Column 28 – zoenende mannen

Lieve Laura,

Een paar weken geleden was het een hot item: de zoenende mannen op de reclameborden van het concern Suitsupply. Van de 4000 bushokjes hebben er ruim 30 een steen door de ruit gekregen.

Tolerant?
Ik dacht dat wij in een tolerant land woonden? Een land waarin veel kan en mag. Niks is te gek, the sky is the limit. Tenminste, zo staan wij bekend in de wereld. Wij waren één van de eerste landen op de wereld die het homohuwelijk invoerden. Na ons volgden er (gelukkig) nog velen. Blijkbaar omdat het ‘normaler’ wordt dat twee mensen van hetzelfde geslacht van elkaar houden en met elkaar door het leven willen gaan. Eigenlijk is er toch niks mooier dan liefde? En maakt dat dan uit tussen welke geslachten het is? Zou je mij ineens niet meer aardig vinden, als ik op vrouwen zou vallen?

Knoop
Waarom zijn er nog steeds mensen die het haten als twee mannen elkaar zoenen? Als je het niet wilt zien, kijk je toch de andere kant op? Dit zegt zoveel meer over die mensen, dan over de homo’s. Mensen die in de knoop zitten met zichzelf en dit botvieren op anderen. Belachelijk! Zoek een psych of coach (wij weten nog wel een goede…) en geef het een plekje. Get over it!
En waarom moet je er dan ook nog dingen bij kapot maken? Sowieso moet je met je tengels van andermans spullen afblijven. Dat is niet van jou, dus back off!

Wat vind jij hiervan, Lau? Hoe kijk jij hier tegenaan?

Liefs,
Marija


Lieve Marij,

Nou, als jij met een vrouw zou willen trouwen weet ik niet of je nog wel mijn vriendin mag zijn hoor. Ik heb dat gewoon liever niet. Je wordt dan een heel ander persoon en niet de persoon die ik als vriendin wil.

Sarcasme
Natuurlijk is dit sarcastisch bedoeld! Ik zou je natuurlijk nog steeds even leuk vinden als je met een vrouw zou gaan trouwen! ❤ Ik maak er natuurlijk nu een grapje van, maar het is vreselijk dat er mensen zijn die zo denken en doen. Mensen die zich op straat niet meer veilig voelen omdat ze bang zijn dat ze worden aangevallen. Homo’s die niet meer hand in hand over straat durven lopen. Ik wil bijna niet geloven dat dit in Nederland gebeurt.

Oproep
Kan je er wat aan doen is dan natuurlijk de volgende vraag. Ik zou willen dat we er iets aan kunnen doen…  Doordat wij ons hier over uitspreken helpt dit misschien weer een beetje. Dat mensen zich bewust worden van wat ze doen. Of dat ze mensen kunnen aanspreken op hun gedrag. Want ik weet zeker dat onze lezers net zo tolerant zijn als wij! Toch?

Liefs
Laura

PS: Wil je met me trouwen? Lijkt me wel mooi om na 30 jaar om onze vriendschap te bezegelen 😘


Iedere maandag verschijnt er een column over een onderwerp dat ons bezighoudt. Bijvoorbeeld over de vieze huisjes op vakantieparken. Of over het wel of niet hebben van een telefoonverslaving.

 

 

22 gedachten over “Column 28 – zoenende mannen

Voeg uw reactie toe

 1. Ik vind zoenende mannen wél een probleem. Maar ook zoenende mannen/vrouwen op een mega bilboard waar mijn kinderen elke dag langs lopen. Net als een Hunkemoller reclame waarin op 4 vierkante centimeter na geen stof te bekennen is.. Laat kinderen lekker alles zelf uitzoeken, en niet met dit soort dingen geconfronteerd worden

  Geliked door 1 persoon

  1. Ons punt is meer dat er onderscheid gemaakt wordt tussen zoenende mannen of zoenende man/vrouw. Niet het zoenen op zich. Daar zal iedereen inderdaad misschien een ander gevoel bij hebben. Ik persoonlijk vind dat het bij je leven hoort op een nette manier natuurlijk 😊

   Like

 2. Ik vind het zo bizar. Zoenende mannen kunnen kennelijk niet. Oprecht, het interesseert me echt niet of iemand met een man, een vrouw of allebei zoent. Word je er gelukkig van, prima. Helaas is niet iedereen daar zo makkelijk in.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: