10 dingen die ik stom vind (deel 2)

Naar aanleiding van de blog van Laura vorige week over haar irritatiepuntjes, vandaag een lijstje van mij (Marija) van dingen die ik ‘haat’. Ik moet zeggen dat ik daar wel even over na moest denken. Ik loop niet heel de dag met dingen in mijn hoofd die ik haat of vervelend vind. Dat is NOGAL negatief en daar kan ik niet zo goed tegen. Als ik iets vervelend vind, probeer ik het zo snel mogelijk weer te vergeten. Daar ben ik zó goed in geworden dat ik sommige dingen ook ècht vergeet. Haha!

Schrijven
Thuis heb ik een boekje waar ik irritaties in opschrijf. Ik ben dat een paar jaar geleden begonnen om negatieve gedachtes van me af te schrijven, zodat ik ze van me af kan zetten. Ik kan je vertellen: dat werkt! Maar er blijven natuurlijk altijd dingen die me irriteren. Ik zal er voor jouw beeldvorming een paar opnoemen.

Lijstje
1. Regen. Dit staat met stip op nummer 1. Hier kan ik zó chaggo van worden! En helemaal als je net op de fiets zit. Laatst had ik in de regen op de fiets een poncho aangetrokken, maar de wind waaide de regen er gewoon onderdoor. Bleh!

 

2. Mensen die alleen maar over zichzelf praten. OMG! Die hebben toch echt een bord voor hun kop. Als je geluk hebt vragen ze tussen de regels door hoe het met jou gaat, maar dan buigen ze het gesprek pijlsnel weer terug naar henzelf. Ik ken er helaas een aantal die zo zijn. Heel irritant!

3. Dagen dat je ALLES uit je handen laat vallen en niks wil lukken. Op dit soort dagen haat ik vooral mezelf. Als het zo’n dag is, merk ik dat vaak al als ik ’s ochtends uit bed stap. Eigenlijk kan je op dit soort dagen maar beter alles afzeggen, weer terug in bed kruipen en wachten tot de dag voorbij is.

4. Een kater. Waarom heb ik áltijd een kater als ik een gezellig avondje met wijntjes heb gehad? Getsie! Ik kan er gewoon niet zo goed tegen.

5. Kinderen die gepest worden. Dit vind ik zó erg! Je ziet kinderen helemaal wegkwijnen en veranderen in grijze muisjes die niks meer durven. Eigenlijk is pesten een vorm van vernieling: het vernielen van andermans ziel. Verschrikkelijk vind ik dit!

6. De 2e hang. En dan bedoel ik de 2e hang van een theezakje. Dat is toch gewoon niet lekker? De meeste smaak is eraf en er blijft nog een slap aftreksel over. Nee, geef mij maar elke keer een nieuw zakje.

7. Voor een gesloten winkel staan. En het ergste is nog als je net iets uit díe winkel nodig hebt. Ik vind eigenlijk dat winkels überhaupt niet meer gesloten mogen zijn. Ook niet op zondag of maandag. De winkeliers mogen ’s nachts best een dutje doen (ik ben de beroerdste niet), maar dan moeten ze de volgende dag gewoon weer open gaan. Elke dag.

8. Me zoon. O, wat kan ik daar slecht tegen! ME zoon! Ik krijg al rillingen als ik dit zo opschrijf. Lieve taalonkundigen, het is MIJN zoon. Gelukkig is het een paar jaar geleden uitgeroepen tot grootste ergernis in de Nederlandse taal en zie je het al veel minder. Mensen gaan er al meer op letten.

9. Nieuwe dingen die het niet doen. Ken je dat? Je koopt iets, haalt het uit de verpakking en het dóet het niet. Of er is iets stuk aan. Daar kan ik me echt aan ergeren. Moet je het weer terugbrengen/terugsturen. Dingen die je koopt moeten het gewoon doen!

10. Mensen die heel goed kunnen zingen. Eigenlijk haat ik die mensen niet, maar ben ik stiekem stikjaloers. Ik kan niet eens een heel klein beetje mooi zingen.

zo klinkt het ongeveer bij mij….

Zo, heb ik toch een mooi lijstje vol gekregen. Het lucht wel lekker op kan ik je vertellen. Heb jij ook ergernissen? Let me know! Misschien kunnen we een clubje oprichten 😉


Wij van FFF houden wel van lijstjes. Heb je het “stomme lijstje” van Laura al gelezen? Zij heeft weer heel andere dingen waar ze zich aan ergert. Of het lijstje van de top 3 bloggers en vloggers volgens Laura. Of de top 5 uitjes van Marija?

 

 

17 gedachten over “10 dingen die ik stom vind (deel 2)

Voeg uw reactie toe

  1. Heel irritant inderdaad allemaal! Dat ik net per ongeluk op enter druk en mijn bericht na 2 woordjes er al staat vind ik ook heel irritant 😉 Ooit ook een lijstje gemaakt om even lekker te zeiken, heerlijk!

    Like

  2. Haha, ik heb toevallig pasgeleden een lijstje ‘ergernissen’ gepubliceerd. Ben er ook het liefst zo min mogelijk mee bezig, maar als je eenmaal zo’n lijstje maakt kom je toch snel een heel eind he? Erg herkenbaar trouwens, de jouwe!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: