TV is, is ‘Married at first sight’. In deze show worden mensen gekoppeld door de wetenschap en zien ze elkaar voor het eerst op hun eigen bruiloft. Hun eerste date is dus hun bruiloft. Vervolgens komt er een feest en een huwelijksnacht en gaat het kersverse paar op huwelijksreis. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat ik hierdoor gefascineerd ben en het dus heerlijk vindt om hiernaar te kijken. En als er dan ook nog een happy end is, ben ik compleet gelukkig. Morgen is de uitkomst te zien, dus of de stellen nog steeds getrouwd zijn. Er zitten een aantal spraakmakende koppels (of mensen) bij, dus alleen daarom is het al hilarisch om te zien.

Liefde op het eerste gezicht
Om hier aan mee te doen, moet je wel echt geloven in liefde op het eerste gezicht. Ik denk niet dat ik er erg in geloof, waarschijnlijk ook omdat ik het nog nooit echt heb meegemaakt. Voor mij moet dit echt groeien. Ik zou ook nooit aan zo’n programma meedoen. Ik zou me ontzettend eenzaam voelen omdat degene waarmee je de mooiste dag van je leven beleefd je helemaal niet kent. En andersom natuurlijk.

Zou jij mee kunnen doen (als je Pascal en de kids niet had natuurlijk) aan zo’n soort experiment? En geloof jij in liefde op het eerste gezicht?

Liefs,
Laura


Lieve Laura,

Normaal gesproken ben ik wel in voor een avontuur. Maar als het op de liefde aankomt, kies ik denk ik toch liever zelf mijn eigen man uit. Ik denk dat je je partner op een hoop verschillende aspecten uitkiest. Ik bedoel….. het oog wil wat, maar ook zeker je neus (ruikt hij/zij wel lekker), je handen (hoe voelt hij/zij), je oor (heeft hij/zij wel een mooie stem), je mond (kan hij/zij lekker zoenen) en je lijf (kan hij/zij lekker knuffelen). Ik denk niet dat de wetenschap dat voor jou kan bepalen. Je zou hierdoor maar een stinkend, afstandelijk en tornado-zoenend exemplaar aan je altaar hebben….

liefdeLOHEG
Daarentegen geloof ik wel in liefde op het eerste gezicht. Ik denk dat je wel degelijk verliefd kan worden nadat je elkaar maar 1 keer gezien hebt. Dat is mij namelijk 17 jaar geleden ook overkomen toen ik Pascal tegenkwam. Vanaf dag 1 waren we verliefd en wilden we zo vaak mogelijk bij elkaar zijn. Maar of je dan gelijk moet gaan trouwen, weet ik zo net nog niet. Misschien snurkt hij wel, of smakt hij tijdens het eten. Daar moet je toch gaandeweg achter komen? Ik denk wel dat als je al tig dates hebt gehad en je de ware maar niet kan vinden, dat je dan wèl aan zo’n experiment mee zou doen (ten einde raad). Misschien is dat dan wel de sleutel tot de liefde die je maar niet kon vinden.

liefdeAYNIL
Die datingshows van nu die ik leuk vind zijn All You Need’ (helemaal leuk als ze naar Australië gaan om mensen te herenigen, dan heb je mij ook helemaal en zit ik ook lekker mee te huilen) en ‘First Dates’. Zo leuk om te zien hoe mensen hun eerste date hebben. En hoe ze dan doen tegen elkaar. Heerlijk! Vroeger keek ik er wel meer naar: Op goed geluk, Love Letters, Ron’s Honeymoonquiz. O, wat een heerlijke tv was dat! Vaak keken wij dit samen, Lau. Weet je nog? Zo leuk!

Lol
Ik was pas geleden met een groep mensen op pad. In die groep zaten twee mensen die, tsja….. hoe zeg je dat netjes, een beetje anders zijn dan de meeste mensen. Als ik dan zie dat die twee naar elkaar toe trekken, zó ontzettend veel lol samen hebben en er iets moois lijkt op te bloeien, kan mijn dag echt niet meer stuk. Zo gaaf! Dat is toch waar alles om draait? Liefhebben en geliefd worden.

Ik denk dat ik mijn man en kinderen zo eerst maar eens een knuffel ga geven.

Liefs,
Marija


Iedere maandag verschijnt er een column op Fit Fun Fab. Iedere week een ander onderwerp wat ons bezighoudt.

Bijvoorbeeld de column van vorige week over het wapenbeleid in Amerika.  Of een wat luchtiger onderwerp zoals de vieze vakantiehuisjes van Landal, Centerparcs en Roompot.

Of lees deze column over het hebben van een telefoonverslaving

18 gedachten over “Liefde op het eerste gezicht – Column 31

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: