Column 30 – Schieten in Amerika

Lieve Laura,

Heb je het gehoord? Het is weer gezellig geweest in Amerika. Het was weer schieten. Dit keer op het hoofdkwartier van YouTube. Een vrouw, veganistische blogger, was boos op YouTube dat ze niet voor haar goed bekeken video’s betaald werd. Tsja….. goede reden om dan de boel maar gewoon neer te knallen. Wat is dat toch met dat schieten in Amerika.

Het lijkt daar inmiddels wel de orde van de dag geworden. Als je weer eens op het nieuws hoort dat er een schietpartij is geweest, kijk je er al niet eens meer raar van op.

schieten

Gun or jeans?
Mensen in Amerika mogen dus gewoon een wapen in huis hebben. Ze hebben het recht om zichzelf te verdedigen, zo staat het daar in de grondwet. Met andere woorden, ze mogen dus schieten. Er zijn in Amerika 350 miljoen (!) wapens. Bizar toch? Alsof we het over spijkerbroeken hebben. Je kan ze daar in ieder geval net zo makkelijk als een spijkerbroek kopen. Ga je lekker een middagje shoppen, dan kan je kiezen tussen een nieuwe jeans of een nieuwe gun. Je moet immers wel met de laatste mode meegaan…

never ending story

Never Ending Story
Er zijn in Amerika veel voorstanders van het opheffen van de wapenwet. Maar hoe zou je dat voor elkaar kunnen krijgen? Het is iets dat bij hun cultuur hoort. Als jij je pistool in zou leveren, maar je weet dat je buurman dat niet doet, voel je je ook niet veilig. Dan komt dat oergevoel van de Amerikanen weer naar boven: om jezelf te kunnen verdedigen heb je een pistool nodig.

Wat vind jij hiervan, Lau? Ik ben in ieder geval heel blij dat we in Nederland wonen en dat dat hier verboden is. Met al die guns om me heen, zou ik me een stuk minder veilig voelen. Ik ben blij dat we hier niet zomaar mogen schieten. Wat jij?

Liefs,
Marija


Lieve Marija,

Vreselijk vind ik het. Al die wapens in Amerika. Het kan daardoor zo makkelijk uit de hand lopen. Wat dat betreft (en eigenlijk nog wat veel meer dingen betreft) ben ik inderdaad ook heel blij dat we in Nederland wonen en ik hier niet lukraak een pistool kan pakken om te schieten. Niet dat ik dan van plan ben natuurlijk…

shocking

Doodnormaal
Maar wat jij ook schrijft, over dat we het inderdaad maar normaal gaan vinden, is toch nog het ergste. Blijkbaar went je brein dus aan dit soort gebeurtenissen en is het niet meer shocking als er iemand zijn gun erbij pakt en in de rondte schiet. En dat is niet alleen maar zo bij schietpartij-en in Amerika, maar bij nog veel meer schrijnende gebeurtenissen in de wereld.

Agressie
Nu is het in Nederland gelukkig niet zo makkelijk om aan een wapen te komen, maar dat betekent niet dat er ook helemaal geen vechtpartijen zijn of agressie is in de samenleving. Het lijkt wel steeds meer dat mensen om het minste of geringste uit hun vel springen en met elkaar op de vuist willen. Ik heb zelf al vanaf jongs af aan een hekel gehad aan mensen die dingen willen oplossen met hun handen, dus laat staan aan mensen die erop los willen knallen. Van die nieuwsberichten over de Mocro Mafia krijg ik ook echt de kriebels. Ik hoorde toevallig van een vriendin dat van de week het gezin van de broer van de kroongetuige in die zaak zwaarbewapend uit hun huis zijn gehaald en zijn ondergebracht op een geheime locatie. En zij woont praktisch naast die mensen. Hoe onrealistisch en hoe eng is dat? Dit hoort toch thuis in een film. Ja, ik weet het, ik ben een beetje naïef aangelegd….

trumpTrump
Maar even terug naar Amerika… We moeten dus onze hoop vestigen op Trump dat hij de wapenwet zodanig gaat aanpassen dat wapens niet zo makkelijk verkrijgbaar zijn. Klinkt heel ongeloofwaardig als ik dit zo lees, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, want het schijnt dat Trump bereidwillig is om hier iets mee te doen…. In welke vorm precies is nog niet helemaal duidelijk, maar laat ik deze column dan enigszins positief afsluiten met dat er hoop is.

En dat geldt niet alleen voor Amerika… Er is altijd hoop!

Liefs,
Laura


Iedere maandag verschijnt er een column over een onderwerp wat ons interesseert. Bijvoorbeeld hoe er wordt omgegaan met zoenende mannen in ons land. Of over de soms vieze vakantiehuisjes op de grote vakantieparken.

 

12 gedachten over “Column 30 – Schieten in Amerika

Voeg uw reactie toe

  1. Hele nare dingen dit. Ik heb nooit begrepen dat zomaar iedereen een wapen / pistool / geweer aan mag schaffen. Het gaat té vaak mis. Maar ik denk dat de macht van de bedrijven die dit soort producten verkopen te groot is om het verboden te krijgen. Zeg ik als leek overigens.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: